Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli raporum EKPSS ile atanmama engel sayılır mı?

radyo mevlana

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sizlere çok önemli bir sorum olacak.. 2018' de EKPSS sınavına gireceğim fakat raporda engel durumu ağır yazıyor çalışabilir/çalışamaz diye bir ibare bulunmamaktadır. Nasıl olacak ? Herhangi bir işlem yapmamız gerekiyor mu ?

Yok o raporla başvurabilirsin oranı %40 üzeri olsa yeter

Evet % de 40 şartı var sadece muhtemelen senin yapabileceğin bir iş bi alan verecektir devlet yani bir sorun olmaz bence .

Araştırdığım takdirde istiyorlar çalışabilir raporu. Yarın ÖSYM'yi arayacağım kesin bir bilgi almam lazım. Bu sınav benim hayatımı etkileyecek ve ufak bir sorun engel olsun istemiyorum.

Ama onlar kazandıktan sonra yapacağın şeyler

Çalışacağın iş yeri ile ilgili yapman gerekenler

Başvuru sürecinde istemiyorlar ki ben öyle biliyorum

Bu sinava ilk defa giriyosan osym burosuna gitmeden once aile bakanligina gidiyosun raporun ve lise diplomanla ordan 3 belge veriyolar onlarla osym muracat ediyosun ancak bu dedigim sinav basvurulari baslayinca oluyo simdi osmy gitmek bi anlam tasimaz zate bilmezler

Şimdi elimde % 98lik rapor var. Çalışabilir yada çalışamaz ibaresi olmadan sınava girebilirim diyorsunuz yani ? Peki ya sonra o çalışabilir raporunu ne zaman almam gerekiyor bu konuda gerçekten bilgi sahibi değilimi kusura bakmayın sizleri de uğraştırıyorum ama öğrenmem gerekiyor.

Bence Mersin aile sosyal Politikalar ı ile görüş ilk ekpss müracaatınsa zaten oraya gitmen gerekiyor Mersin'de yaşıyorsun sanırım

Sinav başvuru zamani gelince osym sitesinden takip et bu da 2018 basinda osym sitesinden tarihleri aciklanir sonra aile bakanligina gidiyon muracat icin orda sana soylerler eger sinava muracatin kabul edilirse sinava girersin iyi puan alirsan atanirsin ancak atandigin kurum sen den calisa bilir raporu ister unu alirsan ise baslarsin yok alamasan baslatmazlar

EKPSS kura ile atamalara zaten önceden girmiştim. Fakat aklımı çok karıştırıyor bunlar

Daha once kuraya girdiysen 2018 de de girersin bunlari fazla dusunme once bi kuradan cik sonra bunlar daha var bunlara

Kuraya girdim şu anda sınava girmeye hak kazandım. İnşâAllah olumlu sonuçlar alırım Dualarınızı bekliyorum efendim.

Inş simdi den çalişmaya başla ygs lys hazirlik kitaplarini kullan ben hic matamatik yapmadan atanmistim gozunde buyutme biraz gayretle olur

Sınava çalışıyorum normal kpss ye çalışıyorum kendimi zora alıştırıyorum Allahın izniyle başaracağım. Matematik 3-5 tane yaparım inşâAllah

Bende çok istiyorum atanmak inşallah Allah çalışmalarımızı boşa çıkartmazda 2018 ekpss uğurlu gelir .

İnşâAllah. Şu anda umudum o sınav hayatımda çok şey değişecek o sınavla

Başarirsin başarirsin biraz sabir kolay gelsin

Büşra sen de lise mezunumusun

Memurlukta rapor oranı önemli değil benim oranım %90 üstü şuan çalışıyorum hatta vergi indirimi için maliyeye başvurdum 98 olarak belirlediler. Sadece raporunuza ayakta çalışmayı gerektirmeyecek işlerde çalışabilir şeklinde ibare ekletirseniz hiç başınız ağrımaz.

radyo mevlana

ağır engelli olmanız çalışmanıza engel değildir. hayırlısaıyla atnadığınızda sizden raporunuzn arka kısmında istiham bölümünün işaretli olmasnı isterler. hayırlısıyla atanman olduğunda git kendin başvur heyete yeniden gir raporundaki istihdam bölümünğ işaretlemelerinii isteyin hatta çalıştırılamayacağı iş alanları kısmını da doldurmssını isteyin sizin için bir avanjtal olur. durumunuza göre iş verirler atanacağınz yer ancak elinizde resmi belgenizin olması daha iyidir

msait19

Efendim çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Ben atanmadan hatta sınava girmeden çalışabilir kısmı olacak diye biliyordum ondan evham yaptım bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler Allah Razı olsun.

yo dediğim gibidir. şöyle yapın atanman gerçekleşsin sonuçlar belli olsun. daha evrak teslim süresi beklemeden gidin heyete başvurun. yeni rapor çıkana kadar eski raporunuzu evrak tesliminde kullanın. evrak incelemesinde sizi çağıracaklar gidin işte istihdam bölümü işaretli olanı almanız lazım diyecekler. o zmn da yeni raporunuz çıktıysa hemen verin ya da yeni raporun çıkma süresi azalacağından daha erken işe gireceksnz demek. ben böyle yaptım. bir ay erken işe başladım bir ay erken maaş almak demek ona göre :)... hatta şimdiden heyete başvurma işlemlerine başlayabilirsin. nasıl yenisi çıkana kadar eski raporun elindedr...

Üst Alt