Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ile ne zaman emekli olurum?

Gülten65

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
yüzde 47 özürlü raporum vardı vergi indirimi için Ankara ya yolladım sonuç yüzde 37 olarak bana geldi kabul edilmedi ve ben bu süreçte 2 kalçadan protez ameliyatı oldum bir bacak diğerinden 3 cm kısa kaldı diğer bacaktaysa dizden Aşağıya uyuşuk kaldı ve birde şimdi bel fıtığım var. Sormak istediğim soru arkadaşlar ben tekrar yüzde 40 50 arası tekrar rapor alırsam ne zaman emekli olabilirim işe başlangıç tarihim 15/07/1997 şuan 3650 gün SSK günüm var 17 yılda hizmet yılım var doğum tarihinde 01 01 1982 bu konuda bilgi paylaşan Arkadaşlara şimdiden tşkler

Tşkler kelebek arkadaşım.

vergi indirimi için aldığımız raporlan, emekli olabilirmiyiz yoksa emekli olacağımız zaman tekrar yeni bir rapor'mu almamız gerek.

Emekli olacağın zaman SGK sizi hastaneye yönlendirir o zaman tekrardan heyetten geçersiniz ona göre emekli olursunuz.

Sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önceyse ve 4a ssk'dan emekli olacaksanız, bir kez vergi indirimi almanız halinde yeniden rapor istenmez. Bunun dışındaki statü ya da sigorta başlangıç yıllarında yeniden rapor alınması istenir kurum sevki ile.

Kısmet hanım evet SSK 1 Ekim 2008'den önce başlandı. 4a SSK ben tam olarak anlayamadım rica etsem ufak bir açıklama yapsanız tşkler.

Çalışan statüsünde sigortalıysanız, son 1261 gün priminiz ssk'dan ise bu statüden emekli olursunuz ve yeniden rapor almazsınız.
Son 1261 gün isteğe bağlı prim yatırılmamışsa, tarım sigortasından yatırılmamışsa ya da işyeri sahibi değilseniz, kamuda memur değilseniz, kısacası Bağkurdan ya da emekli sandığından emekli olmayacaksanız yeniden istenmez rapor.

Evet SSK işyerlerinde oldu, isteğe bağlı , bakur gibi bir durum olmadı, peki son bir bir sorum daha var Hakkınızı helal edin. Ben vergi indirimi için rapor almadım henüz ortalama 2017 tarihinde emekli olabilirim sizce o tarihe yakınmı rapor Alıp yolluyayım mı yoksa şimdiden mi rapor alayım.

Rica ederim. Hiç farketmez ama şimdiden işlemlere başlarsanız olası bir sorunla karşılaşmanız durumunda itirazlar, Ankara'ya gidip gelmesi vs. ile ayrıca vakit kaybı yaşamazsınız. Elinizde hazır bulunsun yavaştan başlayın bence. Şimdiden kolay gelsin dileklerimi iletiyorum size.

Üst Alt