Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alkolik olan kim var?

yeterki

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
alkolik olduğum için kendimi buradaki bir çok engelliden faha fazla engelli olduğumu düşünüyorum. akşamcıları kastetmiyom...sabah 10 dan gece ytana kadar.. amatemde 3-4 defa tedavi gördüm ama boşşşş
umarım bu ditede yktur ama varsa tecrübeleri paylaşmk isterfdim

Hmmm...

Hocam alkol öyle bir meretki insanı vezirde yapar rezilde.Bende Alkol kullanıom Ama sabah kahvaltısıyla baslamıom.Özel günlerde haliyle.

Senin durumunu anlıyorum.Senin iradene kalmış birşey.Sanırım seni çevren etkiliyor.Ama aklında olsun alkolle süren hayat boş bir hayattır.Ama sen akıllı bir insan olarak buraya konu açmışsın.Aklını doğruya kullan. Ve ben kardeşini bu sorununu yenerek sevindir.

Sen yen en güzel günümüzde gidip zevkine içelim.
Hep içmekten daha iidir değilk mi?

alkolik miii???
hayatı sevin be kardeşim ne durumda hangi şartlarda olursanız olun ama hayatı sevinnn

Buralara yazdığınıza ve alkolikliği kabul ettiğinize göre, siz zaten alkolü bırakmaya adım atmışsınız demektir.
Seve seve dertleşebilir alkolsüz hayatın ne kadar güzel olduğunu konuşabiliriz.

Alkoövarsa mutlaka aşırı sigarada var demektir.
3 yıl önce 45 yıldır içtiğim sigarayı bir günde bıraktım. Hayatın ne kadar güzel olduğunu
daha iyi anladım.
Sigarasız hayat müthiş.
Darısı başınıza sizde alkol ve sigaranın defterini dürün, dünyanın tüm güzelliklerini görün.

yeterki kardeşim ben 15 sene bir fiil alkol aldım ama ne almak öyle böyle değil bunu bırakmam gerektiğini önce kendime söyledim sonra arkadaşlarımı terk ettim ağustos ayında kataletik yakıp ısındığımı biliyorum ilk zamanlar fakat azim ettim ve başardım şimdi ağzıma koymuyorum yaklaşık 10 sene oldu çok rahatım allah seninde yardımcın olsun sana tavsiyem ilk önce yapman gereken arkadaşlarından uzaklaş eğer uzaklaşamassan kesinlikle bırakamassın dine olan yakınlığın nedir bilmiyorum fakat abdest alıp namaz kılarsan ve abdestli dolaşırsan bu senin alkol almanı engeller (kendi tecrübemden) gerisi sana kalmış allah yardımcın olsun..

hastaya yat kardeşim. eskiler arada bir kendi kendi,lerine hasta numarası yapıp o gün içmezlermiş ertesi hafta tadı daha güzel olsun diye. ben denedim sonraki günler 2 duple içebildim ancak. şimdilerde daha çok hastaya yatıyom. ama kendinide böyle rahat hissediyorsan koy 1 dublede benim için iç. sağlıcakla kal

alkolu bırakmanın bir yolu

2007 den beri girmemişsin ne o bırakabildinmi .ama ben yinede yazayım belk bir başkalarına faydası dokunur, ibrahim saraçoğlunun bitkisel kürler kitabında asma yaprağından ilaç diyeyim 250 ml kaynayan suya 12 tane asma yaprağı koyup ağzı kapalı 8 dk kısık ateşte kaynıyor ılıyınca süzüp akşam yatmadan önce içiyorsun üstüne bir şey yiyip içmiyorsun haftada 3 kez yapıyorsun 1 ay yapıp 15 gün ara verip yine 1 ay yapıyorsun, birde yeşil taze üzüm suyu ne çok ekşi ne çok tatlı olacak alkolun neden olduğu zararlara karşı mükemmel destekleyici onu ne zaman nasıl kullanılacağını yazmamış. asma suyunun etkisi nedir diye merak ettim bende nasıl olsa bahçemizde var tam bir kür olarak yapmadım 2, 3 kez içtim galiba iradeyi kuvvetlendiriyor asma yaprağı taze olacak kuru ile taze arasındaki fark yüzde 60 civarında. bırakmak istemeyene içirsende zannedersem gene bırakmaz bu kür akciğer kanserindede kullanılıyor

Merhaba...
Ben Sencerakis, alkoliğim.
Bu iki kelimeyi söyleyebilmek kolay değil.
Sevgili Kan-Vol '' iradeye kalmış '' diyor ama, bu irade ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bir hastalık.
Beş kez ayrı zamanlarda, ayrı yerlerde Amatem'e yattım.
Sonuçta alkole bağlı akut pankreatit ameliyatı geçirdim. 5 ay gibi uzunca bir süre yataktaölümü bekledim.
Aradan neredeyse 7 yıl geçti. Tabii ki pankreas olmayınca da şeker hastası olup günde 10-15 inüsilin yapıyorum.
Sevgili _ yeterki- Yalnız değilsin.
Alkolikleri hep dışlarlar ama bilmezler ki bir şeker hastaklığı, bir epilepsi ve buna benzer hastalıklar gibi bir hastalık.
Doğduğumuzda kimse bizim boğazımızdan alkol akıtıp bizi alkol yapmadı.
Eski bir alkolik olarak, bunun genetik olduğuna inanıyorum.
Diğer uyuşturucular gibi değil bu. Zaten safkan alkolik olan biri madde kullanmaz.
En büyük özelliğimiz , aşırı hassas ve duygusal oluşumuz.
Bu arada 20 yıl AA '' Adsız alkolikler'' gurubun da bulundum.
Sabah kahvaltısıyla başlıyorum diyorsun, benim şişem hep baş ucumda dururdu, ne zaman uyanacağım bile alkole bağlı olup o uyandırır ve sızdırdı.
Ancak bir alkolik, diğer bir alkoliği anlayabilir.
Öyle; iradeymiş, her şey kafada bitermiş, Aklını kullan, lafları beni daha çok içkiye sevk ederdi.
Bu yazıyı okuyan arkadaşlardan ricam; alkolizmi bir hastalık olarak görmeleri ve bilmedikleri ALKOLİZM konusunda yorumda bulunduklarında bizlere ne kadar zarar verebileceklerini hassasiyet içinde birazcık olsun düşünebilmeleridir.
Evet ben bir alkoliğim ama bu bir hastalık. Elimden geleni de yaptım kurtulabilmek için.
Pankreatit olmasaydım alkolden ölecektim.
Alkolizm ne yazık ki meslek, mevkii, cins, yaş ayırımı ve seçimi yapmıyor.
Allah'a emanet ol sevgili '' yeterki''

sencerakis;

Sorması ayıp parayı nerden buluyorsunuz?
Sizi günde 2 litre içki kesmez. Bide sigara kullansanız.
İçki kaç para bilmiyorum. Ama bu görünüşe göre size günde 100-150 Tl para lazım.

Bu mereti bir hafta ağzınıza sürmeyince bırakılmazmı?

Hastanede ağrılarımdan ötürü morfin ve türevi veriyorlardı.
Eve geldiğimde kriz geçirdim. Bir hafta vücuduma girmeyince kendimi arakladım.

Yani öyle hastaneye falan yatmadım.

Alkol morfinden dahamı ağır bir maddeki bırakılamıyor?

Merak ettim gerçekten?

Geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun...

alkol iyidir yaa nakilden sonra doktorum haftada bir kadeh e izin verdi bende tamamen biraktim diyebilirim. bunun dısında sigarayi da biraktim komple. param cebimde kaliyo.
alkol dertli adam için içtikce içilesi bişiy. birakmak için cok saglam bir ugras bulmak lazim. mutluluğu alkolde değilde o işinizde aramalisiniz ki o halde alkol akliniza bile gelmez...

Sevgili World War.,

Öncelikle ayık bir alkoliğim.
Sanıyorum '' panreatit olmasaydım, alkolden ölecektim'' satırına''Eğer'' kelimesini eklemem gerekirdi. (?!)
Alkolizm iyileşmez ! Sadece durdurulabilir bir hastalıktır.
Belki de Alkolü bırakabilmem, durdurabilmem için bu bir lütuftu.
Madde ve Alkol bağımlılığı birbirlerinden çok farklıdır.
Bu gün, en iyi psikyatr ve psikyatristler bile bir şizofren hastasını, bir alkoliğe tercih ediyorlar.
Şizofren, bir yere kadar tedavi edilebiliyor ama alkolizm ancak ve ancak durdurulabiliyor.
Alkol ve madde bağımlılları modern hastanelerde aynı bölümde tutulmaz. Ne yazık ki bu Devlet Amatem'lerin de geçerli değil ve işin bilincin de özel hastaneler kadar bilinçli değiller.
İşin kötü tarafı Devlet Amatemlerin de Alkolizmi tam olarak kavrabilmiş bir tek doktara rastlayamadım bunca Amatem tecrübeme rağmen.
Üzücü ama özel hastane bunun az da olsa bilşncinde. Ücreti çok fazla. Ben bu yüzden bir çok şeyimi kaybettim.
Alkolden kaybettiğim en büyük şey ise sağlığım oldu.
Hamd olsun ki, yıllardan beri ayık bir alkolik olarak yaşamımı sürdürme çabası içindeyim.
Fakat bu benim Alkolik olmadığımı kanıtlamaz ve kanıtlamayacaktır.
Maalesef Alkolizm toplumda bir hastalık olarak görülmüyor.
Oysa Dünya litaratürleri bunu kabul etmiş durumda.
Alkole karşı allerjisi olan bir bünye alkolik olabiliyor.
Evet.., bir kadeh çok az ama bir kadeh sonrası şişeler az gelir. Para nereden bulunuyor diye sormuşsunuz.
Bir alkolik için bu aklınıza hayalinize bile gelemeyecek yöntemlerle olur. Bana sorarsanız ; Nereden bulurdum , hatırlamıyorum. uzun, komik ama bir o kadarda acı vericidir bu konu.
Hastanede Alkol yoksunluğundan, delirium tremens den kaybettiğim çok arkadaşım oldu.
DNA ile ilgisi var. Genetiktir.
Amacım burada bilgiçlik taslamak değil ama saf kan bir ayık alkolik olarak sadece sorduklarınızı yanıtlamaya çalıştım.
Sevgilerimle.

Bir alkolik için, içme bahanesi çoktur.
Her şey kutlama olabilir, çoğu şey üzücü veya sevindirici olabilir.
Sevgili ENfER ; İş demiş...sevdiği bir iş. Alkol bir süre sonra onu da elinizden alacaktır.
Aile; Alkol onu da elinizden alacaktır.
Sağlık; Alkol onu da elinizden alacaktır.
Çevre; Alkol onu da elinizden alacaktır.
Herkes Alkolik değildir.
Keşke lafını sevmem ama kullanmak gerekirse ; Keşke Sosyal İçici olabilseydim.
Keşke bir-iki kadehle kalabilseydim.
Bedelini, pankreasımla ağır ödedim ama bir yandan da Alkolizm Hastası olduğum için kendimi şanslı görüyorum.
Buradan ALKOL SORUNU OLAN dostlara sesleniyorum, Korkmayın, yazın, paylaşın.
Yalnız değilsiniz ve utanılacak hiç bir şey yok.
Hiç kimse ama hiç kimse alkolik olmayı istemez.
Bizler de alkolik olmayı istemedik.!
Ama Alkolik olarak doğduk ve inanın kuluçka döneminden sonra bunun bir hastalık olduğunu gördük.
Benim gibi milyonlarca Alkolik var Dünyada. Çoğu Alkolizmi utanılacak bir şey olarak görüyor ve işin kötüsü, bunu bilmeyenler bizleri birer AYYAŞ olarak nitelendiriyorlar.
Unutmayın sadece durdurabiliriz bu hastalığı.
Nice AA ( Adsız Alkolikler) gurubundan ve hastaneden 5-10-25 yıl içmeyip te, birdenbire, ortada hiç bir şey yokken tekrar alkole başladılar.
Bir çok arkadaşım ve dostum ve daha niceleri hala daha içmiyorlar. Ayık kalmayı BAŞARABİLİYORLAR. hem de yıllarca....ve hatta bu dünyadan göçene dek...
Ancak bir alkoliğe , bir alkolik yardımcı olabilir.
Ben , yardım ettiğim sürece ayık kalabilirim.
''Hiç içmeyeceğim'' değil ; BU GÜN İÇMİYORUM.
Şükürler olsun ki AYIK BİR ALKOLİĞİM. Ama bu hiç İÇMEYECEĞİM anlamına gelmiyor.
Bu kızgın akkor bir sobaya, elleri yandığı halde tekrar tekrar dokunmaktır.
Ahh! Ne olur du Psikiatri bu konuda daha bilinçli olabilseydi.
Alkolizm Özel Tedavisi ÇOK BÜYÜK BİR SEKTÖRDÜR.
Öncelikle; Bu tedavi istemi kendinizde olmalıdır.
Burada Ailelerinde bu sorunu yaşayan aile ferdlerine sesleniyorum.
_ Bu bir aile hastalığıdır. Sakın ola, başkalarından duyupta alkolik olan eşinizin yemeğine ( adını vermeyeceğim) '' Alkolü bıraktırıp bir daha içirtmiyormuş'' diye duyduğunuz ilacı ondan habersiz katmayın zira ölümle sonuçlanabilir.
Alkolik eşleri de tedavi görmek zorundadır. Bir alkolik nasıl şişelere bağımlıysa , onlarda İNSANA BAĞIMLIDIRLAR ve bu alkolizmden daha tehlikelidir.
Kontrol ve yönetme, bir alkoliğe daha çok zarar verir. Kendilerine de.
Sakın yanlış anlaşılmasın!!!!!!!!!!!! Alkolik eşlerini ASLA suçlamıyorum !!!!!! Sadece gerçekleri, tecrübeleri yazıyorum.
Bir Amatem'e gittiklerin de bu dediklerimi kendilerine söyleyeceklerdir.
Bakın üç gün için de şu ana dek 1402 kişi ziyaret etmiş bu sayfayı.
Ne olur BU ALKOL SORUNU OLAN DOSTLAR yazın sizde
Yalnız değilsiniz.
Sevgiler.

Kısaca var olduğunu sandığınız her şey ve bu kendiniz... Onu da elinizden alacaktır.
Üç tane durağı vardır ; Hastane, Hapishane ve son durak Mezarlık.

allah yardımcınız olsun degerli kardeşim ,tabiki bırakabilirsiniz azmin elinden hiç bişey kurtulmaz,yakından tanıdıgım birisi aşırı derecede alkolikdi , bi anda bıraktı ,ben çocuktum komşumuzdu o şahıs eşinin duaları ve kendisinin allaha yönelmesiye bu durumdan kurtuldu aniden bırakınca bayılma agzından burnundan kanamalar olmuş ,buna ragmen azmiyle birdaha içmemiş ...
allahtan yardım istiycez bu durumdan kurtulmak için sonrada azim inşallah başarırsınız,tahminim buna sizi iten sebeplar vardır ,sıkıntılar felan ,hepimizde var inanın ve bu çözüm deyil kendinize zarar vermeyin bırakmaya çalışın önce kendiniz inanmalısınız bunu yapabileceginze....

her hafta özel bir sebeb olsun olmasın mutlaka haftada 1-2 en fazla 5 e kadar dayanır :)

NASIL YARDIM EDEBİLİRSİNİZ?

Bağımlılık:“Bir hastalıktır, utanç değil”“Bağımlılık”,kelime anlamıyla bir alışkanlığa psikolojik olarak önüne geçilmez bir biçimde ihtiyaç duymak demektir.
Bir başka deyişle,bağımlılık fiziksel bir hastalıktır, kesinlikle utanılacak bir şey değildir, bir sağlık problemidir, ahlak değil. Bir kişi isteyerek alkolik ya da uyuşturucu bağımlısı olmaz, onun hastalığı iradesinin önüne geçer. Bağımlı kişi, günahkar değildir, o sadece tıbbi müdahaleye ihtiyacı olan bir hastadır.
Tedavi edilmezse, bağımlının hastalığı ilerleyecektir. En sonunda da,hastalığı kalıcı fiziksel ve zihinsel bozukluklara yol açacaktır ya da hastalık erken bir ölümle sonuçlanacaktır.
Bağımlılık,çevresinde iyi tanınan ve sevilen insanları mahveder.
Tümailesini etkiler, yakınları, sevdikleri incinir.
İş hayatı duraklar, en sonunda kişi çalışamaz hale gelir.
Bağımlılığın ilacı yoktur. Ancak, hastalık tedavi edilebilir, ilerlemesi durdurulup, hasta iyileştirilebilir.
Uzman denetiminde gerekli tedavi yapıldığında, bağımlı kişi sağlığına kavuşabilir.
Tedaviye İhtiyacı Olan Bir Alkoliğe Yardım Alkolikleri tedaviye ikna etmek çok kolay bir iş değildir.
Onlar yardıma ihtiyaç duyduklarını belli ettiklerinde, çoğunlukla artık kendileri için yapabilecekleri hiçbir şey kalmamıştır ve sizin kendileri için en iyisini düşüneceğinize karar vermişler demektir.
Ancak, bu döneme gelindiğinde, bedensel ve zihinsel olarak, hasta çok zarar görmüş olabilir.
Alkolik bir yakınınız varsa ve onu hâlâ sevip, hâlâ sağlığını düşünüyorsanız,onun şişenin dibinde yaşamasını engellemeli ve mutlaka tedaviye ikna etmelisiniz.
Ona profesyonel bir yardım sunabilmek için gerekli planı yapmak zorundasınız.
Bu anlamda alkolik yakınınıza yardım etmenin en ümit vadeden metodu“müdahale”dir.
Bu metot sizin, kendisi istemese de, ona yardım etmenizi sağlayacaktır.
Müdahale Nedir?
Müdahale,alkolik kişiyi, hastalığını tedavi ettirtmek üzere harekete geçirici bir grup metodudur.
Bu yöntemde hasta, bağımlılığıyla yüzleştirilir.
Bağımlı kişi, aile üyeleri, arkadaşları,doktoru, işvereni, iş arkadaşları ya da onun bağımlığının kötü etkilerini gözlemlemiş ya da hissetmiş başka yakınları ile karşılaştırılır.
Böylece, kişi bağımlılığıyla yüzleşir ve onun kendisine ve çevresine verdiği zararı görür.
Müdahaleden sonra büyük ölçüde hasta profesyonel yardım ihtiyacı duyar.
Müdahalenin temel mantığı, hasta hangi derecede bağımlı olursa olsun ona anlayacağı dilde bu durumun anlatılması ve onun tedaviye ikna edilmesidir.
Sevdiği ve saygı duyduğu insanların ona bunu anlatması mutlaka etkili olacaktır.
Hastanın,bağımlılığını reddetmesini kırmak için en az iki kişiden oluşan bir grup lazımdır.
Bu grupta hasta üstünde en etkili olan kişi genellikle onun en saygı duyduğu kişidir.
Müdahale toplantısının yapılmasından önce, profesyonel bir danışmandan yardım ve fikir almak gereklidir.
Eğitimli ve profesyonel bir danışman hastaya nasıl davranılması gerektiğini anlatacaktır.

( alıntı)

insanın dünya ile bağını kopartan bir hastalık bu... bir süre sonra etrafınızda olan biten sizin umurunuzda olmuyor.. bırakmaya çalıştıkça dahada batıyorum ve bu benim canımı çok acıtıyor.. sabah 9 da başlıyorum içmeye saat 3 gibi uyuyorum(yada sızıyorum ) 7 gibi uyanıyorum ve tekrar içmeye başlıyorum.kızım beni sarhoş görmesin diye ne taklalar atıyorum anlatamam bile.. hiç izlemediğim bir film gibi bende merak ediyorum sonumu.

arkadaslar bende 2 yıl oncesine kadar alkoliiktim.sabah ilk aklıma gelen sigara ve alkoldü.psikolojik destek aldım ve bıraktım.sigara hala iciyorum.bırakmayı isteemeek lazım .zor degil baska meskale bulmak oyalanmak lazım.

Allah cümlemizin yardımcısı olsun bağımlılık kadar aşılması zor bir durum yok

sigara kullanıyorum ama alkol kadar tiksindirici birşey yok ya arasıra alırım alkol ama aldığımda hep pişmanlık duyarım çünki içilecek bi tadı yok insanın ciğerleri yanıyor resmen kavruluyor berbat acı birşey.

Sevgili CIHAN_KAYRA ;

Çektiğin sıkıntı ve ızdırablarını çok ama çok iyi anlıyorum inan.
Eve şişe sokmak kolay ama boşları atmak zordur.
İçtiğim dönemlerde kendimi ayık gösterebilmek için yapmadığım şey, demediğim yalan kalmıyordu.
Ama bu meretin kokusu ne nane şekeri ne parfümle yok edilebiliyordu.
15 Mt den kokusunu alıyorlardı.
Yıllar önce ilk eşimden boşanırken mahkeme salonunda bile hakimin karşısında su içebilirmiyim, ağzım kuruyor diyerek votka içmiştim.
Hem işimi, hem sağlığımı, hem ailemi, hem çocuklarımı, hem arkadaşlarımı kısaca herşeyimi alkol yüzünden kaybettim.
Şükürler olsun ki yıllardan beri AYIK BİR ALKOLİK olarak, pankreas sız, inüsilin iğneleriyle ayık olarak yaşamaya çalışıyorum.
Ama bu demek değildir ki artık ben bir alkolik değilim .!
Hayır ! BEN BİR ALKOLİĞİM. Hem de saf kan bir alkolik.
Alkolik olarak doğdum.
Kimse sonradan alkolik olmaz olamaz.
Maalesef bunu dünya da bir hastalık olarak gören, görebilen çok az kişi var.
Hep AYYAŞ damgası yedim.
Bu damgayı yedikçe daha da çok içtim.
Alkol vücuttan 72 saate atılır.
Bırakmaya karar verdiğin de ilk gün çok ama çok zor geçer.
Detox için yardım gerekir.
Eğer vaktin olursa UÇUŞ diye bir film var. Seyredebilirsen sevinirim.
Bill'in hikayesi filmi en önemli filmlerdendir.
Alkolizm , Cins, ırk, cinsiyet, meslek tanımaz.
Umarım bu yazdıklarımı okursun.
Unutma ! YALNIZ DEĞİLSİN...
Bize AYYAŞ diyenler, şunu yap , bunu yap, iradeni kullan vs diyenler bu hastalığı tanımayan, bilmeyen aslın da iyi niyetli kişilerdir.
Ama çoğu kez bu tip öğüt ve öneriler bana çoğu kez zarar vermişti.

Sevgiyle kal e mi ?

adsız alkolikler derneği var oraya başvurun çok iyi gelir ,googlea adsız alkolikler yazın lütfen:rolleyes:

aga ne ettin sen ;) derdin neki o kadar çok içiyon ;Hemde sabah başlıyon ,akşama kadar içiyon.Bende alkol kullanıyorum ama senin kadar değil.:eek:

Sevgili yamanlı02, "aga ne ettin sen ;) derdin neki o kadar çok içiyon ;Hemde sabah başlıyon ,akşama kadar içiyon.Bende alkol kullanıyorum ama senin kadar değil."

Diyerek yazdığın mesaj kırıcı ve üzüntü vericiydi.
Sanıyorum, diğer mesajları okumadan veya anlayamadan ve bunun bir hastalık olduğunu kabul etmediğinden farkında olmadan yazdığın kelimelerdi bunlar.
Eğer engelli veya aynı hastalığı paylaşıyor olsaydık ve ben böylesine ego dolu bir mesaj yazmış olsaydım üzülmez ve kırılmazmıydın ?
Aynı hastalığı paylaşan ve dahi ALKOLİZM gibi ölümcül ve sadece DURDURULABİLEN bir hastalıkta kimsenin kimseden bir üstünlüğü olmayacağı, olamayacağı düşüncesindeyim.
Sevgi ve sağlıkla kalman dileğiyle...

Sevgili Sencerakis ,alkolizmi biraz fazla abartmıyormusun ,ben 25 sene içtim halende içerim ,ama bazen 2 ayda bir bazen de 3 ay da b,r :rolleyes:

sencerakis çok özür dilerim sizi kırdıysam.İnsan böyle bir hastalığa nasıl yakalanır;bana çok tuhaf geldi.Bu hastalığı çok iyi bilmediğim için şaşırarak böyle söyledim

Sevgili SERAFİM.,

Sosyal içiçilik ve alkolizm farklıdır.
Keşkeleri sevmem ama ; Keşke ben ve benim gibi bu hastalığa sahip olanlar sizin gibi iki ya da üç ayda bir içebilseydik.
Ya da bir iki kadehde durabilseydik.
Ben Yeşilay'cı veya alkole karşı olan biri değilim.
Aman sakın alkol içmeyin de demiyorum. İçebiliyorsanız eğer ben ve benim gibiler içinde bir kadeh alın ltf. İnanın çok sevinirim.
Afiyet, bal, şeker olsun der,saygı duyarım.
Abartma konusuna gelince ; Hiç bir şey demek ve savunma yapmak istemiyorum.
Gerekenleri eski mesajlarımda yazmıştım.
Sevgi ve saygılarımla...

Teşekkür ederim yamanlı02
Sevgiyle ve sağlıkla kal

Üst Alt