Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam %99 engelli. ÖTV''siz araç indirimi nasıl oluyor?

canasir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar benim ablam %99 engelli ÖTV siz araç alımında ne kadar indirim olur ve istediğimiz aracı alabilirmiyiz (wolswogen transporter) araci ben kullanabilirmiyim ?yardim ederseniz sevinirim

1600 motor hacimine kadar istediğiniz araba alabilirsiniz. ancak hasta taşıma amaçlı dizayn edilmiş araç alacaksanız bu sınır artabilir.
transporter %10 ÖTV kapsamında (%15 olabilir). ancak otomobiller %40 ÖTV kapsamında. siz ÖTV ödemiyorsunuz... İndirimde o oranda olacaktır..

Sürücüye gelince herkes sürebilir; ama ablanız adına vasi kim ise o sahış üzerine alacaktır.

hasta taşıma üzerine dızayn edilmişs transporter alabilirsiniz aksi takdirde 1600 cc motor hacmi aşamazsınız

Tesekkur ederim peki engelliler için dizayn fabrika çıkışı olmak zorundami yoksa şahsi olarak ekletecez

Bir ustaya yaptırıp çizimi krokisini makina odasından onay almak yeterli olabilir. Bunun için oto bayiileri bu konuda uzmanı olan elemanı vardır. Sizi yönlendirirler. İsterseniz oto bayi herşeyi yaptırıp size teslim edebilir.

Unutma ki otomobil dışındaki araçların ÖTV.si %10-15 arasındadır.

ek oalrak 2800 cc.den büyük araç almayın...

Üst Alt