Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretim lise okul adı ve koduna ne yazacağım?

ahuse

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
arkadslar lisew türü ortaögerim alanı hepsini buldum kitapcıktan ama okul adı ve kodunu bulamadım bilen varsa yaza bilirmi acaba acıkögretim lisesi mezunu olan arkadslar rıca etsem.

Bende bulamıyorum form elimde kaldı o yüzde araştırıyorum ama bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim bende....

14. ORTAÖĞRETİM (LİSE) EĞİTİM BİLGİSİ
Adaylar, mezun olacakları/oldukları lise ve dengi okulun adını ve kodunu ÖSYM’nin
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet sayfasında EKPSS Başvuru Bilgileri içinde yer alan “Ortaöğretim
Kurumları Kitapçığı”ndan bularak ilgili alana yazacaklardır.
Mezun olacakları/oldukları lise ve dengi okulun türünü ve kodunu Tablo-1'den, alan adı ve kodunu
Tablo-2’den, KPSS yerleştirmelerine esas ortaöğretim alan adı ve kodunu Tablo-3’ten bularaklar
ilgili alanlara yazacaklardır.

Buna görede yukarıda bahsi geçen, Ortaöğretim kurumları kitapçığı şudur. Buradan her ilin açıköğretim kodunu bulmalısınız:
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/EKPSS/OrtaogretimKurumlariKitapcigi.pdf

Okul türü ve adı içinde tablo 1 ve 2 kılavuzun sonunda yer alıyor.

ÖRN:
tablo1'den açıköğretim ile ilgili kısmı:
Açıköğretim Lisesi (okul türü)
20032 Endüstri Meslek Lisesi Programı
20065 İmam Hatip Lisesi Programı
20049 Kız Meslek Lisesi Programı
20024 Lise Programı
20057 Ticaret Meslek Lisesi Programı

Tablo 2'dende şu örneği verebilirim (alan adı):
3283 Genel Kültür
9008 Alan Ayrımı Olmayanlar

ben buldum yazdım kelebek acıkögretim lisesi müdürlüğü sayfasından sorun olurmu? ankara 069006 dıye cevap ıcın teşekkür bırde ekpss ucretını aıle ve sosyal polt.il müdürlüğüne gitmeden oncemı gıttıkten sonramı yatırcagız bunuda cevaplars sevınrım

ben buldum yazdım dıplomamda okul yerı ankara dıye yazıyordu bende acık ögretım lisesi sitesine gırdım ve ankara 069006 dıye gecıyor yazdım.

Ben ilçelere göre bakmıştım, evet dediğiniz gibi her ilin açıköğretim kodunun bulunup yazılması gerekiyormuş.

aile sosyalden sonra yatırılıyor.

teşekkür ederim kelebek allah bınlerce kez bu yardımlarınız ıcın razı olsun.

ilhan arkadaş açıköğretim lisesi kodları dıye yaz googleden çıkıyor okul yerı dıplomanda neresı yazıyors
a orayı yaz

açıköğretim lisanslar ne yazacak normal olarak anadolu üniversitesinin kodu nu mu ?

Diplomam basılmadı. Diploma defteri adresi. Kahramanmaraş onikişubat yazıyor okul adını ilnkodunu b lamıyorum

Üst Alt