Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz raporumla EKPSS'de nereye atanırım?

*FURKANBEY*

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Kalp kapakçık rahatsızlığım sebebiyle devlet hastanesinden %50 engelli raporu aldım. Raporumda ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz ibaresi var.

Nisan ayında yapılacak olan ekpss sınavını kazanmam halinde yerleştirilemeyeceğim işler hangisi yada hangileri olur merak ettim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

*FURKANBEY*

Beden kuvveti gerektirmeyen işlerde çalıştırılmanız gerekir. Mesela masa başı işler...

hozgul peki psikiyatriden engelli biri için tik bozukluğu okb hastalığı olan birisinin ataması halinde hangi işlerde çalışabilecek ?

dırb

Bana sorarsanız OKB inanılmaz alanlarda çalışabilir. Örneğin iyi bir okuyucu olabilir ve redaktörlük yapabilir ya da harika kalite kontrol uzmanı olur. Ama maalesef bana sormuyorlar... Muhtemelen vatandaşla doğrudan ilişki kurmayan yerlerde görev verebilirler. Ama benimki bir tahminden öte değil...

Belki bu konuda deneyimi olanlar vardır.

@hozgul

gerçekten bakış perspektifinizi çok güzel buldum.. ki öyle bişi varki okb liler çok dikkatçi ve kontrolcü bir yapıya sahiplerdir.

size katılmamın sebebi böyle bir beyanda bulunmanız @hozgul :) ve inanırmısınız okb liler için hayat o kadar tuhafki ve bu tuhaflığa rağmen herşeyi inceden dokumaları inanılmaz bir başarı mücizesi.

hayata karşı sağlamlığı ele almaları ve hiçbirşeyin sebepsiz yere oluşmamasını bilmeleri psikiyatrik tedavi görmeyenlerden daha üstün bir seviyede olmaları sanki kendisi hasta deyilde başkası yada karşısındakini hasta olarak görebiliyoruz bunun sebebi herşeyin kontrol altına bir lider gibi davranmaları gözümden kaçmamıştır.. fikirleri mi paylaştım dinlediniz ben teşekür ediyorum sayın @hozgul sağolun.

hozgul

Bu konuyu araştırdım ve atamalarda buna dikkat edilmediği söyleyenleri gördüm. Mesela örnek veriyorum hizmetli olarak alınan engelli personelin sağlığı bu işi yapmaya uygun değil fakat yinede ataması bu şekilde gerçekleşmiş. Bu gibi durumlarda hangi yollara başvurmak gerekiyor?

@*FURKANBEY*

Yaptığı iş sağlığı tehdit edici bir durumda ise bunu ispatlayacak belgelerle önce konuşmak, olmazsa idari başvuru yapmak ve o da işe yaramazsa hukuki başvurularda bulunmanın uygun olacağını düşünüyorum. Burada temel sorun amirin/üstün meseleyi bilmemesi, kavrayamaması...

@dırb rica ederim. Ben de sizin gibi samimi düşüncelerimi paylaştım.

Üst Alt