Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aldığım raporla EKPSS için ne yapmalıyım?

sevilay07

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
raporun türü: engelli sağlık kurulu raporu

raporun veriliş nedeni : istihdam + sosyal yardımlardan faydalanmak

raporun oranı:engel durumuna göre tüm vücut fonksyonlarının kaybı oranı %60

raporun süresi :süresiz kronik

çalışamıyacağı iş alanları : ağır iş ve efor gerektirecek işler

bu rapora göre ekpss ye girebiliyorum sanırım.şimdi napmam gerekiyor ? raporda bir eksik var mı sizce ?

Evet girebilirsiniz osym Web sayfasını takip edin. Başvuru Zamanı ve diğer şartlar için...

Raporunuzda bir sorun yok.
2016 ekpss yi takipte olun, başvurular başladığında gerekli yönlendirmeleri izlersiniz.

ayrıca çalışabilir yazısı ekletmeme gerek yok değil mi ?

Herhangi bir yazı ekletmenize gerek yok. Şubat Mart döneminde raporunuzla başvuru yapabilirsiniz.

Ufukalp

yüzde 80 psikiyatrik engelli,raporda -tedaviyle işlavselliği düzelmeyen- ibareli birisiyim yaşım 44.

buna göre yaş-rapor kriteri benim için uygun mu, ekpss ye uygunmuyum?

Arkadaşlar, %40 ve üstü (kronik) sürekli olan Engelli raporlarında yer alan "İSTİHDAM" bölümünün "BOŞ BIRAKILMASI" veya "DEĞERLENDİRİLMEDİ" ifadesinin yer alması, hakkında düşünceleriniz nedir:confused:

Ben %50 zihinsel engelliyim bipolar rahatızlığım. Raporumda çalışamayacağı alanlar kısmı boş bırakılmış bir sorun olur mu?
Ösym nin kılavuzunu incelediğimde boş olanların tekrar rapor çıkartması gibi birşey söz konusu olduğunu anladım.
Raporu tekrar çıkartmalımıyım?
Bir de zihinsel olması atamalarda bir sorun teşkil eder mi kurumun kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu mu?
Şimdiden teşekürler

sevilay07
Raporunuzda çalıştırılamayacağı işler belirtilmiş, bunların haricinde çalışır demektir zaten ayrıca çalışabilir gibi bir ibareye gerek olmaz.
Diğer arkadaşların sorularının cevabı yayınlanacak klavuza göre değişiklik gösterebilecek durumlar, o yüzden net birşey söylemek istemiyorum, Klavuz yayınlandığında incelemek en doğrusu.

Merhabalar,

Ben işitme engelliyim %48 raporum var. 06.01.2017'de rapor bitiyor, yeniden rapor alacağım. Sürekli rapor olarak değiştirmek istiyorum.
EKPSS sınavı için sıkıntı var mı ? Raporum süreli olduğu için.

Engelli raporlarında yer alan "İSTİHDAM" bölümünün "DEĞERLENDİRİLMEDİ" ifadesi, yayınlanacak klavuz'la anlam kazanacak yani?
İSTİHDAM 'ın ilk şartı %40 ve üstü sürekli (kronik) Raporlar "İSTİHDAM" için bir anlam ifade etmiyecekse, saglık kurulunda bunca cebelleşme çok saçma deyilmi?

algaNihat
Klavuzla değişiklik gösterebilir derken arkadaşın yaş kriteri ile ilgili sorusu vardı ona yazmıştım.
İstihdam bölümü değerlendirilmemişl %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu ile ekpss ye başvurulabilir ve atanılabilir.
Ancak tutar da 2016 ekpss klavuzunda raporlarda istihdam bölümü değerlendirilmiş olacaktır şeklinde bir şart koyarlarsa onu bilemem işte, şu an için bir sorun yok.

Ufukalp; Şimdiye kadar yapılan sınavlarda kılavuzda istihdam alanı için bir açıklama var mı? Öyle bir durum olursa algaNihat arkadaşın dediği gibi değerlendirilmeyen raporlar çok saçma olur. O zaman raporun %40 değil %80 olsa EKPSS de bir anlamı olmaz. Bu da olacak şey değil.

Teşekkürler Ufukalp kardeş bende şimdiki uygulama hakkında sormuştum .
yarına ne getirip ne götüreceği bilemeyiz Allah hayırlısı neyse onu versin.

cevaplar için herkese teşekkür ederim çok şükür raporumda bir sıkıntı yokmuş içim rahatladı şimdi napmam gerekiyor

sevilay07
EKPSS'ye Başvuru:
23.02.2016
09.03.2016

tarihleri arasında başvuru işlemlerini kaçırmayın.
İlk başvurunuz olacağı için önce Aile Sosyal Pol. Bakanlığından ön kayıt formu almanızı isterler, sonra ÖSYM kayıtları işlemlerine geçersiniz.

Aile Sosyal Pol. Bakanlığında bi sorun çıkmaz değil mi ?

teşekkür ederim bana kayıtları takip etmek kaldı o zaman

Üst Alt