Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 tarihli raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

bozkoyun38

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
RAPORUM 1999 TARİHLİ sal taraf hemiprazi sekeli ve sol kol ve ayak gerektiren işlerde çalışamaz diye ibare var ötv den yararlanabilirmiyim

Raporun üzerinde araç kullanımına dair ibare varsa ve bu raporla H sınıfı ehliyetinizi almışsanız kullanabilirsiniz.

Sol kol ve sol ayağınızdan ise engeliniz, 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olması gerekir.

Bu ibare yoksa, yeni rapor almak zorundasınız ve rapor sürekli olsa dahi 1 yıl içerisinde H sınıfı ehliyetinizi almalısınız..

sayın kelebek bende sol bacak engelliyim fakat otomatik vites araç sevmiyorum yeni çıkartacağım raporumda tertibat yazdırırsam manuel vitesli bir araca raporda ki dediği gibi bir tertibat ekletirsem problem olur mu? saygılar...

Geçen yıl aldığım rapor bugün yarın tam 1 yıllık olacak. H sınıfı ehliyet için almıştım ehliyet işimi tamamladım şimdi sıfır araç almayı düşünüyorum galeride araç bakarken raporu da sormuştum rapor gerekiyor dediler rapor süresini sordum kesin bir cevap alamadım.
1 yıl önce ki raporumla (h sınıfı alabilir - özel donanımlı araç kullanabilir ibareli) sıfır aracı alabilirmiyim ?
Aracı elden aparatla kullanıcam %80 raporda ki engel oranı.

blackrace;
Evet alabilirsiniz. Ehliyeti aldıktan sonra önemli değil rapor tarihi yeterki uygun ibareli olsun.

Buna o kadar sevindi mi eğer sıfır araba alacaksam rapor çilesi çekmicem teşekkürler.

blackrace,
Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları

e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

sevgili arkadaşlar ötv'den yararlanmak için 2006'dan sonraki raporlar geçerli oluyormuş ben 1982 raporumla ötv'den yararlandırmadılar tekrardan çıkarıp aldım 20 gün oldu;rapor kırıterlerinide bayağı düşürmüşler örneğin eski raporum %45 şimdiki raporum %24 verdiler,eski raporumla sakat olarak işe girmiştim şimdiki raporumla sakat olarak işe girmem mümkün değil çok garip bir durum;

Üst Alt