Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'da yasayip da Türkiye'de malülen nasil emekli olunur?

ar5228

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ilk önce böyle bir böyle bir site icin emegi gecen herkese cok tessekür ederim,ben kendim almanyada yasiyorum benimde sizlere bir sorum var burda her ne kadar daha cok Türkiye emeklilik konusu islensede benim sorumda Türkiyede malülen emeklilk konusu ilk önce benim durumuma biraz aciklik getireyim belki yardimci olan olur ben almanyada 7.1.88 yillinda sigorttali olarak ise basladim ve 2002 yillina kadar calistim bu tarihten sonra burdan kalp ve kast rahatsizligindan dolayi malülen emekli oldum ve 2011 yillinda kalpnakli oldum nakil olandan sonra Türkiyede sskli olarak hafif bir iste 10 calistim ve 2013 yillinda 4bli olarak 3000 is günü borclandim ve 3000 is günün karsiligi olan parayi yatirdim gecen sene 9.ayda cikan yeni malülen emeklik genelgesinde kalp nakli olanlara kosulsuz malülük verilecek diye okudum ve bende bu sene 7.ayda malülen emeklik icin saglik kurulusuna sevk talebinde bulundum sitenizde Türkiyede malülen emeklilik masi konusunda biraz arastirma yaptim 600-700 TL arasi bir mas alinirmis bu bana biraz az geldi benim zaten 600 is günü daha yatirmam gerekiyor 3600 is gününü doldurmaya bu sartlarda 3 sene daha bekleyip ve toplam 2375 daha yatirip 50 yasinda normal emeklik daha mantikli geliyor cünkü normal emeklilk masi %50 daha fazla yeni cikan torba yasasina göre biz yurtdisinda ise baslangicimiz Türkiyede sigortta baslangic sayiliyor buna göre toplam 5375 is günü ödeyerek 50 yasinda emekli olma imkanim var suan 47 yasindayim bu yazmis oldugum bilgiler sayesinde bana ne tavsiyede bulunursunuz birde malülen emeklilik icin saglik kurulusuna sevk talebimi geri alabilirmiyim yani iptal edebilirmiyim bunu yapmak icin ne yapmam lazim kusura bakmayin biraz uzun oldu biraz fazla bilgi vemek istedim belki böyle daha iyi anlasilir.

kusura bakmayin baskli biraz yanlis oldu söyle olacakti Almanyada ikamet edip Türkiyede malülen emeklilik.

Saygilar

İster malulen ister yaşlılıktan emekli olun emekli maaşınız aynı olur. Ayrıca 600 iş günü ssk primi ödemek emekli maaşınızı arttırmaz özellikle asgari ücret üzerinden ödeyecekseniz düşüş bile olur..
Size önerimiz hemen malulen emekli olmanızdan yana olacaktır.
Ayrıca malulen emeklilik için 1800 gün yeterlidir.
3000-1800 : 1200 fazla prim ödemişsiniz bence müracaat edip 1000 gün prim ödemesi fazla yapmışım tarafıma geri iade edilmesini istiyorum diye bir dilekçe verin ve paranızı geri alın derim.

officer;

vermis oldugunuz bilgiler icin cok sagollun malülen emeklikle ilgili biraz arastima yapmistim kafam karisti su 1800 is günü ve 10 sene sigortali olma sartini fazla anlayamadim ben 7.1.88 sigortali olarak calismaya basladim ve 2002 yillina kadar calistim ve Türkiyede 4b li olarak 3000 is günü borclandim sorum su bu sartlarda bana 1800 is günü yeterlimi ve malülen veya normal sskli emekli ne kadar mas alirim örnegin hastaneden malülen emekli olabilir diye rapor alsam emekli olmadan bundan vaz gecip ödemis oldugum 3000 geri alabilirmiyim cünkü fazla ödemis oldugum 1200 is gününü geri alma imkanim yok hepsini geri alip yeniden borclanma imkanim var o zaman eger bana 1800 is günü yeterse rapor aldiktan sonra parayi alip yeniden borclanma yapmayi düsünüyorum.

Paranızı geri alın hepsini sonra Türkiye de bir iş yerinde ssk lı olun ve o süre zarfında ssk ya yurt dışı borçlanması yapın. Siz bağ-kur kapsamında ödeme yapmışsınız bağkurdan emekli olmak çok zor ve emekli maaşı da çok düşük
ssk dan malulen emekli olur iseniz maaşınız biraz daha yüksek olur.
Maaş için ise bagkurdan emekli olur iseniz 600-700 ama ssk dan emekli olur iseniz 800-1000 arası alırsınız.
Bu arada borçlanma yaparken 1800 gün üzerinden ödeme yapın ve ödeme primlerini yüksekten ödeyin..

cok sagollun sizinde kafanisiz agritiyorum kusura bakmayin yanlis bir islem yapmak istemiyorum malum bizim burda Almanyada saglikli bilgi alma imkanimiz cok az gecenlerde Berlin sgk ateseligini aradim bana memur sanki karsisinda af edersiniz cahil birisi varmis gibi konusuyor adami devlet Avrupanin baskentine ataselik memuru olarak atamis ama karsindaki ile nasil konusacagini bilmiyor ben adama anlatiyorum gecen sene 9.ayda yeni malül emeklilikle ilgili genelge cikti adam bana söylüyor siz bu haberleri nerden aliyorsunuz diyor galiba kendi sgk internet sayfasina bakmiyor bana diyor siz emekli olamasiniz.Ben simdi hastaneye sevk talebinde bunda 2.ay önce bulunmustum parami almadan hastanede muane olsam ve ondan sonra dilekce versem ben vaz gectim diye ve parami alsam daha sonra yeniden borclanmada bulunsam eger rapor emekli olmama elverisli cikarsa yeniden borclandiktan sonra bu raporu kullana bilirmiyim birde ben bundan 3 sene önce kalp nakli oldum gecen sene cikan genelgeye göre kalpnakli olanlara kosulsuz malülük verilecek diye yaziyor ve gecen sene 8.ayda Türkiyde 10 gün SSK calistim bu benim malül emekli olmami etkilermi tekrar kusura bakmayin.Saygilar

Muayene olur iseniz hastane direk raporu sgk ya yollar ve malulen emeklilik süreci başlar. Bence muayene olmadan ssk ya dilekçe yazın paranızı geri alın sonra yukarda da dediğim gibi Türkiye de ssk lı çalışan olun ve bu 10 gün süre zarfında ssk ya yurt dışı borçlanması yapın.

ilk önce gecmis olan kurban bayraminiz mübarek olsun vermis oldugunuz bilgiler beni cok aydinlati benim zaten Türkiyede sskli olarak 10 gün calismistim gecen sene yanliz kalpnakli olandan sonra calismistim.Vermis oldugunuz bilgiler sayesinde borclanmadan vaz gecip 1800 is günü borclanmayi düsünüyorum böylelikle yaklasik 8000TL zarardan kurtulmus oluyorum cok sagolun.

Bende sizin geçmiş olan kurban bayramınız mübarek olsun diliyorum..
Ama dikkat etmeniz gereken bir nokta tekrar borçlanma yapar iken ssk lı çalışan olduğunuz da yani ssk lı bir işe girdiğinizde işe giriş bildirgesi ile sgk ya yurt dışı borçlanması yapmak için müracaat edin.
Çalışmaya başlamadan borçlanma yapar iseniz ödediğiniz para bağ-kur kapsamında değerlendirilir.

cok sagollun vermis oldugunuz bilgileri aynen uygulayacagim insallah emekli olursam size gelismeleri yazarim belki baskasida yararlanir.Allah sizden razi olsun.

Bence fazla primleri geri almayın. Emekli maaşınızın düşmesine neden olur.

Malülen emekli olmak icin hastaneye sevk talebinde bulunmustum 7.ayda bugün SGK den cevap geldi ve Ankara Numune Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk etmisler ama gelen belgede herhangi bir tarih belirtilmemis ne zaman gitmem gerekiyor diye ne yapmam gerekiyor birde elimdeki saglik raporlarini önceden hastaneye ulastirmam gerekiyormu gelen evkrata aynen söyle yaziyor.

.TC
SOSYAL GUVENLIK KURUMU BAŞKANLIGI
Ankara Sosyal Guvenlik İl 1,1udurlugu
Sincan Scsyal Güvenlik Merkezi
Sayı .72924067l 3-21373
Konu : Maluliyet Tesbiti.
ANKARA NUMUNE pĞirİıı,t VE ARAŞTIRMA
HA S T ANE s i n aşuErİnzıı-iĞi, ıvE
ANKARA
Bağ-No ve T.C. kimlik numaralı
|6.07.2014 tarihli dilekçesinde çalışamayacak durumda malı"ıl olduğunu iddia etmektedir.
( ) Sürekli iş göreııez durı_ıma girdiğini,
(x) Çaiışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma
gücünü en azne oraııcia ka.ybettiğiııi,
( ) Sigortalı olarak ilk defa çalışınaya başladığı tarihteır önce çalışma gücünü kaybettiğini,
( ) Erken yaşlandığını,
( ) (Kadın sigortalılar için) Başka bi.inin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu
bulunduğunu,
iddia etmektedir.
Söz konusu iddianın tespit edilebilmesi için 55l0 sayılı Kanunun 95 inci maddesi gereğince
sağhk kurulu raporunun düzenl eııınesi gerekmektedi r.
MEDuLA sisteminden nrovizyon alrnamıvorsa muavene masrafları sigortalı
tarafindan karşılanacaktı r.
. Bilgi edinilmesini, Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma
Işlemleri Yönetmeliği Esaslarına göre sağlık kurulu
Müdürlüğümüze gönderil ırıesini arz ederiz.
Gücü Kaybı Oranı Tespit
raporunun düzenlenerek

Son düzenleme:
Bende iptal etmeyi düsündüm ama Türkiyede hersey cok uzun sürdügü icin vaz gectim hastane sevk talabinde bulumustum simdi cevap geldi ama herhangi bir tarih belirtilmemis ne zaman hastaneye gitmem gerektigi icin bu isler nasil oluyor bilen bilgi verirse cok memnun kalirim.

Türkiyeden engelli emeklisi oldum. Köln'de oturuyorum. Beni arayabilirsiniz.. +49+ 176 934 09 934

Sevkten sonra ne zaman hastaneye gidilmesi gerektiğine dair bir kısıtlama yok. Ama birkaç ayı da geçirmemeye bakın.

ilk önce herkese vermis oldugu bilgiler icin tessekür ederim.Kendim almanyada yasadigim icin Türkiyeye gittim Malülen emeklilik icin hastahane sevk yazisi gelmisti Ankara numune hastanesine ve 17.11 tarihinde gittim muane oldum ve herhangi birsey söylemediler kendileri SGK raporu göndereceklermis ve evrak takip den bugün baktim söyle yaziyor

1 24.11.2014 ANKARA SGİM SİNCAN SGM KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ & İADE KABUL EDİLDİ
2 24.11.2014 ANKARA SGİM SİNCAN SGM YAŞLILIK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
3 24.11.2014 ANKARA SGİM SİNCAN SGM YAŞLILIK SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI

ve birde böyle yaziyor

1 27.11.2014 ANKARA SGİM SİNCAN SGM GELEN/GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 27.11.2014 ANKARA SGİM SİNCAN SGM GELEN/GİDEN EVRAK SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 27.11.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ(DAĞITIMLI)
4 27.11.2014 ŞAHIS TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ(DAĞITIMLI)
5 EVRAK KAPANDI..

bu ne anlama geliyor

malülen emeklik sonucunu takip edebilecegim bir sayfa varni acaba.

Saygilar

Saygilar

Malülen emeklilike bas vurdum evrak takipte tahsis no karsisinda 10 haneli gözüküyor

Ben kendim yurtdisinda almanyada yasiyorum malülen emeklilik icin bas vurdum ve 17.11.14 tarihinde Ankara numune hastahanesinde muane oldum hastalik nedeni kalb nakli ve hastahanede benden hic bir rapor alinmadi elimde olan raporlara baktilar ve yeterli dediler daha sonra aradan 2 ay gecenden sonra hastaligin baslangicindan bu zamana kadar tedavi olduguma dair ve nakil olduguma raporlari istediler bende elimden geldigi kadar toplayip gönderdim ama bu zamana kadar bir sonuc cikmadi evrak takipden baktigimda birsey dikkatimi cekti en son yapilan islemde TAHSİS NO yazan yerin karsisinda 10 haneli numara var daha önceki islemlerde TAHSİS NO yazan yerin karsisi bos benim sorum söyle acaba benim emekliligim onaylanmis olabilirmi bana herhangi bir yazi gelmedi.

Saygilar

Tahsis numarası verilmiş ise emekli olmuşsunuz demektir. Hayırlı olsun E-devletten bakabilirsiniz emekli maaşı bilgilerine.

Insallah emekli olmusturum bu konuyla ugrasmaktan biktim Allah sizlere kolaylik versin devlet kapilarinda kardes bu E-Devlet sayfasindan nasil bakilabiliyor ben baktim sadece normal emekli maslarina bakiliyor malülen emeklilik nasil bakiliyor.

ayrı gayrı yok emekli bilgileriniz orada görünür. Tarafınızada yazılı olarak bildirilir

Dün malülen emeklilik sonucu geldi ve 10 yil sigortalilik yok diye hakkimda islem yapilamazmis bana gelen yaziyi aynen kopya yapiyorum ben bu yazidan anladigim kadari ile emeklilik hakki kazanmissim ama 10 yil sigortaliligim yok diye emeklilik baglanmiyor ilk önce kisaca benim durumumdan biraz bash edeyim kendim almanyada yasiyorum ve benim burda sigorta baslangicim 07.01.1988 tarihinde ve 01.08.2003 tarihinde burdan malülen emekli oldum 7.ay 2013 yillinda yurtdisi borclanmasi yaptim ve 05.11.2013 tarihinde gelen borc cetveline karsi 3000 is günü karsiligi olan parayi ödedim bu arada Türkiyede augustos 2013 yillinda 11 gün sskli calistim ondan sonra Türkiyede malülen emeklilik icin bas vurdum i Ankarada hastahanede muane oldum bana gelen yazi söyle

I|gi:21 07.2014 tarih ve I0.660.549 sayılı dilekçeniz..
İlgiae kayıtlı dilekçenize istinaden SKR ve ekleri 5510 Sayılı kanunun.ulrl ,ay,l*u
başlıklı 25 inci maddesi ile 2013 Maluliyet Tespiti işlemleri Yönetmenliği çerçevesinde
incelenmiş, !
Buna göre;
|9.I|.2014 tarih ve |3536 sayılı Ankara Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesince
Düzenlenen Sağlık Kurulu Raporuna göre, Söz Konusu Yönetmenliğe ekli hastalık listesinin K-9
hükmü gereğince;
1-Çalışma Gücünün enazo/o 6' ını Kaybettiğine,
2-Y ardıma muhtaç durumda olmadrğına,
3-Kontrol muayenesi gerekmediğine karar verilmiş isede;
10 yıllık sigortalılık süreniz bulunmadığından hakkınızıja işlem başlatılamamıstir

benim sorularim söyle
-yukarida yazdigim bilgilerlere göre 10 sene sigortalik zamani doldurmus olmuyormuyorum yanlis bilmiyorsam 1800 gün yeterli malülen emeklilik icin.
-gecen sene cikan torba kanununa göre yurtdisinda sigorta baslangici Türkiyede baslangic sayiliyor buna göre yanlis hesap etmemissem yaklasik 15 sene sigortam olmus oluyor acaba bunu neden göz önüne almiyorlar.
-Benim yeterli sigorta günüm yok neden beni hastahaneye sevk ediyorlar.
-Yurtdisinda yasayanlar Bagkura tabi oluyor acaba bu nedenlemi emekli yapmadilar

bu yazdigim bilgiler cercevesinde ne yapmami önerirsiniz benim suan Türkiyeye gelme imkanim yok bu konu acaba dilekce ile olurmu dava acsam seneleri alir 2 sene sonra zaten normal emekli hakkim doluyor normal emekli icin yaklasik 2400 daha ödemem gerekiyor zaten malülen emeklilik hakkini kazanmissim ne yapmam gerekiyor bu hakki kulanabileyim.

Saygilar

Son düzenleme:
ar5228

İlk sigorta başlangıcınızdan bu yana 10 yıllı sürenin geçmesi ve bu arada en az 1800 gün prim yatırılmış olması lazım. "gecen sene cikan torba kanununa göre yurtdisinda sigorta baslangici Türkiyede baslangic sayiliyor" ifadenize göre tüm şartları tamamlamış görünüyorsanız. Red kararına karşı itiraz edin bence...

vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkür ederim.Dilekce ile itiraz etsem olurmu benim suan Türkiyeye gelme imkanim yok.

Olur olur ar5228

Hatta, mümkünse, bir tanıdığınız aracılığıyla elden itiraz dilekçesi verdirin bence. Daha hızlı ilerler süreç

Gecen hafta itiraz dilekcemi bir avukat araciligi ile verdim cevap geldigi zaman buraya yazarim.

Abi itiraz dilekcemi vereli 3 aydan fazla oldu ama halen cevap gelmedi
bu konuda nereye bas vurabilirim bilgi almak icin Ankara sincan SGK telefonla ulasmak mümkün deyil acaba bu is ne kadar süre bilir.

Bir de birsey daha sormak istiyorum gecenlerde itiraz dilekcesini veren avukatla görüstüm bana daha önce itiraz edelim dedi simdi direk bana demezmi dava acalim bu avukata güvenim kalmadi ilk önce hata yapmislar emekli olursun ve sonra dava acalim bu nasil bir anlayis kendisinede söyledim Türkiyede dava en az 3 sene sürer benim normal emeklilik yasim zaten 50 surda 2 sene sonra zaten emekli oluyorum avukatta para ödemektense 3000 günüm var 10 seneyi doldurmak icin gereken 600 günü yurtdisi borclanirim ve istemis olduklari 10 seneyi doldurmus olurum.

ar5228

BİMER'e yazıp evrağın durumunu öğrenmeye çalışın bence. Dediğiniz gibi, dava gereksiz bir eziyet olur size...

OturanBoğa

abi ilk önce Allah sizden razi olsun sizin sayenizde 4 ayda cevap alamadigim dilekceme bugün cevap geldi sizin bana söylediginiz gibi yaptim BİMER'e yazdim 10 gün sonra bugün cavap geldi ve gelen yazidan anladigim kadari ile itiraz dilekcemi kabül etmisler gelen cevap yazisinda söyle yaziyor.

sgk.29.09.2014 tarih ve 2014/27 sayılı genelgeye istinaden a.a'a malüliyet aylığı bağlanması için şahsın bizzat merkez müdürlüğümüze gelip tahsis talep taahhüt belgesi doldurması gerekmektedir.

bu nasil bir is 4ay cevap vermiyorlar ama sikayet ettinmi hemen cevap veriyorlar kusura bakmayin böyle sacma soru sorduguma cünkü böyle sacma isleyis olurmu ben kendim Almanyada yasadidigim icin böyle seyle cok tuaf geliyor benim simdi en az 4 ay mas kayipbim var siz olmasaydiniz kimbilir ne zaman cevap vereceklerdi simdi ben bizzat kendim gidip bu belgeyi doldurmammi gerekiyor yoksa vekalet verdigim avukat bu islemi benim icin yapabilirmi ben bu belgeyi internetten indirdim benim icin belgeyi doldururken nelere dikkat etmem gerekiyor birde mas bu belgeyi verdigim zamanmi basliyor.

Saygilar

ar5228

Maalesef bizim ülkemizde bürokrasi böyle lanet bişey.

Başvurunuzu şahsen yapmanıza gerek yok diye biliyorum. Bence cevap yazan memur bilmeden şahsen başvuru şartı koşmuş (ya da gıcıklığına). Avukatınızla ya da soyadınızın tuttuğu bir kişi aracılığıyla başvurunuz kabul edilecektir.
Benim emeklilik başvurumu kardeşim yapmıştı...

Üst Alt