Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalye ile hangi diklikteki rampalar güvenle çıkılabilir?

teşekkür ederim cevap için... anlaşılan oki ottobock b500 alınacak... minik tank... b600'a içim kaynıor ama b500 bile bizi bir hayli zorlayacak, b600'ün fiyatını duymak istemiyorum ... :D

PARAYA BAKARSAN PAHALI AMA ottobock b500 BENİM ARAM AYNI SÜPER ARAÇ 30 35 KM YOL GİDİYO BEN 12 KM YOLU 20 DK VARIYORUM TAM Bİ UZUN YOL AKÜLÜSÜ BU MODELİN 3 YIL GARANTİSİ VAR

Ersan kardeş bi yanlışın var. Hiçbir akülü sandalye saatte 36 km. hız yapamaz. Scooter'lar akülü sandalyelere göre daha hızlı olmalarına rağmen onlar bile en fazla 25km./saat hız yapabilirler. Eğer akülü sandalyeye 36 km. hız yaptırmaya kalkarsanız hayati tehlikeyle sonuçlanabilecek kaza yapmamanız imkansız hale gelir...

Alperen kardeş;
arkadaşımız 12 km. yolu 20 dk'da katettiğini yazmış. Yani, 60/20=3 12X3=36 km./saat hız olur...

dikkatimden kaçmış :) nasıl oluyor cidden :D yanlış yazmış olmalı

Arkadaşlar akülü sandalyeler motorun gücüne(w değerine) ve sandalyenin fiziksel özeliğine göre çıktıgı rampa derecesi değşir. Bugun motoru arkada olan araç ile kilonuza oranla bile çıkabılecegınız rampa derecesı bellı değildir. Ama 30 derecelık ramplaarda sıkıntısız cıkarsınız 40 dereceyı zorlarsınız. Ama aracınız alman malı meyra optimus tarzı bir araç ise sizi temin ederim bu aracı çay tarlalarında devrilmedn toprak yollarda yna yatmada kullanabılırsınız. Aracın tırmanma açısı sürücünün kilosu aracın fızıksel yapısı motor gücüne göre sureklı olarak değişkenlik gosterir. Aynı marka aracı kullanan ıkı surucu dusunun. Bu surucunun bırı 70 kılo 45 dereceyı tırmanıyo diğeri 110 kılo 30 derecede zorlanıyo. Ama araç aynı araç. Yerli malı yapım araçlarda bu farkı bu fazlalıkta hissedeceksınız.

Extreme x8. Araca bakıldıgında super ötesi. Acaba elektromekanik donanımı nasıl? Bana hiç denk gelmedi bu araçtan. çin mllarınınn4x4 lerinin bi kaçında tamir yaptım ve hepsi dişli sıırıyor acaba bunlardada olurmu?

bu konuyla ilgili bildiğim dik ve aşırı dik yollardaki sürüşlerin araçların kullanım ömrünü kısalttığıdır beyin yanmalarına neden olduğunu biliyorum

Aslında önemli olan kaç derece eğimli yolu çıkabileceğinden ziyade, bunun güvenli olup olmadığı. Meyra dahil bir çok Avrupa menşeili sandalye belli bir açıdan dik eğimlerde sürücüyü ve motorları korumak için sistemi kilitliyor, çıkmaya mani oluyor. Yani bu bilinçli olarak yazılımla düzenleniyor. Evet, yazılıma müdahale edilip bu sınırlama kaldırılabilir ve sandalyenin her türlü yokuşta gitmesi sağlanabilir ama, işte, düşme/devrilme riski de var, aracın motorlarını zorlama ve ömrünü çabuk tüketme riski de.

Sonuç olarak, abartmamak lazım :)

Üst Alt