Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ABD ve AB ülkelerinde Tek göz monoküler sürücü şartları...?

Metehan41

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
ABD ve AB ülkelerinde Tek göz monoküler sürücü şartlar konusunda bilgi sahibi olan var mı?
AB 14. fasıl görüşmeleri ile kabul edilen Taşımacılık Politikası ile başta yeni ehliyetler Uluslararası kurallara uygun hale getirildi.
Benim gibi hem monoküler hemde ortopedik engelliler Türkiye'nin her şehrinden ehliyet alabilir olduk.Daha önce her şehir farlı görüş bildiri yordu.Ben kazandığım ehliyet sertifikasını bastırtamamıştım çok şükür bu AB 14 fasıl benim durumdaki engellilerin ehliyet alabilmelerini çok kolaylaştırdı.
Ancak Uluslararası bu anlaşmaya bağlı ülkelerde Bir göz %0 İkinci göz %60 görme alan sürücülerin binek araçlarını kullandığını duydum.Bizde bir göz %0 ikinci göz %100 olmalı.Yani seksen ülkede rahatlıkla gezen bir engelli Türkiye'de geldiğinde yasal değil.Bilgi ve düşüncelerinize.

Bu arada izmir de bir monoküler derneği vardı durumu hakkında bilgi sahibi olan var mı?Koca ülkede Monoküler derneği yok.!

Yeni ehliyette sanki teloskobik gözlül için kod vermişler algıladım.
01.05. Göz siperi
01.07. Kişiye özel optik aygıt.
Kod var ama ne olduğunu bilen yok.

01.07. Kişiye özel optik aygıt .Bu nedir

Monoküler sürücüleri bu konuya özellikle davet ediyorum

Monder hakkında bilgisi olan var mı?

Bülent bey İzmirli monder hakkında sizin bilginiz var mı?Daha evvel paylaşımları olmuştu faaliyetleri durdu galiba.

Metehan41

evet dernek kendini fesh edip faaliyetlerine ne yazık ki son vermiştir. dernek maalesef ilgi görmemiş buda derneğin kapanmasına neden olmuştur...

Türkiye de ciddi sayıda monoküler sürücü var. Yeni çıkan yasada bile hak kayıplarımız var iken bizi temsil edecek dernek olmayışı çok üzücü.
Uluslararası monoküler sürücülerde gören gözün %60 görmesi yeterliymiş!Bizde gören gözün keskinliği %100 olmalı.

Üst Alt