Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

99 ssk girişi ve 2006 memurluk ile vergi indirimi almadan emeklilik?

çağatay ünlü

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 18/01/1999 ssk lı olarak işe başladım 2499 günüm var 2006 aralık 1de engelli kodrosundan memur olarak işe başladım 2005 vergi indirimi için başvurdum vergi indirimi alamadım 15 yılım doldu acaba vergi indirimi almadan emekli olabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.

memur olarak emekli olabilmek için vergi indirimi zorunluluğu yoktur. memuriyette 15 yılı tamamlayan engelli erken emekli olabilir.. ancak siz ssk+memuriyet birleştirerek erken emekli olmak istiyorsunuz. bu durumda hizmet birleştirmesi yoluyla erken emekli olabileceksiniz.. AMA vergi indiriminiz olmadığı için bu hakkı kullanamazsınız.. 2021 yılında memuriyetten erken emeklilik hakedersiniz..

yine de bi uzman arkadaş aydınlatır bu "hizmet birleştirmesinde vergi indirimi şartı" var mı yok mu.. ben vergi indirimi belgesinin olması gerektiğini düşünüyorum..

Vergi indirim hakkınız olsa da olmasa da hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz. 5510 sayılı kanundan evvel memur olan engelli birey 15 yıl hizmet sonunda emekli olmayı hak eder. 2499 gün 6 yıl 11 ay 9 gün eder. Memur oluş tarihinden çıkartırsak. Kaba hesap 7 yıl çıkartırsak
01.12.2006-7 yıl : 01.12.1999 tarihine geriler
01.12.1999+15 : 01.12.2014 tarihinde emekli olmayı hak etmişsiniz. Kurumunuza müracaat ederek emekli olabilirsiniz.

hmmm vergi indirim belgesi şartı yok he, netleştirdik eyw :)

teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı emeklilik maşında bir düşüklük oluyomu yoksa diyer memurların aldığı maaşımı alıyoruz.

Maaş konusunda anlamlı bir farklılık olmaz. Kaldı ki bilmem kaç yıl erkenden maaş almanın avantajı hiç bir şeyle mukayese götürmez.

İkramiye ise düşük olur. Çünkü ikramiye çalışılan yıla göre hesaplanır

Üst Alt