Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alacağım özel donanımlı aracı abim de kullanabilir mi?

urfamerkez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben %50 ortopedik engelliyim. Yeni sisteme göre ehliyet aldım. Ehliyetimde kısıtlı kod olarak bineceğim aracın sol tarafına ilaveten gaz takılması lazım ve otomatik vites olması lazım.

Ben böyle bir araç alsam abilerimde bunu kullanabilirmi?. Normalde otomatik vites araçta gaz fren sağda oluyor. Aracın donanımında herhangi bir değişiklik yapılmıcak sadece sola ilaveten bir gaz pedallı olacak. Yani araca normal engelsiz bir insanda binse sağdaki gaz fren pedallı ile araca kullanabilecek. Yanlışım varsa yardımcı olun

urfamerkez

Evet, aracınızı 3. dereceye kadar yakınlarınız da kullanabilir. Bunun için TSE'den uygunluk yazısı almanız yeterlidir.

Bu konuyu bende merak ediyordum açıldığı çok iyi oldu. Birde ortopedik engelli olmayıp %40 üstü raporu olanlar için h sınıfı ehliyet ve raporda otomatik vites araç kullanabilir ibaresi ötv indirimi için yeterli demişti opel bayii. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ayrıca ortopedik engelli olmayıp otomatik araç kullanabilir ibaresini yazdırabilmek de ayrı bir muamma.

Hayır uzakyol. Araç sürüşünü etkileyen bedensel kısıtlılık yoksa, araç alımında vergi avantajından yararlanılamaz. Bunun tek istisnası rapor oranının %90 ve üzeri olmasıdır

Üst Alt