Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelliye H sınıfı ehliyet nasıl alınır, hangi tür aparat nereden taktırılır?

jetset

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %90 üzeri engelliyim "H" sınıfı ehliyet alabilir miyim??
Bir kaç araştırma yaptım "Elden Kumandalı Gaz-Fren direksiyonlu Özel Tertibatlı Araç kullanabilir" ibareli rapor alınabiliyormuş ve eğer doğruysa bunun için engel durumunun -%lik dilimi de önemli değilmiş
Şimdi sizden ricam konu hakkında en ufak bir bilgisi olan varsa bildiğini bizlerle paylaşsın..
Ve video'da yer alan tertibatı aracıma yaptırmak istiyorum nereden yaptırabiliriz
Engin tecrübenize dayalı çok değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

TÜRKİYE de böylesi güven daha oluuşmadı.

böylesi tertibat sistemleri ile kullanılan araçlara müsade edilmiyor..daha çok uğraşı vermemiz gerekli,,özgürlüklerimize sahip olabilmemiz için...bizlerin yaşamı bazı bürokratların,mevki sahiplerinin iki dudağı arasında..onlar ne uygun görürlerse bizler ona uygun yaşamımızı yönlendiremden nefes alıp verecegiz..

Bu aparatla normal bir aparat arasında çok fark var akülü tekerlekli sandalye arabası jostiğiyle pek bir farkı yok onu kullanan bunuda kullanır ...
benim merak ettiğim türkiyede böyle bir aparat yapan varmı ?

%90 ağır özürlüyüm H sınıfı ehliyetim var ve araç kullanıyorum.. Elleriniz sağlamsa özür oranı önemli değil. Benim aparatım vites kolunun yanında geriye çekildiğinde gaz ileri ittiğimde fren yapıyor hiçbir sıkıntı yaşamıyorum araca kendim binip iniyorum..

öner kardeşim merhaba aynı durum bende de var %96 engel oranım var arabamı sanayide bir abim benim kullanabileceğim şekilde yaptı sağolsun arabaya hiç bir zararı yok herkes kullanabiliyor şimdi de ehliyet almak için uğraşıyorum alabilirsem tertibatlı araba almayı düşünüyorum sende araban varsa sanayide ustalarınla görüş fabrika çıkışlı olmasın diyorsan eğer sanayide mutlaka birisi çıkacaktır olmazsa düşünürsen ben sana yardımcı olurum

şöyle sistemler var. izleyince oturup ağlamak istiyorum.

Üst Alt