Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır osas ile rapor alabilir miyim?

Orge43

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ağır osas ahi 86.3 cpap ile 4.6 ya düşmüş bu hastalığın olması oran almaya yeterli değilmi nöroloji doktoru oran alman zor dedi bilgisi olanlar aydinlatırsa sevinirim

Ahi %30 ve üzeri durumlarda ağır osas lı sayılırsınız.Bununda oranı %35 dir.Cpap ile bunun düşmüş olması oranı etkilemez.Neticede tanı polisomnografi testi ile konulmaktadır.Cpap titresyon testi ise kullanacağınız cihazın seçimi ile alakalıdır.Bu verilerle %35 alırsınız,fakat malulen emekli olamazsınız.Çünki kıstas olarak sunulan cpap cihazını tolere etmişsiniz.Şayet tolere edememiş olsaydınız,malulen emeklilik söz konusu olabilirdi.

Şayet Orge43 arkadaşımız ağır dereceli osas nedeniyle %35 oran alırsa, %7 gibi başka rahatsızlığından dolayı da oran alma durumunda yani toplamda %40 ı geçmesi halinde erken emeklilik için yaş şartı ortadan kalkmış olacak mı?
Yoksa CPAP ı tolere etmesi %35 oranı ortadan kaldırıyor mu oluyor.
Yorum yazarsanız sevinirim.
Bende de ağır OSAS teşhisi var aynı zaman ankilozan spondolit tedavisi görüyorum. Bu konu yakında ben ve benim gibi rapor için müracaat edecek olanlara ışık tutacaktır.
Saygılar.

ahi 86.3 ten 4.6 ya düşmüş olması osas tan oran alamam anlamına mı geliyor.kroner arter hastalığı da var % 30 alacağımı öğrendim vergi indirimi nden faydalanmak için bu şartlarda % 40 oran alabilirmiyim

hayır bendede ağır dereceli osas var geçen ay heyete girdim yüzde 35 verdiler.artı arter hastalığında var yüzde 40 geçersin sanırım geçmiş olsun

1.Derece ağır uyku apnesi tanısı konduğunda %35 oran alırsınız.Vergi indirimi alarak erken emeklilik için bu oranı diğer rahatsızlıklarınızla birleştirebilirsiniz.Ama Osas tan malulen tek başına emekli olabilmek için kriterler değişiktir.Bunun için uykuda belirgin Nokturnal dsaturasyonların olması(kandaki oksijen seviyesinin 90 dan aşağı düşmesi) ve bu nokturnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon gelişmesi(Akciğer damarlarında,oksijen azlığından kaynaklanan yüksek kan basıncı) yada kor pulmonale(Kalp büyümesi) gelişmesi veya aHİ %30 ve üzeri olup cpap tedavisini tolere edememesi gerekmektedir.
Yani ağır uyku apnesinden %35 oran alırsınız bu hakkınızdır.Ama tek başına uyku apnesinden malulen emekli olmak istiyorum derseniz yukarıda yazdığım rahatsızlıklarında uyku apnesi ile beraber görünmesi gerekmektedir.

Başgedikli Slm. Benim ahi 78 minumum oksijen satürasyonu % 70 saptanmıştır yazıyor. Üstteki yazınıza göre bu malulen olabilirmi demektir.

muratoto

Diğer hususlarında olması lazım.Yani oksijen düşmesine bağlı hastalıkların da bulunması gerek malulen emeklilik için.
Bu hastalıklar;Pulmoner hipertansiyon ve kor pulmonole.Diğer malulen emekli olabilme kriteri ise;Ahinin %30 ve üzeri hastalarında hastanın Cpap cihazını tolere edememesi.Osas lı hasta cpap cihazı ile yapılacak titresyon testinde cihazı tolere edememişse malulen emekli olabilir.Ama bu tolere etmekten kasıt tam anlamıyla nedir bunu bilemiyorum.Yani yeni bir kavram ve 2013 itibarı ile ortaya çıkmış bir kriter bu.Cihazla tam uyum mu aranmaktadır?Yoksa bir miktar Ahi düşmesi cihazı tolere etmek demekmidir? bu hususta bende bir şey anlayabilmiş değilim.Benim ilk titresyon testimde ahim 38 den 9 a düşmüştü ve doktor cihazı tolere edebilmişsin demişti bana o zamanlar.Fakat hastalık cetveline baktığımızda Ahi 5 -15 arası olanlar hafif uyku apnesi tanısı almaktalar.Yani bana tolere etmişsin denilen durumda dahi,hafif uyku apne değeri çıkmakta.Şu an zaten hastalık bende dahada ilerlemiş durumda ve Ahim %82 yi aşmış vaziyette.
Sonuç olarak uyku apnesinden malulen emeklilik için,sanırım verilerin artması,bu hastalıktan dolayı müracaat yoğunluğunun fazlalaşması ve kriterlerin yerine oturması gerekmekte.Henüz tek başına Osas tan malulen emekli olana rastlayamadım.Şayet emekli olan yada emekli olmuş birilerini tanıyan bilen varsa buradan yazarsa,izlenecek yol açısından herkese faydalı olmuş olur.

Slm tüm bunlara ilaveten ağır vasıta şoförüyüm heyette ehliyete el koyma gibi bir durum ortaya çıkarmı sonuçta bu meslekten ekmeğimi kazanıyorum bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum

Son düzenleme:
mrbblarrr..
ben hipertansıyon hastasıyım
belımdende rahatsızlıgım var..
göz grade 2 hipertansif retina mevcut..
kardıyolojı hipertrofık yuzde 20 verdı
dahılıye tansıyon olctu 190\120 yazdı...
beyın cerrahısı yuzde 10 yazdı
ben yuzde kac rapor alabılırım dahılıye rapor oranı neden yazmamış

bu şekılde bılgısı olan varmıdır.????..

@Orge43

SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI VE MUAYENELERİNE AİT YÖNETMELİK

(3) Uyku bozuklukları (Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu, gündüz aşırı uyuklama hali) ile ilgili;
a) Her sürücü adayına uygulanacak anketin incelenmesi sonucunda horlama, tanıklı uyku apnesi ve/veya yoğun gün boyu uyuklama hali olup ilgili uzman hekim tarafından Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu olduğu düşünülen adaylardan polisomnografi raporu istenir. Profesyonel ehliyet talep eden 45 yaşından büyük ve vücut kitle indeksi 25 ve üzerinde olanlardan ise mutlaka polisomnografi raporu istenir (Bu kişiler çalıştıkları sürece her sene bu testi tekrarlamak ile yükümlüdürler.)
b) Polisomnografi raporuyla apne/hipopne indeksi 15’den yüksek olanların profesyonel ehliyet alabilmeleri için medikal ve/veya cerrahi müdahaleler ile indeksleri 15’in altına inmeli ya da sürekli CPAP veya BPAP kullanmalıdırlar. Tedaviye hasta uyumu ile birlikte semptomların kontrol altına alındığının ve/veya apne/hipopne indeksinin 15 veya altına indiğinin ilgili uzman hekim tarafından rapor ile tespit edilmesi halinde ve yıllık kontrol muayeneleri şartıyla ehliyet verilebilir. Aksi taktirde her iki gruptaki adaya da sürücü olur raporu verilmez veya verilmiş olan sürücü belgesi geri alınır.

Yönetmelik yukarda yazdığım gibi.Yani Ağır uyku apnesi olupta,Profesyonel ehliyet almak isteyenlere ehliyet verilmemekte ve verilmiş ise iptal edilmekte.Kullanabilmek için tek şart ise,Cpap veya Bpap cihazını sürekli kullanmak ve bu kullanımla Ahinin 15 in altında kalabilmesini sağlamak.

@ethem0149
Kardiyoloji uzmanının verdiği %20 oran,zaten tansiyon ve sol ventrikül hipertrofisi için verdiği orandır.Yani tansiyon+svh %20 dir.Ayrıca dahiliyeden de oran alamazsınız.Öte yandan belinizden rahatsızlığınız için mr çektirip,bunun sonucuna göre oran beklemelisiniz.Göz için oran almanız ise görme kabiliyetine bağlı.Tansiyondan dolayı görmede kayıplarınız varsa,kaybın durumuna göre oran verilir.Tüm bunları yaptırmadan ne kadar rapor alabileceğinizi söylemek imkansız.Şuan hali hazırda %20 kardiyoloji ve %10 beyin cerrahi oranlarınız var buda Balthazard uygulandığında %28 yapar.

Başgedikli verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Heyete girip şansımı denemeyi düşünüyorum inşallah % 40 oran alabilirim.

slm tabloya baktıgımzda grade hipertansıf varsa yuzde 20 verıyorlar yazıyoo bende hem gozde grade 2 gun belırtılerı mevcut bıde kardıyolojı vermıs bıde tabloda kan basıncı 120 mm tedaviye ragmen yazıyoo benım tansıyon 190/120 200\ 130 cıkıyor hergun yorgun oluyorum onıkı yıldır tansıyon hastasıyım ılaclarım hepsı raporlu..gündüz co_diovan 320\25 aksam monovas amlodipin 10 mg alıyorum anlık yukselmelerde 50 mg kaprıl dılaltı alıyorum içtiğim agrı kesıcılerı migde ilaçlarını bile yazmaya gerek duymadım ben ayakta zor duruyorum benm içtiğim ilaçları içip %28 oran alacaksak bu ilacları sız bırını kullanın dıyecem o heyet doktorlarına napım saglık olsun dıyelım artık yorumun ıcın ayrıca teşekkur ederım sıhatlı gunler..

Üst Alt