Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü tekerlekli sandalye raporunda "akülü ibaresi" belirtilmesi şart mı?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar bilginize ihtiyacım var sormak istediğim şudur tam teşeküllü hastaneden akülü sandalye raparuna baş vurdum 6 ay önce bana
rapor verdiler ama raporda standart tekerlekli sandelye alabilir yazdığından
biz bunu bilmediğimizden aldık ama akülü ibaresi olmadığı için raporun
akülü sandelye için geçerliliği olmadığını öğrendik hastaneye başvurduk
söylenen kolları çalışanlara akülü sandalye raporu verilmiyor dendi
bu durumda sağlık kurumundan 1700 tl alamıyacak anlamına geliyor
bu konunun içerikliliğini bilen arkadaşların bilgisini arz ediyorum herkese
selam Necati Bacak

Evet raporda "akülü sandalye" kullanması uygundur ibaresinin olması lazım. Kollarını kullananlar için akülü sandalye yerine tekerlekli sandalye ibaresini işaretliyorlar seninde kolların çalıştığın için standart sandalye kullanabilir demişlerdir.

Necati bey merhaba,
raporunuzda mutlaka "sürekli akülü tekerlekli sandalye kullanması gerekmektedir" açıklaması mutlaka olmalıdır. Aksi takdirde kurum ödemesi alamazsınız.

Tekerlekli akülü sandalye alma şartları nedir?Engelli raporuyla sandalye alınmıyormuş onun için ayrı paralı rapor çıkıyormuş.hastanede öyle söylediler.alan arkadaşlar bilgi paylaşabilirmi?

@Kırmızıı,

bulundugun il veya ilçede bulunan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğinden en saglıklı cevabı bulabilirsin

Üst Alt