Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adalet Bakanlığı EKPSS ile tayin talep prosedür ve dilekçesi!?

Konular
58
Reaksiyonlar
282
Arkadaşlar özelden mesaj atmanıza gerek yok. Bu konu size yardım amaçlı açılmıştır. Öncelikle atandığınız yerin komisyonu sizi arayacak ve Egm yolu ile sizden belgeler isteyecek. Bu belgeleri ve evrakları verirken tayin dilekçenizi ekleyin ve komisyondaki atandığınız yeri bilgilendirin. Sizin verdiğiniz atandığınız yerdeki evraklar bakanlık personel dairesine gidecek. Ayrıca cimere aynı dilekçenizi yazınız.

Dilekçe yazarken hastalığınızla ilgili şeylerde yazabilirsiniz. Örnek psikiyatri engelli sin başka ilde göreve başlamam psikolojik olarak beni etkiler ailemin desteğine ihtiyacım var gibi. Sürekli gittiğim doktor Bartın da. göreve bartın Merkez adliyesinde göreve başlamayı arz ederim. Gibi. İkamet ettiğiniz yere yakın adalet bakanlığına bağlı yer Varsa orayı da yazınız ekleyin adresini yazın.

Dilekçe Örneği:

Engel durumumdan dolayı 16 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 11. Maddesine bağlı Ek 3. Maddesi, Danıştay İkinci Dairesinin 2016/9697 Esas, 21/03/2018 tarih ve 2018/1891 Karar Nosu ile ekteki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı’nın 27/11/2018 tarih ve 7585 sayılı görüş yazısı ile 08/03/2016 tarih ve 1424 sayılı engellilik durumuna bağlı yer değişikliğinin şartları ile bu şartları yerine getiren memurun başka gerekçelerle talebinin reddedilmesinin mümkün bulunmadığı
Anayasanın 10. Maddesi ve Birleşmiş Milletler Engelli Hakları sözleşmesi gibi ulusal ve uluslararası mevzuat, engelliler lehine yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırılık iddiasında bulunulamayacağı güvence altına alınmıştır.

Bu sebeple ….. İline tayinimin/görevlendirmemin yapılması yla göreve başlatılmayı talep etmekteyim.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ek: Engelli raporu(engelli raporunuzu zımbalayın dilekçeyle birarada gönderin)

Göreve başlamak 6 ayı buluyor. Güvenlik soruşturması hakkında bilgi verilmiyor gizli.Atandığınız yerin komisyonunu arayıp Atama hakkında bilgi alabilirsiniz. Tayin dilekçeme göre beni istediğim yerde göreve başlattılar.

İşe başlayacak arkadaşlara tavsiyem memur olarak atandıysanız memurluk yapınız.

Hangi yılda atanırsak atanalım bu yazı geçerli mi yani diyelim bu sene de olmadı Bi dahakine atandık yine kullanılır dimi,

@Şamil676767,
Her kurumda işe başlama süresi aynı mı yoksa sadece adalet bakanlığı mı bu kadar bekletip güvenlik soruşturmasını uzatıyor bir de şunu sorayım doğrudan adliyeye mi atandınız?Adalet bakanlığının bütün kadroları için bu şekilde beklemek mi gerekiyor adalete özgü bir durum mu

@Neriman Aras, Adalet bakanlığına bağlı istediğin yere atanırsın. Diğer kurumlar erken başlatabilir. Ben adliyeyi istedim.

@Şamil676767,
Şamil Bey şimdi şöyle anlatayım birine sordum 2022de atanmış anlattığı şey şu kusura bakmayın çok uzun oldu ama sizin bilginize güveniyorum süreç herkes için bu şekilde mi işler diğer bakanlıklar mı daha avantajlı yoksa adalet mi adalete zor diyorlar ama ben de adalet istiyorum açıkçası.Siz beklediniz mi sanırım beklediniz kusura bakmayın tekrardan kafam da çok karışık.

1)atandığı yerde mecbur dilekçe yazıp cevap gelene kadar evet biz işe başlamadan dilekçe yazdık gönderdik ama atandığı yerde işe başlayıp oradan dilekçeyi göndermesi gerekiyormuş o yüzden tekrar dilekçe yazıldı yani en baştan atandığı yerde dilekçeyi yeniden yazıp gönderdi 15 gün sonra geçici 1 senelik tayin verdiler 1 senesi dolmadan 1 ay önce tekrar dilekçe yazıp gönderecek yaşadığı yere süresiz hakkını alabilmek için ilk tayin istediği olduğu için geçici süresinin uzatılacağını söylüyor herkes inş. Öyle olur

2)evrakları teslim etmeye gittiğimizde işe başlama tarihinden önce evrak teslimi için arıyorlar direk, biz söyledik biz tayin dilekçesi verdik ama cevap gelmedi kuruma böyle bir tayin cevabı geldimi diye personele sorduk ama onlar böyle bir evrağın gelmediğini söylediler işe başladıktan sonra dilekçenin o zaman verilmesi gerektiğini söylediler bize zaten o anda anladık ve direk ev tutuldu 15 gün boyunca işe gidip geldi eşim gelmez sandık ama çalışmaya başladı 3. Hafta sonuna doğru dilekçesi olumlu olarak cevap geldi. Yani ilk atandığımız yere mecbur gidip iş başı yapmanız gerekiyor başladığınız yerde dilekçenizi göndermeniz gerekiyor, yani bizim tecrübe ettiğimiz bu yönde eşim başlamadan dilekçe verdi ama yanıt alamadık başladığı yerde tayin dilekçesi verince geçerli oldu ve cevap geldi. Estf ne demek biz bu süreçte çok çektik yaşamadığımız kalmadı kimseden bilgi alamadık kimse bir bilgi bilmiyor hep yaşayarak öğrendik.

3)gittiğimiz komisyonda sağlık raporunu kabul etmedi iyi ki gitmişiz yeniden rapor ile uğraştık raporda çalışabilir ibaresi lazım dedi komisyon bir sürü uğraştık ve çalışacağı yeri görmek istedik ve elden teslim edersek sürecin hızlı ilerleyeceğini düşündük açıkçası e posta ile gönderme olayını bize komisyon bildirmedi atamanız hangi ile gerçekleşti ise adalet bakanlığı olursa o ilin komisyonunu arayıp evrakları posta yolu ile göndermenizi kabul ediyorlar mı sorarsınız. Birde atamanız belli olduğunda 3-6 ay arşiv araştırması geçiriyorsunuz o bittikten sonra atandığınız yer sizi arıyor evraklar için

Ekpss sinav bu sene varmi
2 yilda bir yani 2026 diye hatirliyorum

@Neriman Aras, gayet açık şekilde yukarıda konudan bahsettim.Sizden İstenilen evraklar içerisinde tayin dilekçesi yok. Siz bunu araya sıkıştırıp verin. Çünki sizin mazeretiniz var. Sence atandığın yerde 2 veya 3 ay sonra tayin olmak mı daha mantıklı yoksa işe istediğin yerde başlaman mı daha mantıklı. Israrcı olun personel şubeyi arayın durumunuzu bildirin. Bana da kimse akıl vermedi. Kendim yaptım oldu. Yöntemim bu sizlerle paylaştım. İnternette bu site hariç bilgiler mevcut değil.

@Şamil676767, peki ben bulunduğum ilin dışında bir Kültür Bakanlığı Memur kadrosuna atansam, tayin dilekçesi versem bulunduğum ile beni de senin gibi atarlar mı yoksa zorluk çıkarırlar mı ? açıkçası alfa akademideki hoca böyle bir hakkınız var diyor ama ben riskli gördüm, yani tayin dilekçesi işe yaramazsa puanım da yanabilir.

@Şamil676767
Merhaba Şamil hocam teşekkürler bilgilendirme için. Peki Adalet Bakanlığı memur kadrosunu kazandıktan sonra, aynı şehirdeki Adli Tıp Kurumu'na engellilik nedeniyle (ikametime daha yakın olduğu için) göreve başlamadan tayin isteyebilir miyim? Bakanlık bu konularda engelli memura yardımcı oluyor mu?

Adli tıp, adli sicil, icra farklı yerler kurum uygun görürse verebilir. Geçen arkadaşlar da oldu.Size yakın adliye yazmanızı tavsiye ederim. Bunlar farklı birimler. Engelli arkadaşlar için adliye daha uygun yapacağın işler zor olmaz ve komisyondaki personeller olsun ve müdürler olsun işi bilen kişiler yardımcı oluyorlar. Bazı yerlerin muvafakat şartı var. Bunu öğrenin muvafakat istemiyorsa yazın. Şansınızı deneyin. Dilekçenize iki yer eklersiniz. İsteğin yeri belirtirsen olmazsa şurayı istiyorum dersin.

@yas42, Mevzuat Bilgi Sistemi

Arkadaşlar mesele atanmak tayin olmak sizin hakkınız. İlk önce atanın. Ben MEB i istiyordum. Adalet bakanlığı kadro açtı ve işimden memnunum. Kamu da çalışmak özel sektörde çalışmaktan daha iyi.Sizi istediğiniz yerde başlatmasalar da göreve başladıktan sonra illaki verecekler. İlk önce işiniz olsun binlerce kişi içinden az kontejyanla atanıyorsunuz.Fazla teferruatlı düşünmeyin.

Son düzenleme:
@Şamil676767,

Teşekkürler. Normalde Adli Tıp Kurumu, bakanlığa bağlı olan bir kuruluş değil mi? Neden farklı bir kurum gibi görülüyor acaba? Doğrudur adliye daha rahattır fakat benim sorunum mesafe. Ortopedik engelliyim. Adliye ve Adli Tıp Kurumu aynı ilde olmasına rağmen ATK ulaşım yönünden benim için daha uygun. Sıkıntım şu, Adliyeye atanırım fakat ATK'ya tayinim yapılmazsa büyük sorum yaşarım. Bunu pazartesi adliyedeki personel işlerinden öğrenebilir miyim acaba

2022 de Adalet bakanlığında ekpss ile işe başladım. 2022 Ocak ayında tercih vermiştik Haziran ayını bulmuştu işe başlamam. Benim atamam CTE ye yapıldı. CTE ye atanırsanız adliyelere vermiyorlar sizi. Çoğunlukla Denetimli Serbestliklerde çalışıyorsunuz. İlk önce atandığınız kurumda işe başlıyorsunuz daha sonra isterseniz engel durumunuza istinaden tayin olabilirsiniz. Bu işlem 1 ayı buluyor. Ayrıca Adli Tıp Kurumlarında engelli personel çalışmıyor diye biliyorum. Sorusu olanlara yardımcı olabilirim.

@isbara,
Ben cezaevine atandım yer değişimi dilekçemde bulunduğum şehirdeki denetimli serbestlik müdürlüğüne atamamı isteyebilir miyim?

@Şamil676767,
Personel şube dediğiniz yer atandığımız kurum mu yoksa ankaradaki adalet bakanlığı personel daire başkanlığı mı

@isbara,
Atama evraklarimizi kuruma gönderirken yer değişimi dilekçemizi de veriyoruz ya direkt bulunduğumuz sehirde işe başlama ihtimalimiz var mı

Üst Alt