Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam Üzerinden Araç Almak istiyorum. Bazı sorularım var..?

SuSabRi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, Allah herkese sağlık sıhhat versin..

Heryeri herşeyi okudum kafam allak bullak oldu, araç satış temsilciside bilgisiz..

%99 rapora sahip bilinci kapalı felçli ablam var, vasi olarak annem tayin edildi.

Maddelemek gerekirse;

1- Ablam üzerinden araç almak istediğimde, bir kısmı peşin kalanı oto kredisi ile alacağım krediyi kendi üzerimden mi çekebilirim, yoksa vasi olduğu için annem mi çekmesi gerekir?
2- Ablamın başına bişey gelirse araç annemin üzerinde kalmaya devam edebilir mi? yada ben üstüme alabilirmiyim? geride 2 tane çocuğu var onların alakası olmaması gerekiyor.

Konuları okudum ama tam cevabı bulamadım yada kaçırdım, yardımcı olursanız sevinirim..

kardeşim senin üzerinden çöp bile verilmez. annemin(annenin) adı ile alabilirsin. krediyi sende çeksen sorun değil ama araç belgesi annemin adına olur. ki o arabanın şoförü ya annem olucak yada ablamız... ikinci sualinle hiç bir bilgim yok ama sana tavsiyem 2 inci sorun için sosyal ve aileler politika başkanlığına git(telefon etme yardımcı olmazlar oyalarlar seni) bilgi al... ablamıza canı gönülden geçmiş olsun diliyorum...
ve en önemlisi vasi sen olsanda ablamız olmadan o araba ile trafige cıkamazsın...

%99 rapora sahip bilinci kapalı felçli ablam var, vasi olarak annem tayin edildi demişsiniz.

Buna göre; araç almak %99 rapor yeterli, araç rapor sahibi kimse onun adına kayıtlı olur ve alınan bu aracı kısıtlama olmadan ehliyeti olan herkez kullanabilir.

Vasilik olduğu için mahkemeden ablanızın üzerine araç alabilmek için izin almanız gerekiyor, bu işlem satarkende geçerli (5 yıl dolsa bile mahkemeden izin almadan satamıyorsunuz)
http://www.engelliler.biz/forum/oze...en-otvsiz-arac-aldim-sureci-paylasiyorum.html

1- Bu konuda bilgim yok
2- Annenizin üzerinde kalmaya devam eder siz üzerinize alamazsınız
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-ozurlu-aracin-tum-haklari-devam-eder-mi.html

benim %98 li azemir hastasi ninemvar araba alayim dedim ben 2 derece yakini oluyorum aradim araba bayisini tamam olur dediler anaaaaaaaaaaaaa bir batim 100 kisi ortakci cikti aman allagim sonrada sizin basiniza boyle seyler gelmeden kendinizi dikkat ediniz

Cevaplarınız için teşekkür ederim, benimkisi şimdilik düşünceden ibaret açıkcası çok gariptir ki vicdanen ablamın üstünden geçiniyormuş gibi bir hissiyatta var tabi..

Şuan bir aracım var yıl sonunda nasip olursa satıp, üstüne bayi oto kredisi ile yenilemeyi düşünüyordum, aklıma geldi soruşturmak istedim. Aracın ablamda yada annemin üstünde kalmasının mahsuru yok, en azından ailemde mala göz koyma gibi bir durum yok.

Aracın üstüne çekmem gereken krediyi kendi üzerime alıyormuş gibi işleyen sistemle çekebilirsem bi ihtimal bu durumu düşünebilirim. Zira annem vasisi olsa dahi emekli olduğu için onun üzerinden kalan parayı kredilendirmem zor.

Rabbim tüm hastalarımızın şifasını vermesi dileğimle..

Üst Alt