Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastasıyım. Yüzde kaç oranında sağlı raporu alabilirim?

nehirida

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastasıyım. Beraberinde artrit, hipertrid ve ritm bozukluğum var. FMF için ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyor, hiper troid için 6 aylık dönüşümlerle ilaç kullanıyorum, artrit içinse düzenli ilaç kullanıyorum.

FMF ataklarım çok sık (her ay) ve her ay hastanede kalarak tedavi oluyorum (iyileştirici tedaviden ziyade ağrıyı dindirmeye yönelik) Eklem tutulumum çok fazla kimi zaman yürümekte zorlanıyorum.

FMF hastalarının askeri hastaneden aldıkları raporla askerlikten muaf olduğunu biliyorum. Avrupada erken emeklilik hakkı kazanmış FMF hastaları da tanıyorum benim sorum;

- Vergi indiriminden yararlanabilir miyim.
- Erken emeklilik için başvuru yapabilir miyim.

NOT: 2137 gün ssk prim ödemem var.

FMF ile ilgili böyle bir örneğe Türkiye'de hiç rastlamadım sizce şansım nedir? Ataklar ardından yaklaşık 3 gün çalışamaz hale geliyorum. Özel sektördeyim.

bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.

Vergi indirimli raporonuz olması halinde, hem erken emeklilikten hemde vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.

Vergi indirimi için başvuru yapacağım ama daha önce Türkiye'de bu raporu almış FMF'li olmamış sanıyorum. Bu raporu alma şansım nedir açıkcası onu merak ediyorum :oops:

ben bu doktorların neye göre oran veya karar verdiklerini anlamış değilim
belki bu konu ile ilgili olmayacak yazacaklarım ama ben daha önce de hem dkç hem de bir gözümün görmediğini yazmıştım geçen yıl bu engellerime uygun olarak monoküler H sürücü belgemi aldım şimdiye kadar dört defa özel tertibatlı araba için rapora müracaat ettim hepsinde de ayrı ayrı sonuç yazdılar en son iki hafta önce ankara numune hastanesine gittik (daha önce gittiğimiz iki hastane oraya sevk etmişti )hakem hastane ya biz de bi gidelim dedik sonuç "B ehliyeti alır, özel tertibatlı araba alması uygun değildir" düşünebiliyor musunuz hem göz hem ortopedik engelli olan birine B ehliyeti alır deniyor üstelik hakem hastane tarafından

Üst Alt