Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %60 raporla ne zaman emekli olabilirim?

fatih59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım sizlere birkaç sorum olucak yardımcı olup bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

1981 doğum
01.01.1997 sigorta başlangıcı
4321 gün prim ödemesi
161.000 tl kazanç
askerlik falan ödemedim eğer öyle bir şansım varsa alabilirsem öderim.
rapor oranım %60 çıktı (diyabet:%30 hipertansiyon:%20: işitme:%24 bel fıtığı%7) bu şartlar altında malulen emekli olabiliyormuyum
veya özürlü olarak
eğer olursam maaş ortalama ne kadar bağlanır.farzedelim malulen emekli oldum başka bi işyerinde çalışabilirmiyim bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim..

% 60 raporla vergi indirimi için başvurup 2. dereceden hak ederseniz erken emekli olabilirsiniz.

zaten bağlı bulunduğum vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yaptım devlet hastanesine gönderdiler oradanda çıkan rapor %60 bu şartlar altında gün falan beklemeye gerek varmı malulen emekli olanlar daha az maaş alıyormuş diye söylentiler var birde çalışamıyor başka bi iş yerinde yardımcı olurmusunuz..

Doğum tarihinizi gün ay yıl olarak yeniden yazar mısınız?

Siz erken emekli olacaksınız, malulen değil. Erken emekli olanlar SGDP kesintisi ile çalışabilirler tekrar.

02.03.1981 doğum tarihim yardımlarınız için çok teşekkürler

18 yaşınızı 02.03.1999'da doldurmuş olmuyorsunuz.
buna göre, 97 ve 2. derece ile 16 yıl 4 ay 3760 günle emekliliği hak ediyorsunuz,
18 yaşınızı doldurduğunuz tarih itibariyle hesaplanıyor ve;
1999+16=2015/07/02'de emekli olabiliyorsunuz.

% 40-49 arası ile 3. derece olarak hesaplanırsa,
17 yıl 3920 günle,
99+17= 2016/03/02'de emekli olabiliyorsunuz.

primleriniz yetiyor askerliği sigorta başlangıcından önce yapamayacağınıza göre borçlanmanızıda lüzum yok.

çok teşekkür ederim sağolun birde benim özürlülük oranım %60 neden malulen olamıyorum onu anlamadım (zaten olmak istemiyordum tekrar çalışmak için) forumda bir çok kişi malulen olmuş %60 ile sonra bana demesinler malulen emekli olursunuz diye yoksa bu malulen emeklilik hiç çalışamama gibi durumlarımı kapsıyor.

Malulen emekli olursunuz isterseniz, en fazla dava açarak hakkınızı ararsınız ama sizin durumunuz için gerek yok zaten. Malulen emekli ol diyemezler, hangisini olacağınıza siz karar verirsiniz. Malulen emekli olunduğunda maaş kestirilmeden çalışılmaz tekrar ama erken emeklide SGDP kesintisi ile çalışılır.:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun sizden tercihim tabikide 2015/07/02 erken emekli olmak.

anlıyamadığım bi durum var bu linkteki http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html emeklilerde 97 başlangıç ve 3.derecede vergi indirimi olanlar emekli olmuş maaş alıyor benim 2. derece ve şu anda yıl bekliyorum bi yeri atlıyormuyum acaba? yardımcı olursanız sevinirim

18 yaşınızı 99'da doldurmuşsunuz ya, orayı atlıyorsunuz sanırım.

Tekrar kontrol edicem fakat doğum yılı 82 olanlar var diye gördüm belkide gözüm yanilmistir bu arada sigortam 97/3. ayda başlamış yanlış biliyomusum staj değil ama belkide o zamanlar staj diye başlatmış olabilirler nasıl anlayabilirim onu

ssk dökümünüzde ilk prim yatan tarih ne bakabilirmisiniz..

e devletten ilk başladığım tarihi o kısmı kopyaladım buraya bi bakarsanız sevinirim. 199703 1A 01/12 30 36.94

ssk döküm resmini buraya kopyalayın kopyaladığınız bilgiler eksik göremiyorum ama tahmin de bulun dersen;
ilk işe giriş tarihiniz 01/01/1997 değil siz eylül-ekim-kasım-aralık ayları içerisinde iş başı yapmışsınız gibi geliyor bana ..

Abicim resim atamıyorum sınırlı kullancı falan yazıyor neyse buraya yazdım 97 yılında olan herşeyi birşey çıkarabilirseniz sevinirim benim anlayamadığım bi kaç nokta işe giriş tarihi 01/12 yazıyor ama ay olarak 97/3. ay ödenmiş gözüküyor burayı çözemedim

FATIH
YILMAZ
il/şube:59/01
Dönem/ay:1997/03
belge kodu/türü 1A
ilk işe giriş tarihi:01/12
gün:30
1997 yılı toplam kazanç :36.94
işten çıkış tarihi:0
1997 Yılı Genel Toplamı: 30
kazanç:36.94
Genel Toplam 4.321
toplam prim 161,366.86

97/3 dönemi demek eylül-ekim-kasım-aralık demek eskiden ssk primleri 4 ay toptan yatırılırdı. Sonra aylık olarak yatmaya başladı
İlk işe giriş tarihiniz 01/12/1997 bu tarihten itibaren emeklilik hesabı yapabilirsiniz.

Yoo hesaplar değişmez, yine aynı şartlara tabiisiniz.

Emeklilik 2016 ya şarkıyo o zaman yine mi yanlış hesap yapiyom acaba :)

Ay farkından kalıyormuş 2016'ya evet evet. :) Hele bir vergi indirimi sonucunuz gelsin o zaman kesinleşir.
Şimdi 2. derece olursa 2016 olur,
3. derece olursa 2017 olur.

2008_oncesi.PNG

Askerlik yaptınız mı ne zaman? hangi tarih aralığında..

2000 yılı ile 2002 yılı arasında askerliğimi yaptım abicim

81 dogumlu oldugunuza eminmisiniz?

en erken 2001 de askere almaları lazım dı sizi bir hata birşeymi kaçırıyorum..,,

Aynı durumdayız hemen hemen yaş faktörüne takıldım bende sizin gibi..

Ama hala anlamış degilim bende sizin gibi... 82 dogumlu 80 dogumlu tanıdıklarım çoktan emekli oldular...

Ssk da bilmiyo kaçtır gidiyorum resmen dalga geçiyorlar..

Birisi emeklisin diyo digeri yok 2017 de emeklisin diyo.. bir digeri şefleri 2016 diyo... kafam benimde çorba oldu..

bende mart 81 dogumluyum..

Askerlik ne farketcek officer modum?

2001 de olabilir gidişi tam hatırlamıyorum ama dönüşü hatırlıyorum 2002

Bende mart 81 doğumlu yum :)

Askerlik tarihi ilk sigortalı olunan tarihten sonra olduğu için askerlik borçlanmasının emekliliği erkene çekmesi mümkün değil.

arkadaşlar bugün vergi indirim belgem geldi %60 ile yani 2. vergi indiriminden hak kazamıştır diyor. fakat süreli veya süresiz yazmıyor gelen vergi indirim kağıdında sadece verilen raporda sürekli ibaresi işaretli... bu durumda herhalde 2016 da emekli oluyorum. yanlışım vrsa düzeltirseniz sevinirim..

Bir süre kısıtlaması yoksa, sürekli demektir.

Emeklilik için bugünden birşey yapmanıza gerek yok. Günü geldiğinde sakatlık indirim hakkınıza istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız o kadar.

Birde emeklilik tarihim tam olarak nedir?
02,03,1981 doğum tarihi
sigorta başlangıcı 01,12,1997
prim gün sayım şu anda 4500

benim hesabıma göre 02,03,2016 mı yoksa 01,12,2016 mı?

Üst Alt