Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%98 gözlerim görmüyor. Kısmi engelli raporu verilerek evde bakım aylığımız kesildi!?

vys16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm arkadaşlar bir konu hakkında sizlerin yardımına ihtiyacım var. 2002 yılından beri gözlerim %98 görmüyor ve birine muhtaç olarak yaşıyorum bir yere gittiğimde birinin yardımına ihtiyaç duyuyorum. Şimdiye kadar evde bakım aylığı alıyordu annem. Fakat birkaç hafta önce raporu yenilemek için hastaneye gittim yeni rapor aldım fakat yeni raporda "kısmı bağımlı" şeklinde not düşülmüş bundan dolayı evde bakım maaşımiz kesildi. Biraz araştırdım 2019 yılında yeni bir yasa çıkmış fakat ben birine muhtacım yani birinin benim yanımda sürekli durması lazım beni tam bağımlı olarak görmediler bu konu hakkında bilgisi olan var mı bu konudan muzdarip olan var mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Rapor tarihi itibariyle 30 gün itiraz hakkınız var il ve ya ilçe nerede yaşıyorsanız müracat edip rapora itiraz edin kurum sizi başka hastaneye yönlendiricek orada şansınızı deneyin orada da olmaz ise 3. olarak hakem hastaneye yönlendiricek 2 sene önce başıma geldi 3.hastanede tam bağımlı raporu yeniden almıştım bol şans inşallah muaffak olursunuz.

Arkadaşlar kor insanlar tam bağımlı değillerdir. Sizin yapmanız gereken stk lar ile iletişim kurarak rehabilitasyon eğitiminizi almanız bağımsız yaşama adım atmanızdır. 2002 den bu güne keşke harekete geçseydiniz şu an böyle bir başlık dahi açmanıza gerek kalmaz hatta çalışabilirdiniz bile.

Engelliliği sadece sosyal politikadan gelir elde etmek olarak görmemeli ve engelliliği de bir menfaat aracı olarak kabul etmemelisiniz.

bizde santral memuru olup eşine bakım aylığı alan memur var bence rapora itiraz edin

@FuLLHD,
Saol inşallah öyle yaptık itiraz ettik hastahaneye gidicez tekrar

@GuemuesBurak,
Sen boş konusuyorsun. Görme engllilerin hepsini aynı görmek hata bende epilepsi hastalığı da %40 kadar yanımda biri sürekli olması lazım.ne olduğunu bilmeden çok bilmişlik yapma.

Üst Alt