Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ahşap teknolojileri mezunları için atama olur mu?

Hayalciii

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
16
Arkadaşlar herkese selamlar merhabalar acil şifalar. Sınava ortaöğretimden girdim 77.88 puan geldi. Meslek lisesi ahşap teknolojisi mezunuyum (eski bir mezun olarak adı Mobilya ve Dekorasyon ) uzun süredir eğitim hayatından uzak kaldığım için atama yerleştirme işleri nasıl oluyor acaba? Tercihler? her alanda çalışabiliyormuyuz mesela ?

Lütfen bilen birisi varsa bir çocuğa anlatır gibi anlatabilir mi rica etsem. Şimdiden herkese başarılar inşallah ataması gerçekleşir.

Meslek lisesi mezunu olduğun için teknisyen unvanın var. ekpss alımları başladığı zaman teknisyen alımlarına bakacaksın ancak kodlar olacak o kodlardan ahşap teknolojisi kodu ile alım yapan kadrolara başvurabilirsin. mesela 250 tane teknisyen alımı oldu diyelim bunun 50 si elektrik 50 si elektronik 50 s metal teknoloisi .... böyle böyle her branşın kodu olacak. sen kendi kodunu bulup ona tercih yapabilirsin. teknisyen harici hizmetli gibi kadrolara da başvurada bulunabilirsin onlar genelde herhangi bir ortaöğretim programından mezun olma şartı istediği için düz lise,açık lise, meslek lisesi fark etmez her lise mezunu başvurur ama aday sayısı çok fazla olacağı için atanma şansın düşük olur puanları yüksek kapatır.
ancak bu puanla mobilya bölümünden branş sıralaman 10 olsa ve alımlarda 11 tane mobilya teknisyeni alımı açılsa atanırsın.

2 adet sıralama türü var şuan sistemde gördüğün ortaöğretimden başvurmuş olan herkesin olduğu sıralaman, ilerleyen günlerde branş bazlı sıralama açıklanır ona da bölümünü seçip o bölümde kaçıncı sırada olduğunu görebilirsin.

Üst Alt