Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum, hakkımda tutanak tuttular. Sicilime nasıl etki eder?

Human01

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Değerrli arkadaşlar,

aralık ayının 24 ünde bir yılım doldu.ve bugün (14.01.2009 tarihindede) hakkımda gecen cuma bilgisayarımı kapatmadığım ve odadaki ışığı söndürmediğim gerekçesi ile tutanak tutulmuş. daire başkanı 2 arkadaşımı şahit göstermiş. imzalamışlar...
2008 yılı sicilime yansır mı bu? Ne yapmam lazım? 60 altında not vermekle tehdit etmişlerdi.
acil yardım lütfen. asaletimi engeller mi bu durum?

Asil memur olsaydın öyle bir tutanak ile sana kötü sicil vermek dışında birşey yapamazlardı ama aday memursun işin gidişatı ne olur ben bilmiyorum doğrusu. Aday memurlar ile ilgili bir yönetmelik var onu araştırıp ayrıntılı bir oku istersen. Ben memurlar.net'de rastlamıştım.

human arkadaşım. bende aday memur oldum.ama bana ne verildiyse yaptım.sonuçda adaysınız bence yanlış yapmışssınız sicil amirinin notu çok önemlidir.senin adaylığını kaldıracak kişi

Human01 bu gün iş arkadaşlarımla senin asalet meseleni konuştuk. Bu sene düşük sicilden dolayı asaletin tasdik olmazsa bile sana yeni bir amir sicil amiri belirlenirmiş. İkinci şansını iyi değerlendirirsin inşallah. Olur böyle aksilikler ama asil olmadan fevri olmamakda, haksızlığa uğrasan bile sabretmekde fayda var arkadaşım. :)

cicikıs çok teşekkür ederim.ama inan hiç bir saygısızlığım olmadı.ve sadece görev yeri değişikliğini istediğim için başıma bunlar geldi.zaten mesai arkadaşlarımda bunun açık bir haksızlık olduğunu belirtiyorlar.

[FONT=&quot]Kanuna göre; Adaylardan en geç iki yıl içinde Devlet memuru olabilmeleri için olumlu sicil alamayanların sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir. İlişkileri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.[/FONT] Adaylık devresi içinde eğitimde başarılı olan ve olumlu sicil alan adaylar sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile onay tarihinden geçerli olmak üzere asli memurluğa atanırlar.
Human01 çok dikkatli olman lazım.

arkadaşım o kadar kolay değil sicil amirinden altmışın altında not alırsanda sicil amirin için ( ki bu süre ilk yıl kötü sicilin kötü olduğu ve ikinci yıla kaldığın süre içindir) displin kuruluna başvurabilir ve sicil amirin ikinci yılında değişir hatta hakında da soruşturma açılır bu adama neden düşük sicil verdin diye, ama sonuçta kötü bi durum bence hiç gerek yok amirinden küçük samimi bir özür dilemen yeterli olur genelde sonuçta kimse kimsenin ekme parasıyla kolay kolay oynamaz...

Human 01 çok üzülme arkadaşım sicilinle oynamaları için yüz kızartıcı suç işlemen lazım .
Siz 4 B limisiniz kadrolumu

valla zavallı bir amirin elemanına yapacağı en acız bir durum olsa gerek,ben buna kocaman bir terbiyesizlik derim.
24 yıldır bende bir kamu kurumunda çalışmaktayım bilgisayar ve ışıkların acık kalmasından bir insanin siciline intikal etsin ilk defa duydum.bu vatandaş başka bir şeyden gıcık kapmış olabilir size diye düşünüyorum.

Tutanak tutma nedeni bir kere gerçekten çok mantıklı gelmedi.Tamam,bilgisayarımızı ve odanın ışıklarını tabiki kapatacağız ama bir kere olan bir şeyse bu yani unutmuş olabilirsiniz yani tutanak için daha önemli veya sürekli tekrarlayan bir suç olmalıydı diye düşünüyorum naçizane fakat amir ve iş arkadaşlarınızla başka bir problem yaşadıysanız,kişisel problemleriniz olduysa sırf bahanede etmiş olabilirler bunu.60'ın altı sicil vermek diğer arkadaşlarımında dediği gibi sicil verenide bağlayan bir durumdur.Siz oradaki iş ilişkilerinizi,yaşadığınız problemler varsa onları bir süzgeçten geçirip ona göre hakkınızı uygun bir şekilde savunma ve arama yoluna gidin derim,geçmiş olsun inşallah canınızı sıkacak bir durumla karşılaşmazsınız.

teşekkür ederim arkadaşlar.Yapmalarının tek nedeni dilekçe ile görev yeri değişikliği talebinde bulundum.Bu yüzden yaptılar.
tutanak konusuna gelince.Odam kilitliymiş.ışıklar ve bilgisayar açıkmış! dedim:ışık açık kaldı ise bilgisayarın açık kaldığını nasıl farkettiniz?!!!
cevap veremediler:Bizim tutanağımız bu dediler!
yani amaç bağcıyı dövmek.Şu anda herhangi bir işlem yapmadılar.Savunma istemediler.ama daha 10 gün oldu.Savunma istemeleri için ne kadar daha süreleri var acaba? bilen varmı?

Savunmanızı alabilmeleri için sizi disipline vermeleri gerekir.Savunmanız istenmediğne göre hakkınızda herhangi bir işlem yapılmamıştır.Bundan sonra kendinize dikkat edin.

dostum sorun yok demekki sana dediğin gibi bi olaydan gıcık kapmış takma kafana fazla kendini yıpratmaya bile değmez ama asaletin tastik oluncaya kadar biraz sabret tutanak felan hikaye ben hemen hemen haftada üç veya dört defa yiyorum artık bana tutanak tutmaktan ve tuttukları tutankları yırtmaktan helak oldular sadece sana tek tavsiyem oku onları ancak onların bildiği sandığı yönergeleri yönetmelikleri 657 'yi gercekten çok iyi okuyarak rahatllıkla hiç edebilirsin ...

Değerli arkadaşlar,

Sicil notumu öğrenmek için dilekçe vermiştim.cevabı geldi.79.ortalama olarak yazmışlar.Halbuki ben bir nüshasını istemiştim.Genel sekreter bastırmış olumsuz sicil vermeyin diye.Bu sevindirici haber.

Fakat kafam karıştı,
sadece ortalamayı göndermişler.Yani 1. ve 2. sicil amirinin not dökümlerini ve kanaat kısmını öğrenemedim.Bana tebliğ edilen yazıda sadece ortalama var.Eğer bir kusur olsa idi yasal süresi içinde bana tebliğ edilmesi gerekirdi.değilmi?
Bu sicil notuna göre asaletim sizce onaylanmalıMI?

Bana moral desteği veren tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.
,
NOt.daire başkanı ile aramı iyi tutmaya çalışıyorum.ama yinede temkinli olmak gerekiyor.

Sicil notunuz 60'ın altına düşmediği sürece bir sorun yok.

Fakat kafam karıştı,
sadece ortalamayı göndermişler.Yani 1. ve 2. sicil amirinin not dökümlerini ve kanaat kısmını öğrenemedim.Bana tebliğ edilen yazıda sadece ortalama var.

İlk iki sicil amiri arasında en fazla 10 puan olabilir. Eğer 10 puandan fazla fark olursa, sicil raporu 3.sicil amirine gider.

Çok özel bir durum olmassa da 2.sicil amiri 1.sicil amirinin notuna uyar. Zira 2.amirler genelde not verilen memuru tanımazlar ve 1. amire güvenirler. Olasılıkla 1.sicil amiri sana 79 vermiş, 2.si de uymuştur.

sicil formunda görevi kötüye kullanma notu hakkında

Değerli arkadaşlar,
Zulüm devam ediyor.

Aday memurluğum yaklaşık 2 ay önce kalktı.adaylığım kaldırılır iken verilen sicil notlarını ve kanaaati gösteren belgeleri istedim.Personelden çağırdılar ve gösterdiler.Sözlü olarak fotokopilerinide istedim.Notlarıma baktığımda şunları gördüm.

1- Görevi kötüye kullanma şıkkında 1 puan verilebilecek yere 0 puan vermiş.
2-not ortalamamı 73 olarak vermiş.
3-sır saklama da yine düşük puanlı,
ve birkaç madde daha.

Arkadaşlar herhangi bir soruşturma geçirmedim.ceza almadım.(en azından bana tebliğ yok).fakat korkum o ki hakkımda daha önceden tutanak tuttular.Işıkları ve bilgisayarı kapatmadığım gerekçesi ile.Ama soruşturma açmadılar.Yani ceza almadım.Buna dayanarak yapabilirmi?Arkadaşlar GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA çok ciddi bir durum.
diğer bir konuda çalışan bazı arkadaşlarıma güvenmiyorum.Daha öncesinden birşey varmış gibi hareket edebilir,tutanak falan tutabilirlermi?
beni aydınlatırsanız memnun olurum.

arkadaşım en kötü ihtimalle bir kereye mahsus yazılı olarak uyarılırsın ama ışıkları kapatmadın diyede kimse kimseyi memurluğundan etmez için rahat olsun bunlar aday memurların gözünü korkutmaktır. Bende ayaken bize daha kötülerini yaptılar, sürekli tehdit asarım keserim diyorlardı. Hiç korkma bunlar tamamen göz korkutma.

Raporun %60 ve altına düşmediği sürece,senin için bir sorun teşkil etmez.

Üst Alt