Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişi ve % 45 rapor ile emekli olabilir miyim?

xenadrine

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%45 raporum var. Sigorta başlangıç tarihi haziran 1998. 5080 prim günüm var. Vergi indiriminden emekli olabilirmiyim

Prim gününüz dolmuş ama yıl olarak 2016'yı beklemeniz gerekiyor. (4a(ssk)'dan emekli olacağınızı varsayarak söylüyorum bunu, ve doğum yılınızın 1980 ve öncesi olması gerekiyor. sonrasıysa belirtin lütfen...)
* Sigorta başlangıcından önce askerliğinizi yapmışsanız ödeyerek sigorta başlangıcını ödediğiniz gün kadar geriye çekebilirsiniz.

mrb arkadaşlar kalp hastalarına malulüyet verilmezmiz bu dogrumu acaba bilgi lütfen

dogum yılı 1981
bu arada sıgorta baslangıc tarıhı 1999/02 ymıs
cınsıyet bayan

bıde staj ssk sı var daha onceden yapılmıs. o etki edermi

O zaman 2017'de olabilirsiniz. Özür dilerim cinsiyeti de erkek olarak hesap etmiştim, o zaman size doğum borçlanması ile ilgili bilgi vereyim? :) :)

Staj başlangıcı emeklilik için etki etmez, tam primden yatırılmış sigorta başlangıç olarak kabul edilir.

1) Yararlanabilecek SSK’lı Kadınlar

- 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan ve sigortalı olmadan önce çocuk doğuran kadınlar; borçlanmaları halinde 1 çocuk için 2 yıl, 2 çocuk için 4 yıl erken emekli olabilirler.

- 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan ve sigortalı olduktan sonra çocuk doğuran ve doğumdan sonra iki yıl sigortalı olarak çalışmamış bulunanların,doğumborçlanması yapması halinde, sadece prim gün sayısı artar. Emekli olacakları yaş değişmez. Emeklilik için aranan yaşı dolduran prim gün eksiği olan kadınlar ise, borçlanmayla 4 yıl erken emekli olabilirler.

Ancak, primi eksik olmayan ve yaşın dolmasını bekleyenler, borçlansa da erken emekli olamazlar.

yadeller333,
maluliyet cetveli 'nden KARDİYOLOJİ bölümünü inceleyebilirsiniz.

sayın kelebek

8 eylul 1999 dan once sgk var. 1 cocuk annesıyım.

bu durumda nasıl bır yol ızlemem gerekiyor.
dogum ıznı sonrasında hemen işe devam ettım. bu önemlimi yoksa 2 sene onceye alabılıyormuyuz. bıraz acıklarsanız sevınırım

99/2'den önce yani sigortalı olmadan önce yapmışsanız doğumu 2 yıl önce emekli olursunuz.

dediğim gibi cok anlamıyorum. sız bana net bi tarih yazsanız cok memnun olurum

% 45 ozurlu raporu
1999/2 sıgorta baslangıcı
5080 prım gunu
1 cocuk (dogum tarıhı 2008)

bu sartlara gore ortalama bı tarıh verebılırmısınız lutfen :)

Doğumu 1999/2'den önce yapmışsanız 2015'te emekli olursunuz,
1999/2'den sonra yapmışsanız 2017'de olursunuz.

ok tesekkurler

son bır soru. rapor suresiz cıktı.

2017 de tekrar rapor cıkarmam gerekecekmı yoksa bu rapor gecerlı olurmu

Vergi indirimi varsa/aldığınızda emeklilikte yeni rapor istemezler.

Bu durumda yaklaşık 3 sene beklemem gerekiyor. Bu konularda fikir veren çok oluyor ama maalesef bircogu kulaktan dolma seyler oluyor.
Şimdi bana soylenen bir konuda fikrinizi almak istiyorum
Su an ssk li çalışıyorum. Engelli kadrosundan memurluga gecersem ve en az 3 sene memur olarak çalışıp sonra emekli olursam memur statüsünde emekli olacagimdan emekli maasim cok farkedermis. Bu konuda fikir verebilir misiniz

Bende bir soru sorayım hazır burdayken :) 2013te sigorta girişim yapıldı fakat vergi indirimi için başvurmadım sadece 2 aylık sigorta girişim yapıldı %68 sürekli raporum var 14 sene sonra mı emekli olucam yoksa vergi indirimi onaylandıktan itibaren 15 yıl mı geçmesi gerekiyor?

birkan01;
5510 sayılı kanundan sonra işe başlayan engelli birey vergi indirim hakkı alsa bile yıl ve prim şartlarını tamamladıktan sonra tekrar rapor alması için hastaneye sevk edilir. %40 ve üzerinde rapor alır ise emekli olmayı hak eder.

officer;

Merakımdan soruyorum daha çok var zaten :D 14 sene sonra yüzde 60 ve üzeri rapor alırsam emekli olucam kısacası bu dimi :)

5510 dan onceki tarihte ise baslayanlar peki. Onlar rapor yenilemiyor mu

Sayın kelebek

memurluga gecis ile ilgili bir konuyu sormuştum. Açıklar misiniz

Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008'den önce olanlar ve aynı zamanda ssk'dan emekli olacakların vergi indirimi alması yeterli.
Ama bu tarihten sonra işe başlayanlar ssk'dan emekli olsalar dahi vergi indirimi geçersiz.
Aynı şekilde bu tarihten önce işe başlasalar dahi ssk'dan emekli olmayacaklarsa yine geçersiz.

xenadrine;1490946
Şimdi memur olur iseniz en az memur olduğunuz tarihten itibaren 3,5 yıl (1262) çalışmanız gerekli ki emekli sandığından emekli olabilin her memur çok yüksek maaş alamaz ssk primleriniz hangi tutar üzerinden ödeniyor.
Diyelim ki;
ssk primleriniz tavan veya tavana (5000-7500 tl) yakından ödeniyor ise ssk yı sakın bırakmayın derim. ama ssk primleriniz asgariden ödeniyor ise ssk dan emekli olduğunuz da 800-900 arası alırsınız ama memur olup emekli olur iseniz 1300-1400 arası alırsınız.
Tavan veya tavana yakın ödeniyor ise ssk emekli maaşınız 2300-2500 civarında olur..

Üst Alt