Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır mental redertasyon ya da otizmden %90 ve üstü oran alan var mı?

ondeer

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
çok acil olarak yakını ,yada tanıdıkları içerisinde agır mental retardasyonu teşhisi konmuş yada otizmli olarak yuzde 90 yada üstü rapaor alan varmı?YARDIMCI OLURSANZI ÇOK SEVİNİRİM...

mertcan nasıl aldıgınızı anlatırsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

önce heyet odasından başlıyosunuz sağlık kurluraporu diye oradan size bi dilekce örneyi verirler hazırdan sonra listedeki kaçtane doktor varsa hepsini dolaştırıyosunuz doktorların listesi yazar sizin işiniz psikolakla ve orada bitiyo sizi psikiyatri doktoru psikolağa sevk edecek tabi psikolaktan sıra almak belki bikaç ayı bulur sonra oradaki test den geçirilecek test işi bittik ten sonra psikiyatri doktorunuza sonuçları veriyosunuz onlar size o hafta içinden heyet günü veriyolar sonra heyete girdikten sonra sonuçları alabilirsiniz

Otizm için verilen maksimum oran % 80'dir (sakatlık oranı cetveli):

F- Yaygın gelişimsel bozukluklar
1-Asperger Sendromu % 40
2-Disintegratif psikoz % 80
3-Rett Sendromu % 80
4-Atipik otizm (başka türlü adlandırılamayan yaygın gelişimsel bozukluk) % 40
5-Otizm* % 80

* Beraberinde var olan bozukluklar ayrıca değerlendirilir.

otizm le birlikte konuşamama problemide oluyor bazen.%80 +%...=% 100 alanlar var.

Konuyu hortlatıyorum ama biz de aynı dertten müzdaribiz oğlumuz 18 yaşına girdi otizmli. 7-8 sene önce rapor çıkarttık %70 mi % 80mi ne verdiler ama biliyorum %90 değildi. Nasıl oluyorssa sağlık durumu çok daha iyi olan çocuklar için araya birileri sokularak alınıyormuş %90lık rapor. Şimdi bizim çocuk zaten konuşamıyor, kelime bile yok. konuşamama zaten otizmin içeriğinde değerlendirilmiyormu %80in içinde çocuğun konuşmaması ,kimseyle iletişime gaçmemesi, kendi halinde takılması da sözkonusu değil mi. BU durumlar otizmden ayrı mı değerlendiriliyor öyle ise nasıl %80i geçmiyor rapor?. Sayın [FONT=sans-serif]OturanBoğa 'nın[/FONT] da bu konularda bilgi paylaşımı olursa sevinirim.
otizm le birlikte konuşamama problemide oluyor bazen.%80 +%...=% 100 alanlar var.

Konuşmamanın farklı bir organik nedeni yoksa otizm içinde değerlendirilir.

Otizme ağır mental retardasyon da eşlik ediyorsa veya başka hastalık varsa % 90 üstü almak mümkündür.

Cevaplarınız için teşekkürler. Şimdi, basketbol,futbol oynayan, resim yapan ve konuşan otizmli çocuk ta %80; Konuşamayan ve kendi dünyasında yaşayan çocuk ta (eğer fiziksel vs. başka rahatsızlığı yoksa) %80 galiba o kadar okudum araştırdım. doğru mu anlamışım?

O bahsettiğiniz Atipik otizm veya asperger sendromudur ve % 40 alır.

%90 almış işte nasıl almış onu merak ettim :S

Sınırda mental apitik otizm nedemek ya engel oranı kaç oluyor

Üst Alt