http://www.engelliler.biz/forum/oze...damgali-plakalar-iptal-edildi.html#post952989
YUKARIDAKİ BİLGİLER BU SİTEDEN ALINTIDIR. TAKILAN ENGELLİ APARATI ARACIN NORMAL FONKSİYONLARINI KULLANMAYI ENGELLEMİYORSA, ARACI HERKESİN KULLANABİLMESİ İÇİN YAPILMIŞ DÜZENLEMEDİR.
BÖYLE OLMASAYDI 53 MADDEDEKİ "Araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu olup" İFADESİNİN YÖNETMELİKTEN ÇIKARILMASININ MANTIĞI NEDİR? DAHA ÖNCE ZATEN SİZİN ANLATTIĞINIZ BİÇİMDE UYGULANMIYORMUYDU?
BU KONUDA EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN YA DA HUKUKÇULARIN GÖRÜŞÜ VARMI?
SÜRÜCÜ KURSLARINDAKİ DİREKSİYON EĞİTİMLERİNDE KULLANILANARAÇLARDA DA APARAT VAR AMA HERKES KULLANABİLİYOR! AYNI ŞEY DEĞİL Mİ?
çapa63 arkadaşım, kişileri yanlış yönlendirdiğimi ifade ediyorsunuz. Bilakis yazdıklarım doğru, yönetmelikleri yanlış yorumlayan ben değil sizsiniz. Yukarıda da bahsettim değişen yönetmelikte "araç sahibinden başkası kullanamaz" ifadesi sadece yurt içinden ÖTV muafiyeti ile alınan araçlar (Yönetmelik Madde-53/C) için çıkarılmış, Yurt dışından ithal suretiyle alınan araçlarla ilgili olarak söz konusu ifade "araç sahibinden başkası kullanamaz" ifadesi korunmuştur. Takılan tertibatla ilgisi olsaydı nasıl olacaktı? Aynı tertibat hem yurt içinden alınan arçlara hemde yurt dışından alınan araçlara takılıyor. farklı tertibat kullanılmıyor ki.
Lütfen yorumlarınızla 2-3 araç alacak gücü olmayan engellilerin yaşantısını zorlaştırmayın.
Bu sitede defalarca arkadaşlar tarafından eleştirildi, "benim engelli aracım var eşim kullanamıyor, eşimin normal aracı var ben kullanamıyorum" diye. Uzun yola, tatile, memlekete giderken bu eşler 2 araçlamı gidecekler? Bu nasıl mantık. Devlet bu pürüzleri ortadan kaldırmak için yönetmelik değiştiriyor, biz engelliler hayır olmaz, istemezük diyoruz. Lütfen biraz daha sağ duyu.
Bu arada benim engelli aracım var, 2011 yılı şubat ayında bir cenaze için gece İzmir'e yolculuk yaptım, akşam Konya'ya dönmek zorundaydım, Gece yolculuk yapmış uyumamışım, diğer gün dinlenme, uyuma imkanım olmadı, akşam dönüş yolculuğu, beraber döndüğümüz arkadaş kullansın dedim, İzmirden çıkmadan trafik kontrolüne takıldık, görevli polis ceza yazmayacağını, ancak tutanağa imza atmamaı söyledi, gece karanlık devletin polisi yanlış yapmaz dedik, imzaladık. 1 ay sonra o günün parasıyla benim 1 maaşıma yakın trafik cezası geldi, geç te olsa ödedik. Bu yönetmelik çıktıktan sonra uzun yolculuklarımda çocuklarım kullanıyor. Onlarca defa trafik kontrolünden geçtik, bazı polisler ceza yazarız tehditlerinde bulundular, inadına yaz yazabilirsen dedik. yazamadılar. Selam ve esenlikler dilerim.