Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağustos 2026 evde bakım aylığı ödemesi

filyoslu

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
18
arkadaşlar Bu gece yatarsa yazabilir misiniz acaba yine ziraate mi yoksa Halkbank mı

Mersin şehrine Ziraat bankasına 13.213 TL yattı. Halk bankasına açtığımız hesaplara yatmadı.
Ağustos zamlı yatmadı neden? Herkese mi zamsız yattı? 15.755 TL yatması gerekiyordu.

7wpkwdul.jpg

Son düzenleme:
@Kırmızıı, hiç bir sorun yok anlamadım pazartesi ararım sosyal hizmetleri ama yatmayan var mı merak ettim

@Kırmızıı bizimde yatmadı kesmişler belli çünkü asgari ücrete zam yapmadılar milletin üç kuruşluk emekli maaşı zammı yüzünden kesildi maaşlar

@monser, Çoğu şehre güncel tutar yatmış. e-devlete yeni tutar görünmüyordu ay başından beri eski ay görünüyor..

txvxv2kj.png

Son düzenleme:
Bilmiyorum bize 15.775 tl yatmış.belki önümüzdeki ay farkı yatmayanlara yatırırlar.

bu konu hakkında lütfen CİMER' yazınız işleri engelli ve yakınlarının işlerini kolaylaştırmak olmak yerine daha zorlaştırıyorlar

1- Ziraatbankası üzerinden gerekli tüm elektirik ve doğalgaz ödemeleri için otomatik ödeme talimati verilerek başka hiç bir portal ile uğraşmadan elektirik/doğalgaz desteği otomatik hesaplanarak fatura ödemesi yapılalabiliyordu
2- Ziraat online işlemler kullanılarak güncel hareketler kontrol edilebiliyor gerekirse hasta bezi gibi online alışverişler yapılabiliyordu
3- bankamatiğe bankaya yada fatura ödeme noktasına gitmeden bu işlem hızlı ve doğru sekilde yaplıyordu
4- Halk Bank aile kartı için 2 telefon görüşmesinde bu hesabın yardım hesabı olduğu online işlemlere açılamayacağı. kart ile alış veriş (online) yapılamayacağı, hesaplar arası transfer yapılalamacağı bilgisi verildi..

buna göre her ay bankamatiğe git (dışarı çıkma, yürüme, vb gibi imkanları olmayan sağlık sorunu olan engelliler için zaten mümkün değil) maaş'ı çek. yabilirsem aile portalına gir elektirik/doğalgaz faturası öde ki bunun içi 2 . bir vadesiz hesap açıp bankamatikten cektiniz parayı ödemeler için bu hesaba yatırmanız lazım (aile karta göre transfer mümkün değil) sonra yapabilirsiniz 3 kuruş indirim yardım alacağız diye hacker edası ile sisteme girip 12 haneli rakamlar kurum adları yazıp faturanı öde..

bu böyle olmaz değerli arkadaşlar lütfen CİMER'e yazın karşılaştığınız tüm zorlukları yazın ki. işimizi kolaylaştırmak yerine zorlaştırmasınlar

ÖRNEK YAZI :

Sayın Yetkili,

Engelli vatandaşlar, ağır hastalar, yaşlılar ve onların bakımını üstlenen yakınları için verilen sosyal yardımların amacı hayatı kolaylaştırmaktır. Ancak Aile Kart ve yeni ödeme sistemi, özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için işlemleri zorlaştırmıştır.

Daha önce Ziraat Bankası hesabı üzerinden elektrik ve doğalgaz faturaları için otomatik ödeme talimatı verilebiliyor, hesap hareketleri internet bankacılığından takip edilebiliyor, gerektiğinde hasta bezi ve temel ihtiyaçlar internetten alınabiliyordu. Vatandaşın ATM veya bankaya gitmesine gerek kalmıyordu.

Aile Kart uygulamasında ise Halkbank ile yaptığım görüşmelerde, hesabın yardım hesabı olması nedeniyle internet bankacılığına açılamadığı, online alışveriş yapılamadığı ve hesaplar arasında transfer yapılamadığı bilgisi verilmiştir.

Bu durum özellikle ağır engelli, yatağa bağımlı ve dışarı çıkamayan vatandaşlar için mağduriyet oluşturmaktadır.

Mevcut sistemde vatandaşın her ay ATM'ye gidip yardım parasını çekmesi, ardından e-Ailem sistemine girerek elektrik/doğalgaz faturasını takip etmesi, kurum ve abonelik bilgilerini girerek ödemeyi yapması gerekmektedir. Bu sistem ek bürokrasi ve fiziksel yük oluşturmaktadır.

Elektrik ve doğalgaz desteğinin e-Ailem veya Aile Kart üzerinden kullanılabilmesi olumlu olmakla birlikte, daha erişilebilir bir yöntem oluşturulmalıdır. Evden çıkamayan vatandaşların her ay ATM'ye gitmesinin beklenmesi gerçekçi değildir.

Engelli aylığı ve evde bakım yardımı gibi düzenli ödemelerin kullanımında da aynı kolaylıklar sağlanmalıdır. Bu kişilerin hesaplarını internetten görebilmesi, otomatik fatura ödeme talimatı verebilmesi ve temel ihtiyaçlarını online karşılayabilmesi sağlanmalıdır.

TALEPLERİM:

1. Aile Kart hesaplarının güvenli şekilde internet/mobil bankacılıktan görüntülenebilmesi,
  2. Hesap hareketlerinin uzaktan takip edilebilmesi,
  3. Elektrik ve doğalgaz için otomatik ödeme talimatı verilebilmesi,
  4. Güvenli şartlarla hesaplar arası transfer imkanının sağlanması,
  5. Hasta bezi, medikal malzeme ve temel ihtiyaçların online alınabilmesi,
  6. Ağır engelli ve yatağa bağımlı vatandaşların ATM'ye gitme zorunluluğunun kaldırılması,
  7. Vasi veya yetkili bakım veren kişilerin işlemleri güvenli biçimde uzaktan yapabilmesi,
  8. e-Ailem sisteminin yaşlı ve engelli vatandaşlar için daha basit ve erişilebilir hale getirilmesi.
Burada talep edilen daha fazla yardım değil, mevcut yardımın evden çıkmadan güvenli ve erişilebilir kullanılabilmesidir.

Dijitalleşmenin amacı vatandaşın işini zorlaştırmak değil, işlemlerini evinden çıkmadan yapabilmesini sağlamaktır.

Aile Kart ve sosyal yardım ödeme sisteminin engelli vatandaşların ve bakım veren yakınlarının gerçek yaşam koşulları dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesini, gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve sonucunun tarafıma bildirilmesini arz ederim.

Son düzenleme:
Üst Alt