Ekpss sınavına girmek için lise mezunu olmak şart mı?
Merhabalar arkadaşlar, ekpss sınavına açık lise okuyan biri girebilir mi? Bu şartların esnetilmesi gerekmiyor? Misal Ortaöğretim kpss sınavına engelli olanlar girebiliyor hemde ister Lise mezunu olsun veya lise okuyor olsun Ortaöğretim kpss sınavına girebilir yazıyor ama neden aynı şartlar ekpss için geçerli olmuyor? Ösym iletişim merkezini aradım bana hayır ekpss sınavına lise mezunu olanlar girebilir dedi beni hayal kırıklığına uğrattı neden yani sebep nedir insanları çıkmayan kuraya mahkum etmek neyin nesidir bunlar istiyor ki insanlar çalışıp sınavda hakkını alıp bir yere atanmasın ben bu bugüne kadar kuraya girip de atanan birini zor gördüm çünkü kurada torpil dönüyor işte ben bu yüzden kuraya girmek istemiyorum sınava girip puan alıp o şekilde atanmak istiyorum ama bunu da lise mezunu değilsen giremezsin engeli ile karşı karşıya kalıyorum akıl var mantık var normal Ortaöğretim kpss sınavına ister Lise okuyor olun veya olmayın ösym diyor ki girebilir ama ekpss sınavına durumu engelli olan bir birey neden illa da Lise mezunu şartı isteniyor amaç nedir sebep nedir!?