Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile hekimi olarak H sınıfı ehliyet raporu verebilir miyim?

kilicdag

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
aile hekimi olarak h sınıfı ehliyet verebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

MADDE 4 – (1) (Değişik:R.G.-17/7/2008-26939) Sürücü adaylarının genel sağlık muayeneleri pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Tabiplerce verilen sağlık raporlarında hekimin kaşe ve imzasının bulunması gerekir. Tabiplerce verilen raporların gerçeğe uygun olmamasının tespiti halinde bu raporlar geçersiz sayılır ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu tabipler bir daha sürücü adayı sağlık raporu veremez. Bu husus Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir. Aile hekimliği uygulamasına geçilmiş illerde bu raporlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından da verilebilir.

Bizim sitede aile hekiminden sürücü belgesi için rapor alan bir kaç üye vardı... Ama snaırım bununen doğru yanıtını il sağlık müdürlüğünden almak lazım.

Arkadaşlar, Sayın Bülent bey, ben Yanlışmı düşünüyorum acaba? Diyelimki Aile hekimlerimiz H sınıfı ehliyet alabilir raporu vermeye yetkililer! Bunu neye göre verecekler? Tabiki hastanın genel durumunu inceleyerek!.
Peki H sınıfı ehliyeti kimler alabiliyor? kısaca sakatlığı olanlar diyelim.! Yani dr sakatlığın tesbitini yapıyor varsa eski raporlarımızında fotokopilerini vs alıyor diyelim! O zaman dr'nin tertibatlı araç veya otomatik vites araç alabilir vs vs rapor'da vermesi gerekmezmi? Saygılarımla

branş doktorunun vermesi gerekir diye düşünüyorum.
ben gecen sene ehliyet aldığımdan sağlık ocağında özel tertibatlı arac kulana bilir rapor aldım. sınavı geçtıkten sonra emniyete o raporu kabul etmedıler bana devlet hastahanesınde heyet raporunu almam gerektığını söyledıler emnıyette bende onu yerınde: sağlık ocağında aldığım raporu devlet hastahanesınde başhekime imzaladım tartibatlı araç kulanabilir diye. öyle aldım.

Muhtocan kardeşim yanlış anlamadım değilmi? Sağlık ocağından aldığınız raporu Devlet has götürdünüz ve başkaca bir işleme tabi tutulmadan raporu onayladılar? Emniyette bunu kabul etti? Doğrumudur?

evet aynen öyle oldu. ama başhekim benı muayene edip öyle verdi. başka illerde öyle olurmu olmaz mı onu bilemem

Bunlar Resmi yazılarla ilgili yerlere sorulup cevabı alınacak şeyler.
Kulaktan dolma veya münferit olabilecek uygulamalara bakarak genelleştirmek yanlış ve sakıncalı olur.
Aile hekiminin resmi yazıyla il sağlık müdürlüğüne sorması ve yazılı alacağı cevaba göre uygulama yapması gerekir.

Bu tip raporların Tam teşekküllü hastaneler alınması önerilir.

asm de calısıorum ve aıle hekımlerı bu raporu veremez.brans doktorunada gorunmenı ıster.normal bır saglık raporunu verırken bıle en ufak bı rahatsızlık saptarsa zaten brans doktorundanda onay almanızı ıster...

Bende ehliyet için aile hekimine başvurduğumda işitme engelimden dolayı hastaneden gidip almamı istedi.Ayrıca aile hekimleri ehliyet veremiyor diye bilgim var.

Bugün aile hekimimize H sınıfı ehliyet raporu vermeye yetkilerinin olup olmadığını sordum.. Sürücü yönetmeliğinde yapılan değişiklikten dolayı kendilerine yazı geldiğini ve "artık ehliyet için rapor vermeye yetkilerinin olmadığını" söyledi..Yetkileri iptal edilmiş yani.. Yaklaşık bir ay önce gelmiş bu yazı.. Daha öncesinde rapor veriyorlarmış ehliyet için ama H sınıfı hariçti diyor doktorumuz, çünkü kabul edilmiyormuş sağlık ocağının verdiği rapor.. Yani artık sağlık ocağından hangi sınıf olursa olsun ehliyet raporu alınamıyor.. Doktorun bahsettiği o resmi yazıda olsaydı elimde iyi olurdu ama başı kalabalıktı fazla kalamadım yanında.. Bir kopyasını istesek verir mi acaba, onuda bilmiyorum ama..:)

ben yaklasık 2-3 ay once ılcemızde bulunan SAGLIK MERKEZINDEKI aıle hekımımden H Sınıfı Araca Kullanabılır GOZLUKLE Beraber dıye rapor aldım ... dosyayı verdım surucu kursuna sınavları gectım dıreksıyonu da gectım herseyı hallettık dosyam hazır vergı harcımıda odedım 96 TL ve kursta bı tandıgım var ona verdım evrakları bı kac gun ıcınde emnıyetten ehlıyetımı alacak ...

FURKAN_81;

ehliyetini başkasına vermezler bizzat kendin gitmelisin arkadaşım ...

Kurs Sahıbı Halledıcek Emnıyetle Baglantısı VAr Benı GOrduler Zaten GEcen hafta Tamam Dedıler Yarın Yada Cuma Yollayacaklar Bakalım

kesın siz emniyete gideceksın orda ehliyet kartını bizat imzalaman gerek. sonra istediğiniz adrese gönderirler

emnıyet kabul etmedı raporu aıle hekımım rapora sadece H sınıfı yazmıs baska bırsey yazmamıs bende bılmyordum bır suru sorun yasadım suan evrak beklemede ..

bende aynı şeyi yaşadım benımde raporumda sadece H sınıf ehliyet alabilir yazıyordu kabul etmedıler. bende heyet raporunu istediler bende sağlık ocağında özel tertibatlı otomabil kulanabilir rapor aldım devlet hastahanesinde başhekiime imzalatım sonra kabul ettiler. ehliyetimi öyle almiştım

aile hekimleri b sınıfı raporu verebilirler.

Aile hekimi h sınıfı raporu veremez. tam teşekküllü hastaneden alınır. aynısı başıma geldi. trafik tescil bu şekilde istiyor.

konu çok önceden açılmış ama güncel bilgi sahibi olan arkadaş varmı?
aile hekiminde H sınıfı ehliyet için rapor alınabilir mi?
veya alan arkadaş varmı?

aile hekimi muayenede sürücü olmasına engel birsey görmediği kişilere sağlamdır diyerek A2,B,C,E,G gibi sürücü belgelerini düzenler. H sınıfı ehliyet alabilir raporu asla düzenleyemez bunu sağlık kurulu düzenler sadece.

Üst Alt