Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99'da ssk'lı, 2012'de memur oldum. %44 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

olur-olur

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşlar

15/09/99 tarihli sigorta girişim var 2003 kasım ayında kamuya işçi olarak girişim ve toplamda 3338 günüm var. daha sonra birtakım rahatsızlıklar sonucu 2012 yılında kendi müracatım ile aldığım engelli raporu ile ömss vesilesi ile memuriyet bura dada 1750 gün civarında emekli sandığı bu bilgiler ile benim emekliliğim nasıl ne şekilde ve hangi kurum (SGK mı EMEKLİ SANDIĞI mı) olur. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yadımcı olursa sevinirim

olur-olur

Emeklilik için (15/09/99 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4500 prime tabisiniz. Yani emekliliği hak etmiş görünüyorsunuz :) Emeklilik talebiyle kurumunuza başvuracaksınız, sevkle hastaneye gidip rapor çıkartacaksınız. Rapora Ankara onay verecek ve 4c statüsünde emekliliğiniz gerçekleşecek

2014 tarihli rapor ve vergi indirimim var tekrarmı çıkartmak zorundayım. birde önceki işçi olarak ödenen primlerimin maaşa etkisi olurmu acaba teşekkürler şimdiden

@olur-olur

benim gibi 5510 sayılı yasaya tabisiniz maaşınız ssk lı işçi gibi hesaplanacak.. hizmet birleştirme sonucu emekli sandığı keseneği ödenmediği için 4a günleri farklı 4c günleri farklı hesaplanacak..

2008 öncesi memur olanlar en az 1850 alırken sizin yani bizim maaşımız şu anki maaşın yarıcı yanı ortalama 1300-1500 arası olacaktır.. sadece tahmin çünkü henüz bizim durumda emekli olup durumunu paylaşan yok..

https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/181389-99-da-ssk-li-2012-de-memur-oldum-44

selamlar benimde 97 sgk girişim 3350 günüm ve 2012 memuriyetim var yılı ve günü tamamladım %44 vergi indirimim var emeklilik istesem benden tekrar rapor isterlermi sgk ilemi emekli sandığı ilemi emekli ederler saygılar

olur-olur rapor ve vergi indirimi almaksızın doğrudan emekli ederler sizi çünkü primlerinizi çıktığınızda 2008 öncesine gelir ve bu da mevcut olan raporunuzla emekli olabileceğinizi gösterir.

Olur_olur Kamu işçileri [FONT=sans-serif]5434 sayılı Kanun tabi midir,istifa etmişsiniz durum biraz karışık ama [/FONT]2008 yılı sonrası memur olanlardan,memurluktan emekli olacaksa tekrar rapor istiyor
[FONT=sans-serif]1 Ekim 2008 öncesinde sakat statüsünde memurluğa başlayan kişiler 15 yılda emeklilği hak ederler.[/FONT]
[FONT=sans-serif]1 Ekim 2008 öncesinde hangi statüde olursa olsun memur olup, memurluğa başladığı tarihten önce %40 ve üzerinde sakatlığı olduğunu sağlık raporuyla belgeleyen kişiler 15 yılda emekliliği hak eder.[/FONT]

[FONT=sans-serif]1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olan kişiler [/FONT]5510[FONT=sans-serif]/28. maddeye tabidir:[/FONT]
[FONT=sans-serif]% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün
primle emekliliği hak ederler

Geçiş hükümleri:

2008_sonrasi.PNG
[/FONT]

Son düzenleme:
sayın fahru ve KKELEBEKK istifa etmedim özelleştirme sonucu ayrıldım o dönem rahatsızlandım 4/c li oldum bir yıl kadar daha sonra ekpss ile atandım durum bu siteden takip ettiğim kadarıyla 18 yılı ve gün sayımı doldurdum sonrasını merak ediyorum yenidenmi rapor isterler emeklilik için yada emekli olduktan sonra bir nedenle yada kontrol muayanesi sonucu eksik çıkarsa oranım tekrar işe iadem olurmu çok kafamı karıştırıyo bu durum cesaret edemiyorum açıkçası ne yapmalıyım bilmiyorum

olur-olur

Emeklilik 4c statüsünde olduğunda emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor alınması şarttır.

merhabalar 15 gün önce kurumuma emeklilik ve maaş hakkında görüş yazısı yazdım kurum bana üç gün önce dönüş yaptı. 99 sigorta girişim 2003 kamu işçiliğim ve 2012 memuriyet girişim olmasına rağmen 15 yılı dolduracağın 23.08.2018 tarihinde emekli olabilirsin diye cevap yazdı bu yazıyı bana sgk nın yazması gerekmezmiydi maaş hakkındada bir bilgi yazılmamış normal olan bumudur yoksa bi yerlerde bi yanlışlıkmı var

olur-olur

SGK dan bu kadar kısa sürede yanıt gelmesi mucize. Kurum hesapladıysa o ne derece doğru ve güvenilir acaba?

u.uçar

SGK DAN DEĞİL Kurum kendi yazmış yazıyı kurumunda bi takip sistemi varmış orada görünüyomuş hepsi görüş yazımı SGK ya göndermesi gerekmezmiydi ayrıca sgk yada benimmi sormam lazım acaba 2 buçuk ay var o zaman emekliliğime bu duruma göre ama net değil demekki sgk yazsaydı emekli olurdum şimdi cesaret edemem sanırım

olur-olur

Kurum madem bu işi biliyormuş o zaman 23.08.18 de verin emeklilik dilekçesini...

Üst Alt