Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli olarak memur olabilir miyim?

volki_80

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
2
Memurluk sınavı ne zaman ve nasıl çalışabilirim sınava?

%90 üstü engelliyim pc kullanabiliyorum.bana göre iş verilir mi?

Bulunduğum ile atamam olur mu?

Hem düz lise hemde meslek lisesi elektrik bölümü diplomam var.Hangi diplomayla başvuru yaparsam iyi olur?

Çalışmaya başlarsam kaç lira maaş alırım ve ne kadar sürede emekli olurum?

Yardım lütfen arkadaşlar....:confused:

ağır engellisen memur olamazsın çünkü çalışabilir raporun olması lazım önce...

hepinize geçmiş olsun. nfrysmn[FONT=sans-serif] doğru söylüyor.
bu kadar kolaycılık beni zaten baştan çıkarıyor. her türlü bilgi ap açık, öyle değil mi?[/FONT]

nfrysmn ben ağır engelli olarak memur oldum. 1 yıldan fazla süredir çalışıyorum. bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyin..
volki_80 yeni sınav 2018 de yapılır kardeşim. sen sınavda güzel bir puan al, yerleştirmen yapılsın sana uygun iş verirler merak etme.

ankiloz

Engelli olarak çalıştığınız için bakıcı maaşı kesildi mi... Bunu çok merak ediyorum

mevzu ağır engelli değil ki çalışabilir çalışamaz raporu. haaa siz diyorsanız ki çalışamaz raporu ile ben memur oldum o zaman başka demek ki raporda çalışabilir ya da çalışamaz'ın bir hük mü yok. böyle şeyler beni şaşırtmaz zaten ama bana hiç böyle olmuyor ne yazarsa o olsun da işimizi bilelim bile olmuyor ya?
bunu raporda görünce adam ne desin çalışamaz yazarsa çalışamaz diye düşünüyoruz ve bunu söylüyoruz. yasa çıkartmıyoruz forumda fikrimizi söylüyoruz. insanlarda araştırıp mantıklı olanı bulsunlar yanlış yola sapmasınlar.

bir engelli hangi akla hizmet geçmiş olsun der. bunu biri anlatsın ya

msait19 bakıcı maaşı almıyordum kardeş. tsrahman "ağır bedensel faaliyet gerektiren işlerde çalışamaz" yazıyor raporumda. "çalışamaz" ibaresi bulunanlar çalışamaz o ayrı bir konu.

tsrahman

peki tamamen merak için soruyorum hiç ark niyetim yok

neden geçmiş olsun?

geçici bi durum değilki

tsrahman
şu bilgi kaynaklarını bana bir aktarsan boş laf konuşacağına kolaycılık değil benim yaptığım tecrübesi olandan yardım istemek...

ankiloz
tşkler kardeşim cevap için hangi kurumda ne görev yapıyorsun.bulunduğun ile ataman oldu mu?

volki_80 Memurluk sınavı ne zaman ve nasıl çalışabilirim sınava?

%90 üstü engelliyim pc kullanabiliyorum.bana göre iş verilir mi?

Bulunduğum ile atamam olur mu?

Hem düz lise hemde meslek lisesi elektrik bölümü diplomam var.Hangi diplomayla başvuru yaparsam iyi olur?

kardeşim ilk başta engelini açıklarsan daha detaylı yardımcı olabillirm...

xpitonxd

c5 boyun kırığı tekerlekli sandalyedeyim.parmaklarımdada problem var.pc klavye fare kullanıyorum.

2016 atamalarına baktım osmaniye iline sadece bir memur alınmış 98 puanla hastaneler birliğine 10 kişide hizmetli olarak milli eğitime atanmış.ben sınava girsem atanma şanşım sadece bu 11 kişilik istihdam için mi?

çalışamaz raporu olan biri nasıl çalışır..#ankiloz
bilmediğim ve emin olmadığım birşeyi söylemem....
arkadaş zaten çalışacak durumda değil...
stephan hawking gibi anlatımına göre...
ankiloz

Bu ibarenin açılımı geniş olduğu için her doktor, raporu her kontrol eden için farklı anlam taşıyor benimde aynı şekilde ağır engelli ibaresi işaretli, fakat bu ağır engelli ibaresinin yazılma sebebi kendim için söylüyorum hastalığımın bıraktığı hasar yüzünden fakat kısa mesafe yürüyebiliyorum demek istediğim raporda "çalışamaz" yazmadığı sürece bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.Ve bide artık her %90 üstü rapor alanı ölü zannetmeyin o oran formüle göre veriliyor birden fazla rahatsızlığı varsa örneğin kendi engeli %70 ise başka bir rahatsızlığıda eklenince %90 ve üstünü bulabiliyor.

- Sınav 2 yılda 1 yapılıyor bu nedenle 2018'de olacak yeni sınav. EKPSS kitaplarından çalışabilirsiniz.
- Eğer sağlık raporunuzda "çalışamaz" diye bir ibare yoksa çalışabilirsiniz. Kazanırsanız size göre iş vermek zorundalar.
- Bulunduğunuz ilde alımlar olursa tercihlerinizi ona göre yaparsınız ve atamanız olur tabi ki yeterli bir puan alırsanız.
- Lise, Önlisans vs en son hangi okuldan mezun olduysanız ona göre başvuracaksınız ve daha sonra tercihlerde bölümünüzle alakalı yerler varsa tercihlerinizi ona göre yapacaksınız.
- Maaşınız evli - bekar - çocuklu vs ye göre değişiyor. Ortalama 2300'den başlıyor.
- Emekliliğiniz ilk SSK girişi ne zaman kaç gün ssk vs ye göre değişiyor emeklilik forumundan size uygun olanına bakabilirsiniz.

Ilgili raporda çalışamaz yazarsa kurum kabul etmez ancak ağır engelli olupta çalışabilir ama şöyle böyle işlerde yazarsa çalışabilir

volki_80 Tercih kılavuzu her zaman aynı değil 1kişi de alabilir 10-20 kişi de.
Bu kurumların kaç engelli açığı var ona bağlı.
Şimdiden 2018 yılının alımları için kimse bir şey söyleyemez.

sarasota

ben c5 boyun kırığıyım ama durumum iyi sandelyedeyim ve klavye fare kullanabiliyorum.bu raporu ne zaman almamız gerekiyor.

Ne kadar erken alsan o kadar iyidir

sarasota

hastahaneye gittiğimde rapor için ne söylemem gerekli çalışabilir raporumu olarak mı istemeliyim.raporu sınava girerken mi kullanacağım?

volki_80 ekpss ye girmek istediğinizi söyleyip raporunuza istihdam kısmını eklettirmek istediğinizi ve raporunuzda çalışamayacağı alanların yazılmasını da isteyin.

"raporu sınava girerken mi kullanacağım?" evet raporunuz olmadan ekpss sınavına başvuramazsınız, istihdam kısmının doldurulmasına bakmazlar sınava başvururken ama kurumlar bunu isterler, bundan dolayı raporunuza çalışamayacağınız alanları eklettirin. raporunuzda direkt çalışamaz yada çalışarak hayatını kazanamaz ibareleri varsa bir yeri kazanırsanız memur olarak almazlar bunuda unutmayın.

bu adresde çeşitli engelli gruplarına göre sağlık kurulu raporları ile ilgili bazı durumlar belirtilmiş isterseniz pc inze indirip okuyabilirsiniz.

Sağlık Kurulu Raporları

ozgurluk cevap için teşekkürler.o zaman ben raporu şimdi alırım ve ona göre ekpss çalışmaya başlarım.bi sorum olacak ben osmaniye ilinde oturuyorum 2016 atamada 1 memur-10 hizmetli alınmış. farklı illerde tercih yapsam göreve başlamadan tayin isteme hakkım varmı?

volki_80 engelli personelin adaylik doneminde 1 kereye mahsus tayin hakki var. Mebde atamaniz olmadan dilekce ile bildirirseniz hemen yapiyorlar. Diger kurumlarda da buna benzer. Ama her kurum yapmiyor adayligin kalkmadan olmaz diyor. Birde universite ve belediye gibi kurumlar çakılı kadrodur yani tayin olmak zordur

volki80. Kardeşim, düz liseden tercih yapmanı öneririm eğer teknik kadroları tercih edersen senden teknik işler isterler.(tamir,bakım,v.b). Sınava hiç kitaplardan çalışma ben bi günde bisürü kitap değiştirdim yanlış hatalı basımlarından ötürü. Evinde internet varsa, matematik dersini youtube dan Buğra ayan'ı izle, müthiş ve kolay anlatımıyla çok iyi anlıcaksın. Tarih dersi için Ramazan hocayı izle harika bi tarih öğretmenidir, bu sınavda çıkar dediği soruları tutturmuştur. Alt yapım sıfırken, 2 ay ders çslışmama rağmen 78 puan aldım ortaöğretim. Matematikten 15 soruda 11 netim var, İnkılâp tarihinden 10 soruda 9 netim var.( niye fulliyemedim çünkü diğer konuları çalışmaya zamanım kalmadı:))

Youtubedan konulara çalış kardeş,kitap alacaksan sadece test kitapları alırsın.Sadece osmaniye'yi düşünme meb gibi kurumlarda direk tayin isteyebilirsin işe başlamadan o zaman aldırırsın oraya.Engelli insan zaten kısıtlıdır her işi yapamaz o yüzden saçma sapan yorumlara aldırma.Her işte çalışabilecek durumda olsak nasıl %40 üzeri rapor versinler?Matematiğin varsa 4-5 aylık çalışmayla 80 üzeri yaparsın ama ciddiye alman lazım.Bendede matematik hiç yoktu ondan 80 üzeri alamadım:)11 soruyu ben yapmış olsam ilk atamada atanmıştım:(

raporu ekpss için kullanacağını ve yukarıda bir arkadaşında belirttiği gibi çalıştırılamayacağı alanlarında yazılmasını isteyin ki sonra problem olmasın

Smilemisty

çok teşekkür ederim cevap için meslek li. diplomasıyla başvurduğumuzda sadece teknisyen kadrosunu şeçebiliyoruz değilmi?

Üst Alt