Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır uyku apnesi nedeniyle askerlik yapamadım. Emeklilik şartlarım nedir?

YUSUF TÜNEL1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,
2008 den beri cihaz ile yatıyorum.2008 den beri cihazı elektrik kesintileri hariç kullanıyorum.
Cihaz olmadan uyuyamıyorum. Artık gün içinde çok aşırı esnemeye başladım.
Emekli olmayı düşündüm ancak TANI AĞIR UYKU APNESİ TANISI VAR VE BU YÜZDEN ASKERE DE GİDEMEDİM.
Emekli olabilmem için neler yapmam gerekiyor.
Yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Ağır uyku apnesi teşhisi aldığınız ilk tarihi?
Toplam prim gün sayınız?

@YUSUF TÜNEL1,

Eğer hastalığın düzeyi şurada çizilen sınırlarda ise, hemen emekli olabilirsiniz. Hastaneden rapor için randevu alın, sonra SGK'dan emeklilik için sevk alın, sonra hastaneye gidip rapor alın...

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Merhabalar,
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.
Önceden bildiğim kadarıyla ağır uyku apne oranı %35 olarak idi emekli olabilmek için %40 rapor olması gerekiyor diye biliyorum bununla ilgili herhangi bir değişiklik oldu mu ?
Bu platform da emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Oranı unutun artık. Yukarıdaki bağlantıda yazdığım gibi, AHİ değeri önemli. Oradaki sınırlarda ise emekli olunuyor, değilse olunamıyor

Çok teşekkür ederim. Araştırıp gelişmeleri sizlere ileteceğim.
Tekrardan emeğinize sağlık.

Tekrardan Merhabalar,
Hastaneden rapor yazmıştınız.
Bu süreci hiç bilmiyorum maalesef.
İlk olarak Uyku testi için mi randevu almam gerekiyor

@YUSUF TÜNEL1,
Heyet raporumiçğn randevu alacaksın önce mersis elşyle. Sonra randevu aldığın hastaneye sevk alacaksın sgk’dan ve gğnğ gelşnce hastaneye gidip süreci başlatacaksın. Orada tabii hastalığınla ilgili ana bölüm çok önemli… orada hem uyku testi hem de gerekli ne varsa yaptırıp raporun sağlam olmasını sağlamalısın. Sonra hastane raporu sgk’ya gönderir, sgk raporu değerlendirir ve kararını verir.

@yasar58,

Obstrüktif uyku apne sendromu (OSAS) veya santral uyku apne sendromu (CSAS) tanılarından birinin varlığı olan olgularda aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması;
1. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup uygulanan PAP (Pozitif havayolu basınç) tedavisine yanıt alınamaması (AHİ’nin 5’in altına indirilememesi) veya hastanın bu tedaviyi tolere edememesi (Her iki durumda da son bir yıl içinde alınmış en az 3 aylık cihaz kullanım raporunun ibrazı gereklidir).
2. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup kronik noktürnal hipoksemiye bağlı kardiyovasküler, serebrovasküler komplikasyonların varlığı, pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi

Üst Alt