Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık öğretim lise okuyanlar EKPSS'ye katılabilir mi?

okan.kahya

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Açıktan lise okuyorum son senem bu sene mezun olucam sınava girebiliyormuyum?

paranoya;

yanlış bilgi veriyorsun.
sınavın yapıldığı sene mezun olanlar/olacaklar sınava katılabiliyor. sınav süresi içinde mezun olacaklar katılabilir.. Sınav ayrıntıları çıktığına görürüz hep beraber. Geçen sınavda sınavın yapıldığı 2012 sene içersinde mezun olacaklar sınava katılmıştı.

EKPSS puanları KPSS gibi ne kadar süre geçerliyse o süre içinde mezun olabilecek bütün açık lise öğrencileri katılabilir...Şöyle de diyebilirim ki toplam kredin 120 üstüyse katılabilirsin..

Engelli bir birey, diğer bir engelli arkadaşına yanlış bilgi veriyor. Ayıptır, günahtır bu!
Mezun olabiliecek durumda iseniz her türlü sınava girebilirsiniz, sadece açıktan okuduğunuz için geçici belge almanız lazım. Diyelim sınav zamanı mezun değildiniz ve tercih zamanıda mezun olamadınız, o zaman ikinci tercihleri beklersiniz o kadar. Yani asadas05 arkadaşın dediği gibi başvuru zamanı belli olur, ösym büroları yardımcı olacaktır bu konuda.

.Mezun olma durumu olanlara sınav giriş belgesi veriliyo ;) bnde AOL den okuyorum gerekli birimi aradım sordum bana mezun olma durumunuz var bundan sonrakı kredi notlarınızı yüksek tutun dedi mezunıyet için ben size belge vericem o şekilde işlem yaptırabilirsiniz dedi..siz sınava hazırlanın ve başvuru zamanını kaçırmayın Hakkımızda hayırlısı olur inşallah......

paranoya; hâlâ iddia ediyosun bir şeylerde. Herkesten fotokopi aldılar ama arkadaşın sorusu farklı.
okan.kahya arkadaşımız açık liseden mezun olabilecek durumda ise (kredi olarak) geçici mezuniyet belgesi alıp, başvuru yapacak sınav için.

Zaten diploma fotokopisini aslını gördükten sonra veriyorsun arkadaşım asıl belgeyi gördükten sonra alıyorlar rapor içinde aslını gördükten aslı gibidir mühürlü olan evrakları aldılar ve tahatütname imzalattılar beyan edilen belgelerin hepsi aslına uygun kurumlardan aldığının güvencesi için eğer ataması olan kişilerde aynı belgeleri atama sırasında kontrol için kurulan heyete teslim ediliyor ve bu verilen belgeler gerçekciliği hangi kurumdan verildiyse tek tek soruşturuluyor prosedür bu şekilde işliyor.

ya bende açık lise okuyorum bu sene ekpss ye girmek istiyorum, biri sınavı geçerlilik süresi oluyor diyor 2 yıl diyor, birisi tercih süresinin son gününe en fazla o güne kadar bitirmen lazım diyor,ben 2013-2014 öğrenim yılının bütün kredilerini eklersem eğer,5 kredi eksik geliyor,yani 2015-2016 yılının 1.döneminde(2015 ocak ayında yani sınava girecem) ve 5 krediyi alcam,ancak o zamn mezun olabiliyorum,şimdi ben sınava girebilirmiyim onu anlamadım ben hala?

bu seneki kılavuz açıklanmadı ama,geçen seneki ömss kılavuzuna göre yukardaki yazdığım durumuma göre girebilirmiyim sınava,bu seneki kılavuzda herhalde birbirine yakın olur değilmi?2012 ömms kılavuzuna bende baktım ama hiç bir şey anlamadım arkadaşlar

bide bu tercih durumu nasıl oluyor daha önce hiç bir ekpss yada buna benzer bir sınava girmedim,sınav sonucu açıklandı mesela,sonra tercih süresi başlıyor değilmi,ee benim ozaman sınavın hemen ardındaki tercihi yapmayacam değilmi,2. yerleştirme geldiğinde mi yapcam tercihi mesela:2013 yerleştirme takviminde 28.02.2013 de bir yerleştirme var sınav sonuna yetişemediysen ozamn mı yapıyon mesela örenk verdiğim gibi mi

Hepinize Teşekkürler şuanda 129 kredim var hepimiz için hayırlısı olsun

Selam Arkadaşlar Ben Mesleki Açık Öğretim Lisesi Okuyorum Şuan Kredim 143 Bu Sene (2013 2014 ) Sonunda Bir Aksilik Çıkmazsa 52 Kredi Okuldan Alacağım + Kültür Derslerinden Aldığım Toplam Kredi Ne Olur Bilemiyorum Ek Sınavlar Olacak Çünkü 195 Kredim Olacak Kültür Dersleri Hariç 4 (Ek Sınavla Birlikte Ankara'daki Ek Sınava da Girersem 5 Olacak) Sınava Gireceğim Kültür Derslerinden. Ben Geçen Seneki Yönetmeliğe Baktım Mezun Olanlar Yada Atama Zamanına Kadar Mezun Olabilecek Olanlar Diye Yazıyor Benim Muhtemelen 2015 Ocak Sınavında Mezun Olabilirim Bir Şey Daha Sormak İstiyorum Benim Bilgisayar Sistem Bakım Onarım Bilgisayar İşletmenlik Diksiyon Ve İngilizce Sertifikam Var Bunları EKPSS Nasıl Değerlendire Bilirim Daha Önce Bu Tarz Sınava Hiç Girmedim

aöl de benim 12 kredim kaldı kısmetse busınav son sınav ekpss başvurularıda ocak gibi olur diyorlar ne olarak başvuracam

mastek22;

Geçen sene sınavın geçerli olduğu süre içinde yani 2 sene içinde atandığında mezun olma şartı vardı yanlış hatırlamıyorsam eğer.. Bu demek oluyor ki sen sınava girdiğinde mezun olmasan dahi sınavın geçerli olduğu süre içinde (2 sene) mezun olman gerekiyor.. sen her türlü sınava girebilirsin dediğim gibi sınav ayrıntıları açıklandığı zaman sınava girip kazanırsan eğer sınav süresi kaç sene ise o zaman zaafında mezun olup diplomanı ibraz etmen gerekiyor..

okan.kahya,
benimde 135 kredim var 2014 te 3 sınav var toplam 57 kredim kaldı bitiririm inşallah :)

acık lise ekps ilgili melekderya

selam melek derya ben acık lisede okuyorum şuan kredim 120 ve sınava girsem daha sonra atanınca diploma istiyorlamı istiyorlarsa halen kredimi tamam edermesem bu konu ne yapmalıyım o an memurluğum iptal olurmu bu konu ile ilgili ayrıntılı cevap verisen sevinirim

Arkadaşlar; eğer ki sınavdan yüksek puan aldınız ama mezun olamadınız (Allah korusun), ilk tercih zamanı tercih yapamazsınız. Tercih yaparsanız kurumlar mezuniyet belgesini kesinlikle istiyor. Ve yerleştirme işlemi gerçekleşirse, elinizde de mezuniyet belgeniz olmaz ise tüm haklarınız yanar ve misal 2. 3. tercihler olursa tercih işlemi yapamazsınız 2 yıl boyunca. Kesinlikle mezun olacaksınız girin sınava.

Üst Alt