Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum. Daire başkanımla tartıştım, olumsuz sicil vereceğini söyledi?

Human01

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar,
aday memurum. Bana çok eziyetli ve vasat bir iş olan banko görevini verdiler. ben de itiiraz edip dilekçe verdim. şimdi daire başkanı bana 60 ın altında bir sicil notu vereceğini söylüyor. yani olumsuz verecek. Verebilir mi? ne yapmam lazım.?
herhangi bir soruşturma geçirmedim ve aday memur eğitim sınav notum 97.

yardımlarınız için teşekkürler

arkadaşlar hala cevap yokmu? bülent,mephisto arkadaşlar yardım bekliyorum sizden.

Bir aday memur olarak bence çok yanlış davranmışsın.
Sicil amirinse tabiki düşük not verebilir.

karmaşık bir konu,siz dilekçenizde hangi konuya itiraz ettiniz ve atamanız ne olarak yapıldı.yani atama göreviniz nedir.sizin atama yapıldığınız göreve itiraz etmeniz ile bu görev uhtesinde kalmak şartı ile başka göreve geçici olarak verilmeniz ki bu bildiğim kadarı ile kaldırılmlştır.yine bir seferde verilen düşük siciller hemen uygulanamaz tekrarı olması gerekir.yine benim kurumumda böyle bir durumda siciliniz başka bir sicil amiri tarafından verilmesi lazımdır.(kişisel husumetleri önlemek için) zaten sizin bir işlem yapmanız için sise sözlü değil yazılı bir evrak tebli edilmesi yani sizin dilekçenizin olumlu veya olumsuz olarak size cevap olarak dönmesi gerekir.siz personel işlem kısmından bu dilekçenin terih ve sayısını almanız gerekmekteydi.eyer görev atanmanızda şimdiki çalıştığınız görevle bir usulsüzlük varsa eyer amiriniz size düşük sicil verir ise sizde ona göre bir savunma yapabilirsiniz.ki bu durumda bu konuyla uzmanlaşmış avukatlarla konuyu mahkeme ortamına kadar götürür haklarınızı sonuna kadar savunabilirsiniz.unutmamak lazımdırki sicil dosyanızı siz göremezsiniz.onu için size bu konuda muhakkakki bir cevap gelecektir.bunun en doğrusuda bu konuyu ıyı bılen bir hukukçuya danışmanızdır.zira bir cümle ile her şey farklı olur.benim bildiklerim bunlar,başka arkadaşlarda yardımcı olurlar sanırım.saygılar troya 17

troya17 dilekçemde çalıştığım daire başkanlığındaki görevimden(sağlık nedenlerimden dolayı) aynı daire başkanlığı içinde yada farklı bir daire başkanlığında görevlendirlmemi istedim.bana zaten yazılı olarak bir görevlendirme yapılmadı.verdiğim dilekçemede şu ana kadar cevap yazılmadı.sicil notumu öğrenmek için nezman dilekçe vermeliyim?Ve notum 60 ın altında olursa ne yapmalıyım.60 ın altında olması nedeniyle memurluktan atılırmıyım?
Lütfen cevaplayın arkadaşlar.

aferits bey.sizi benim şartlarımın ne olduğunu biliyormusnuda bu şekilde cevaplıyorsunuz.Lütfen kişisel yorum yapmayın.yanlış yapıp yapmadığımı bilmeniz için şartlarımıda bilmeniz gerekiyor.

Kişisel yorum yapmadım. Aday memurum diyorsunuz resmi hakınız ararken
daire başkanımla tartıştım diyorsunuz. Bu mu sahşi yorum.
Tartışmak ne demek hemde aday memursunuz.

değerli abicim,
daire başkanınız size senin asaletini 1 yıl geciktirecem derse(eğer onaylrsam yüksek verimin düşer derse!) ve sizde ileri derecede kap hastsı iseniz ve bu yüzdende daire başkanlığınız içinde yer değiştirmek sitediğnizi yada başka bir daire başkanlığına gönderilmenizi talep ederseniz bu suçmu?
ayrıca soruşturma geçirmedim ve temel hazırlayıcı sınav notum 97 . 60 altında bir notu vermesi kanunimi? ve hakmı?

tartışmadım aslında sadece bu yaptığını(sesimi kesinlikle yükseltmedim)haksızlık değilmi? dedim.

Arkadaşım ben tartıştım diye yazdığın için o şekilde ifade ettim.
Özel bir bankanın genel müdürlüğünden Md yr. olarak emekli oldum.
Tezkiye amiriydim ve bir satjyer memur bana ancak meramını anlatabilir oda
hiyerarşiyi izleyerek.
Devlet meurunda durum farklı tabi bakan akrabanız varsa daire başkanına dahi çıkışılabilir.
Ben normalde kuralara göre olması gerekeni yazdım.
Tamamı sizin yazınıza istinaden yazılmış.

uygulamalı eğitim notunu çok düşük verirse adaylık süren bir yıl uzar.en fazla bunu yapabilir. ki sicil amirin olup olmadığıda önemli.daire başkanın olabilir ama sicil amirin değildir belki.personele başka daire başkanı bakıyorsa korkma.

aferist abi kırdıysam özür dilerim.ama çok güç durumdayım.ve bu haksızlığı yediremiyorum.çok verimli olduğumu herkes biliyor.ama sırf bırakmmak için notumu düşük verecekler gibime geliyor.1 yıl doldu ama asaletimi geciktirecekler.Ben asıl memurluğuma dokunulmasından korkuyorum.adamlar çok acımasız.
Hiçkimseyle tartışmam yada gegnliğim olmadı.İhtiyaç duymasam zaten dilekçe vermezdim.Dilekçemde şikayet değil sadece sağlık nedenlerinden yer değişikliği talebim.zaten önce başkanlık nezdinde olmuyorsa diğer daire başkanlıkları dedim.

Arkadaşım özür dilenecek bir şey yok. Amacım sana yol göstermekti.
Daha önünde çok uzun yıllar memuriyet hayatın var.
Kötü bir muamele de görülse bir zaman sabredilmeli.
Mutlaka uygun bir zaman çıkar çıktığında da derdini halledebilirsin.
Üstünde fazla durma çalışmana bak.
Amirler kinci olmaz.

alperen kardeş,
peki nasıl öğrenirim sicil notumu?

abicim haklısında memurluğumla oynamalrından korkuyorum.Şu anda sicil notumu nasıl öğreneceğimi ve ne yapmam gerektiğini bilmem lazım.

Haksız bir değerlendirme olduğunu düşündüğünüzde, olumsuz sicile dava ederek itiraz edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla süreç şöyle işleyecek:
- Olumsuz sicil verilirse, bu size yazılı olarak tebliğ edilecek (edilmezse zaten dava konusu yapar kazanırsınız)
- Tebliğin ardından kötü sicile gerekçe olarak sunulan konuların gerçek dışı olduğuna dair dava açabilirsiniz. Yaptığınız çalışmaların bu sicil notunu hal etmediğine dair bilgi/bege sunarsınız mahkemeye...

Sevgili Human01,
Aday memurun fiili çalışması şartıyla 1 yılın sonunda sicil amiri olan kişi ona not verir,vereceği not 70 ve üzeri senin adaylığını kaldırmaya yetecektir.
Şayet bir cahil cesareti gösterir ve düşük verirse otomatikmen amirden rapor istenir.
Her halukarda sicilini stajerliğini kaldıracak şekilde verecetir.
Velev ki vermedi;
2.yıl sonunda kaldırılır.Oda olmadı siciline verdiği düşük not için dava yolu;

Memurlar.Net (Sicil)

çok teşekkür ederim arkadaşlar.yüreğime su serptiniz.

Ferit abi demişki hiç bir amir kin gütmez. Ferit abi her amiri kendi gibi iyiniyetli sanıyor herhal. Öyle bir kin güdüyorlarki insan bir insanın bu kadar kindar olabilmesine şaşıp kalabiliyor.

Ben ODTÜ de çalışıyorum. Mail atarak sicil notlarımı öğrendim geçtiğimiz günlerde. Sizinde daha doğrusu artık bütün memurların kendilerine verilen sicil notlarını öğrenme hakları var diye biliyorum.

Benimde başıma benzer bir olay geldi.
Önceden çalıştığım birimde beni ayakta yapılan işlere verdiler oysa raporumda oturarak çalıştırılabilir diye yazıyordu. hemen itiraz ettim tabi. Önce suratlar asıldı ufak tartışmalar oldu. Ben personel daire başkanı ile görüşünce sorun tatlıya bağlandı. Beni oturarak çalışabileceğim başka bir birime verdi kendisi. Ama tabi her personel daire başkanı bizim işyerimizdeki gibi anlayışlı olmayabilir.
Sonucu bize bildirirsen sevinirim.

Arkadaşlardan bazıları da ''amirin fakat sicil amirin olmayabilir'' gibi sözler etmişler ki bu pek geçerli değil malesef ülkemizde.
Aday bir memurdan saygısızlık,itaatsizlik vs tavır ve davranışlar gören bir yönetici,pekala o aday memurun sicil amirine gerek rica gerekse baskı uygulayarak sicil notunda etkili olabilir.
Aday memur arkadaşlara her zaman amirleriyle güzel ilişkilerde bulunmalarını,haksız uygulamalara maruz kalsalar dahi tartışma yoluna gitmeyip saygıyı elden bırakmadan tatlılıkla sonuca gitmeye çalışmalarını tavsiye ederim.Tartışma haklılığınızı yitirmenize sebep olmaktan başka hiç bir işinize yaramayacaktır.

Üst Alt