Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abilify (Aripiprazol) kullananlar deneyimlerini yazabilir mi?

banada ablifly yazıyolar 3 senedir aynı hapı kullanıyorum kontrol bozukluğu ve psikozdan

seyrek yan etkileri arasında yazıyor
Dürtülere karşı koyamama, size veya çevrenize zarar verebilecek aşağıdaki durumlarınsürdürülmesi;- aşırı kumar oynama- değişmiş ya da artmış cinsel ilgi- aşırı alışveriş yapma- aşırı yeme- uzaklaşma eğilimiEğer bunlardan biri sizde mevcut ise doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bu semptomlarınyönetilmesi veya azaltılması için değerlendirme yapacaktır.

@Artı_Noksan, Öfke, sevinç, üzüntü, cinsellik veya herhangi bir şeye plan ilgi vb şeyler dürtü sayılıyor.

Eğer bunları normal sınırlar içinde tutamayıp aşırı uçlarda yaşıyorsan dürtülerini kontrol edemiyorsun demektir buda dürtü kontrol bozukluğu oluyor.

@kara duman, bipolar hastası olanlar yada OKB bin bir kısmı bu dediklerinin aynısı olmuyor mu abim. Bir nevi dürtü bozukluğu

@Artı_Noksan, Evet oluyor.

Zaten bipolar bir nevi dürtüleri kontrol, duygu ve dürtüleri her iki uçta yaşama sorunu.

Ama tabi bipoları sadece dürtü kontrol sorunu demek yanlış olur

Şimdi cinsel dürtü bozukluğu olan biri OKB midir yoksa bipolar mı

Okb şöyle obesesyon ve komplümasyon vardır.Obsesif takıntılı düşünce rahatsız eder.Eyleme döküldüğünde komplümasyona dönüşür.Tekrarlanan hareketler el yıkama gibi.Aynı grup hastalağı mıdır Dsm 5 te nasıl sınıflanır bilemiyorum.

@NewDay, OKB de ruminasyon denen birşey vardır. Bu ruminasyon döneminde örneğin cinsel ruminasyon olsa bu dürtüyü arttırmaz mı ?

@Artı_Noksan, Hastalığı kötüleştirebilir ama detay sanırım bu.Kendini suçlayıp normal koşullarda kontrolü kaybedip daha fazla tekrarlanan hareket yapmak.

Bu iğneyi kullanan var mı ? Varsa sizde de yerinde duramama ve sürekli hareket etme isteği var mı?

Onun hap versiyonunu kullandığımda oluyor

Ben bırakmak zorunda kalmıştım onun haricinde doktorun akineton tarzı bir şey yazması lazım

bir aralar bana da oluyordu sonra zamanla alıştım yeni ilaçlarda olmaz oldu

5 yıl kadar abilify iğne kullandım şuan abifilfy hapa geçtim tedavi sürecimde ben hatırlayamadım öyle bir etki yaptığını ama bilemiyorum belki ilk zamanlar yapmıştır.

Bana iğne değil de hapını yazdı doktor takıntı ve cinsellik yan etkisi yaptı selectra bende bu sorunlara neden oldu doktor selectra ile birlikte iç dedi bakalım bana nasıl etki edecek abilify 5 mg ayrıca sizde nasıl etki neler yaptı hocam?

@emre3, Bana da 5 mg yazmış doktor hocam takıntı ve selectranin cinsellik yan etkisi için

@Rodin romanovic, bende yerimde duramiyordum ama hepsi bir ay icinde cogunlukla azaldi psikiyatri servisindeyken. Az da olsa devam etti 1.5 2 yila yakin simdi hicbir sikayetim yok eylul de 3 yil bitecek

Selectra 50 mg ile birlikte iç dedi cinsellik ve takıntı sorunları yaşıyordum kullanan var mı nasıldır?

yanlış hatırlamıyorsam eğer doktor ativandan daha kuvvetli dedi ativan 2 haftadır kullanmıyorum

kullanıyordum doktorum solian'a geçmemi söyledi geçtim

Üst Alt