Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin üzerine aldığımız aracın 5 yılı dolunca yeni araç alamadık?

serkan67

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
abim üzerinden ötvsiz alınan aracın alındıktan itibaren 5 yıl geçtikten sonra satılıp tekrar yeni bir araç almak için mahkemeye başvurduk hakim de reddetti benim sorum şu karayolları trafik yönetmeliği 74. madde de diyorki
Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır.” şeklinde şerh konulur. bu maddeye göre noterler sanırım bu yüzden hakim kararı istiyorlar benim sorum şu 5 yıl önce alınan aracın özel tüketim vergisi ödenirse hakimden tekrar satış için izin istemek gerekecek mi

kesinlikle onunla alakası yok o maddede 5 yıl dolmadan diyor zaten hakim kararı ise engellinin güya haklarını korumak için yapılan bir uygulama o kanunla alakası yok hakimler genelde şatışa pek izin vermezler yalnız yine engellinin üzerine alacaksanız heralde sorun çıkarmaz.

Mahkeme izni ile alınan racı satmak için de mahkemenin izni gerekir.

Üst Alt