Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalye ile hangi diklikteki rampalar güvenle çıkılabilir?

nova

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
arkadaslar akülü sandalye ile dik rampaları cıkmak mumkunmudur? kullanan arkadaslar tecrubelerini yazarlarsa sevinirim..

kullanma klavuzunda 12 derecelık rampalara cıkabileceği yazıyor ama tahminim daha fazlasına cıkıyor

En fazla 17 meilik rampada çıkıyor.benim ilki 12 cıvariydi.şimdiki üzerindeki kulanım klavuzunda 17 meilki rampalarda yazıyor

Ben akülü arabamla rahatca yüzde 18 veya 20 meyilli rampayı çıkabiliyorum hiç tınmıyo araba arkamda 15 kg yükle hemde rahatca çıkıyorum çıkamıyca kolay kolay rampa yoktur bence

hangi markayı önerirsiniz bantex mi? kısmetse yeni işe başlıyacagım ve otomobil ile gidip gelmek yerine bir akulu alayım benzin masrafımda olmaz inip binmek ilede ugrasmam diyorum ama yolda dik bir rampa var..

ya buyuk ihtimalle çıkar.. benim etrafımda kritik 2 yokuş var... kendide çıkıyor ama, yanımda biri varsa hafif arkadan ittirmesini söylüyorum, aküden yükü almak için...

Bence akülü tekerlekli sandalye ile çıkışlardan ziyade inişler daha tehlikeli dikkat edelim...
kasisli inişlerde ön tekekerler savrulabiliyor...

Bantex nasıldır bilmiyorum ama eğer alabilirseniz benim önerim Meyra ... Meyra bildiğiniz traktör gibi bişey, valla dağda, bayırda ,asfaltta nerede kullanırsanız kullanın , tekerinin tutunabildiği heryere rahatlıkla çıkabilirsiniz(tabii tutunsa bile arka tarafa aşmamaya dikkat etmek şartıyla..:)) Çok çok yetenekli değilseniz kolay kolay da devrilmiyor ilginç bir denge olayı var ..Üstelik yeni modellerde 40 km. gibi bi mesafede de aküyle ilgili problem yaşamıyorsunuz...

sevgili nova,
uzun yıllardır akülü tekerlekli sandalye kullanıyorum.
Oldukça dik rampaları çıktım,hatta yanımda yürüyen arkadaşlarım zorlanırken ben aracımla çok rahat çıkabildim.
Rampanın resmini çekip siteye koyarsan,net bir fikir verebiliriz sanırım.
Lakin çok dik rampaları inerken,dişliler kayıp kontrolü yitirebiliyorsun.

tamam musa en kısa zamanda rampanın resmini ekleyeceğim,ilginize tesekkurler

490E32=00000.jpg

OTTOBOCK B-500 Ayak paneli dahil uzunluğu 106-108 cm.
Ayak paneli hariç uzunluğu 84 cm.
Toplam yükseklik 103 cm.
Dönme yarıçapı 78 cm.
Minimum oturma yüksekliği standart oturma minderi ile 45 cm.
Oturma genişliği 43-48 cm.
Oturma açısı 0°/3°/6°
Kol yüksekliği 24-36 cm.
Sırt yüksekliği 45/55 cm.
Sırt genişliği 40 / 44 cm.
Sırt açısı 0°/10°/20°/30°
CE Sertifikalı
Menzil, yol ve akü durumuna bağlı olarak 30-35 km. yol yapabilir.

herseyı guzelde bırazda hızlı gıtse benımkı cok yavas yerdekı karınca benı gecıyor:)

yorumlar için tesekkurler arkadaslar.. marka ve fiyat bilgilerini de yazarsanız sevinirim

bugunlerde ilgilendiğim bir araba ..... soylene ne göre minik bir tank en az meyrra kadar dayanıoklı ve kaliteli

ersan bey ne süredir kullanıyorsunuz . bu süre zarfında yasıdığınız problemler var mı

5 yıldır 3 sene önce bi lastik yeniledim motoru süper bi akülü araç tam bi tank yani eyer bana soracak olursanız akülü araba olarak tek önercem OTTOBOCK OLUR

Yok yapmadı araba arıza çıkaracak bi araba deyil almanlar süper bi akülü yapmışlar AMA ARABANIN FİYATI BİRAZ YÜKSEK [SIZE=4]FİYATI[FONT=Verdana] : [/FONT][/SIZE][SIZE=4]4.150.-EURO [/SIZE]

farkındayım :) vallahi gözumde değil yakında almayı düşünüyorum. bılgi için tesekkurler

Merhabalar...Bende akülü almayı düşünüyorum. Modelleri araştırıyorum. Otto bock çok güzel modelleri var, ama fiyat olarak biraz fazla. Hem manuel hemde akülü olan bir model var, ama onun fiyatını öğrenemedim. B-500 den sanki A-200 daha iyi gibi geldi bana, bir bayan için. Fiyatıda daha iyi. Sizler ne dersiniz?

yalnızca kendi fikir ve 4 yıllık tercübelerimle cevap yazıyorum....

yalnız adam: aracın kalitesi çok şey değişdiriyor inanın buna. bundan önce aldığım arabayı 3 yıl kullanabildim ve buz süre zarfında karşılaşdığım arıza ve problemleri anlatmakla bitiremem... garantiye giren girmeyen birsürü arıza ve servise ulaşım için verdiğim kargo parlaları... verdiğim bütün paraları geçdim bu süre zarfında arabasız geçirdiğim vakit ve bir yığın sinir bozucu şeyler yanımıza kalan cabası.... kısacası yağmurdan kaçarken dolu örneği.... ucuz diye aldanmayın derim....

armağan: herhangibir detaylı bilgim yok fakat. b500 biraz daha dış mekan arabası gibi. daha güçlü motor ve amperli aküleri var... a200 ise biraz ev içi ve ofis aracı gibi duruyor... bir ev aracını dışarıda kullanır ve birazda fazla dolaşan biri iseniz, daha çabuk yıpranacakdır a200... sade düşüncülerim bu, ottobock bayisiyim ne de tamircisi...

nova: b500 ün linki şurası : Otto Bock - B500 / B500s

a200 ise: Otto Bock - A200

ottobock türkiye sitesi : http://www.ottobock.com.tr/index01.html

Arkadaşlar; maddi durumunuz iyiyse Meyra Sprint GT yada Meyra Optimus 2 öneririm sizlere. Her ikisinin de 12 km. hız seçeneği bulunmakta ve motorları çok güçlüdür, çok aşırı dik rampalar hariç sorun yaşamazsınız. Ben 4 yıldır Meyra Sprint GT kullanıyorum ve çok memnunum. Yerli malı ve fiyat olarak uygun akülü sandalye olarakta Konya'da üretilen Apego/B modelini öneririm sizlere. Apego/B'yi bu linkten görebilirsiniz: TERESA SPRINT ve OPTIMA

SEKA ben internette Meyra Sprint GT ait bir fiyat bulamadım ne kadar bi bilginiz varmı?
bende meyra ile ottobock arasında kaldım... kararımı fiyat belirleyecek büyük ihtimal.4 yıldır yaşadığınız problem oldumu? olduysa ne gibi garanti prosedurleri ile karşılaşdınız bilgilendirirseniz memnun olurum. saygılarımla

akülüyle hiç dışarı çıkmadım evde kullanıyorum rampalardan çok korkuyorum hiç cesaretim yok bu konuda.

:) korkunuzu yenmek o kadarda tehlikeli değil inanın. en basit, en ucuz, en kötü akülü araç bile bir çok yokuşu rahat çıkar... tabunuzu yıkın :)

inşş bu yaz deniycem az az bakalım yenebilirsem bu korkuyu :)

ELWAN*;
tek korkunuz rampalar ise hiç korkmayın ;)

SEKA;
görünen oki meyra bizi aşıyor... ottobock bile maddi durumumuzu bir hayli zorlayacak... 4150 euro ottobock b500 düşünüyorum inş..

PARAYA BAKARSAN PAHALI AMA ottobock b500 BENİM ARAM AYNI SÜPER ARAÇ 30 35 KM YOL GİDİYO BEN 12 KM YOLU 20 DK VARIYORUM TAM Bİ UZUN YOL AKÜLÜSÜ BU MODELİN 3 YIL GARANTİSİ VAR

alperencsm
;SEKA ben internette Meyra Sprint GT ait bir fiyat bulamadım ne kadar bi bilginiz varmı?
bende meyra ile ottobock arasında kaldım... kararımı fiyat belirleyecek büyük ihtimal.4 yıldır yaşadığınız problem oldumu? olduysa ne gibi garanti prosedurleri ile karşılaşdınız bilgilendirirseniz memnun olurum. saygılarımla ottobock B500 3 yıllık full garanti süresince hiç sorun çıkarmadan yapıyor türkiyede tek servisi çok geniş bir marka

Üst Alt