Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin % 90 raporu ile araç alabilir miyim?

cengizt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar öncelikle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. bnm abim görme engelli raporu %90 nın üzerinde onun üzerine araç alabiliyormuyum bu haklardan yararlanıp. sonuç olarak abim o arabayı kullanamayacak ama bn onun adına kullanıcam olması mümkün mü yoksa o kullanımıyo diy alamazmıyız ?

Evet alabilirsiniz rapor oranı % 90 ve üzeri olduğundan...

teşekkür ederim peki engelli plakaları hakkında bilginiz var mı o damgalanmış plakayı taktırmak zorundamıyız ?

arada bir de olsa güzel gelişmeler oluyor öyleyse teşekkür ederim. sorularımıza hemen dönmeniz gerçekten çok iyi. tebrik ederim

arkadaşım abin adına araba alabilirsin vergi indiriminden yararlanmak kayıdıyla .aldıgınız arabayı anne baba kardeş kullana bilir başkası kullanırsa 1500 tl süren ceza yer ve araba sahibin bi onun katı kadar ceza yer ve araba baglanır .bunları açıklıyorumki sonradan başkalarının yaptıgı hataya düşmeyin ne alakası var demeyin.arkadaşlardan tecrübeleri söylüyorum saygılarımla.

Arkadaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmadan yanlış şeyler yazıyosunuz, yüzde 90 üzeri raporla alınan aracı herkes kullanabilir ceza da ödemez kimse.

ötv ve vergi indiriminden yararlanırsa raporu % kaç olursa olsun engelli arabasını sadece 1 ci derece anne baba kardeş abi kızkardeş kullanabilir ....örnekleride vardır kanunda yeride vardır .....aile dostum %90 üzeri çocugu akli dengesi yerinde degil sıfır araba almıştır dediğim gibi 1 ci derece anne baba kardeş abi kızkardeş kullanabilir saygılar.

ya öle diyonuzda hala ruhsat verilirken 3. derecen akrabaları felan yazıyo son zamanlarda alan varsa bi sölesin bunu yazıyomu hala ona göre bende yazırmıcam

Arabamı Ekim 2012'de aldım ve 1. 2. ve 3. derece gibi bir kısıtlama yok ruhsatta.

Hiç bir kısıtlama yok. Ruhsatta buna aykırı ibare varsa, Emniyet'e gidip düzelttirebilirsiniz

Üst Alt