Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastasıyım. Beraberinde artrit, hipertrid ve ritm bozukluğum var. FMF için ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyor, hiper troid için 6 aylık dönüşümlerle ilaç kullanıyorum, artrit içinse düzenli ilaç kullanıyorum.
FMF ataklarım çok sık (her ay) ve her ay hastanede kalarak tedavi oluyorum (iyileştirici tedaviden ziyade ağrıyı dindirmeye yönelik) Eklem tutulumum çok fazla kimi zaman yürümekte zorlanıyorum.
FMF hastalarının askeri hastaneden aldıkları raporla askerlikten muaf olduğunu biliyorum. Avrupada erken emeklilik hakkı kazanmış FMF hastaları da tanıyorum benim sorum;
- Vergi indiriminden yararlanabilir miyim.
- Erken emeklilik için başvuru yapabilir miyim.
NOT: 2137 gün ssk prim ödemem var.
FMF ile ilgili böyle bir örneğe Türkiye'de hiç rastlamadım sizce şansım nedir? Ataklar ardından yaklaşık 3 gün çalışamaz hale geliyorum. Özel sektördeyim.
bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.
FMF ataklarım çok sık (her ay) ve her ay hastanede kalarak tedavi oluyorum (iyileştirici tedaviden ziyade ağrıyı dindirmeye yönelik) Eklem tutulumum çok fazla kimi zaman yürümekte zorlanıyorum.
FMF hastalarının askeri hastaneden aldıkları raporla askerlikten muaf olduğunu biliyorum. Avrupada erken emeklilik hakkı kazanmış FMF hastaları da tanıyorum benim sorum;
- Vergi indiriminden yararlanabilir miyim.
- Erken emeklilik için başvuru yapabilir miyim.
NOT: 2137 gün ssk prim ödemem var.
FMF ile ilgili böyle bir örneğe Türkiye'de hiç rastlamadım sizce şansım nedir? Ataklar ardından yaklaşık 3 gün çalışamaz hale geliyorum. Özel sektördeyim.
bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.