Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü araçla yapılan mesafeyi ölçmek için ne yapılabilir?

Konular
9
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar yeni sistem lityum akülerden edindim akü sağlayıcım bi ölçüm yapalım diyor ama malum uygulamalar harekete duyarlı bizim akülü araçta giderken mesafe ölçmeye yarayan bi uygulama falan biliyor musunuz acaba ?

@hozgul, bilgilendirme için teşekkür ederim bahsettiğiniz markanın kablosuz modellerini de buldum ama sizin konuyu okurken siz kablosuzu güvenli sonuçlar vermeyebilir yazmışsınız kablolu mu alsam bende benimde tekerler çok küçük çapı 50 cm ancadır

@albatros_070, kablosuz cihazlar özellikle iç mekanda okumayabiliyor. ama kablolular kesin okuyor. tekerlek çapının 50 cm olması hiç önemli değil. önemli olan bu veriyi sayaç üzerinde ayarlayabiliyor olmanızdır. örneğin bazı cihazlar standart ve inç cinsinden paketleri kullanıyor. siz isteseniz de 50 cm çap giremiyorsunuz. örneğin ya 1'er inç artıyor ya da 17", 19", 24" veya 27,5" gibi hazır verileri kabul ediyor. buna dikkat etmenizi önerebilirim.

bunlar çok zahmetli gelirse şunu da deneyebilirsiniz. google, yandex ve bunun gibi programlar ile açık alanda, çok kısa ve engebeli olmayan ama istediğinizde de geri dönebileceğiniz bir rota belirleyin ve bu mesafeyi harita ile önceden ölçün. bakın bakalım gerçekten de -örneğin 20 km gidebiliyor musunuz? bu da bir yöntem.

sandalyelerin erimleri hep yanıltıcı sonuçlar veriyor. yeni bir sandalye kullandığımda km sayacı ile şarj göstergesini mutlaka takip ediyorum. kırmızı ışıklara geldiğimde akünün içinde kalan enerjiyi ampermetre ile ölçüyorum ve içinde kaç volt akım kaldığını tespit ediyorum. asla 10 v altına düşmemek gerekiyor zira.

Üst Alt