Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96'da sigortalı oldum, 2001'de kas hastalığımdan dolayı rapor aldım. Emeklilik..?

thebebito

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben 1996 yılında sıgorta gırısım var. 2001 senesinde sakat raporu aldım. %60 kas hastasıyım .acaba ben günüm geldiginde malulen emekli olabilir miyim?malulen emekli olabilirsem kac gün doldurmam lazım acaba?

cevaplarınıza sımdıden tsk...

Malulen emekli olabilmeniz için en az 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün şartı gerekiyor.Ayrıca birinin bakımına muhtaç olduğunuz SGK tarafından tespit edilmesi gerekmektedir.

Malulen emekli olabilmeniz için, ilk sigorta priminizin yattığı zaman %60'ın altında işgücü kaybınızın olması ve bunu sağlık raporuyla belgelemeniz gerek..?

onu belgeleyemem cunku ben raporu 2001 dealdım ozamn ben malulen emeklı olamam olemı hıc bır zmn %60 raporum olmasna ragmen malulen emklı olamıyorum degılmı

Malulun emekli olamazsınız ama vergi indirim hakkı alabilirseniz erken emekli olabilirsiniz.
vergi indiriminiz %60 oranın da onaylanırsa 16 yıl 4 ay 3760 güne tabi olarak erken emekli olabilirsiniz.
Not: vergi indiriminden faydalana bilmek için ÇALIŞIYOR olmanız gerek

su an calısıyorum vergi indirimini nasıl alacam peki nereye basvurmam lazım.birde hangi yolları izlemem lazım kusura bakmayın bu konuda pek bılgım yokta sizi rahatsız edıyorum cvplarınıza cok tsk ederim

Vergi indirimi almak için işyerinizin bağlı olduğıu defterdarlığa dilekçe,raporunuz,kimlik fotokopisi,işyeri yazısı ve üç fotoğraf ile başvurmanız gerekmektedir.

tsk ederım ama raporum eskı gecerlı olurmu yoksa yenısınımı almam lazım.yenısını almam gerekse nasıl alabılırım tekrar.

Defterdarlık bu konuda problem çıkarabilir.Raporunuz en son çıkan yönetmeliğe uygun olması gerekmektedir.Defterdarlık büyük olasılıkla raporunuzu yenilenmesi için bir hastaneye sevkedecek ve bu hastaneden gelen orana göre değerlendirmede bulunacak.
Şöyle bir durum var bende de aynı durum söz konusu olmuş defterdarlık beni hastaneye sevketmiş ssk lı olduğum halde ücret istemişlerdi.Bende o dönemde bu yüksek ücretten kurtulmak için işçi bulma kurumuna kayıt olup buradan hastaneye sevk alarak hiç bir ücret ödemeden raporumu almıştım.Bu raporda son düzenlemelere göre olduğu için defterdarlık mecburen kabul etmişti.Sende bu yöntemi uygulayabilirsin.
Kolay gelsin.

sana cok tsk ederım lodos denızcısı allah razı olsun senden....

SMA hastaları erken emekli olabiliyor mu?

ben tıp 4 hastasıyım. ıkı senelık ` rapor verdıler acaba raporu suresız verıyorlar mı yoksa hep boyle surelı mı olacak.
raporumun suresı doldu
3750 ıs gunum var acaba erken emeklı olabılır mıyım.

Raporun sürekli olması emeklilik için de vergi indirim hakkı iin de çok daha yararlı. Ama süreli olması da tek başına bu hakları elde etmenize mani sayılmayabilir.

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminiz var mı? Emekliliğinizde belirleyici olan bu hak olacak çünkü:

2008_oncesi.PNG

Emeklılık ne zaman sonuclanır?

07.07.2017 tarıhınde emeklılık ıcın basvurdum bana tahsıs numarası verdıler acaba ne kadar zamanda sonuclanır bılgısı olan varmı edevlette henuz bırsey gozukmuyor emeklı kaydı bılgısıde yok edevlette

thebebito

SGK'ya başvuru yaptığınızda, daha önceden aldığınız rapor ilgili vergi dairesine gönderilerek soruluyor. Yani amiyane tabirle; rapor gerçek mi değil mi?

Vergi dairesi SGK'ya bu durumu yazı ile bildiriyor ve elden teslim etmiyor. Vergi dairesinin (bölgesel) yoğunluğuna göre cevap süresi değişiyor. Örneğin ben, 27 Şubat'ta bu müracaatı yapmıştım. Mayıs ayında ilk aylığımı (birikmiş haliyle) alabildim.

Tesekkur ederım hozgul hakan bey yani 3 ay beklemem lazım anladıgım kadarıyla sagolun.

Gonderdıgınız lınke gırdıgımde elden sevkedılmek uzere işlendi yazıyor.

Aylık Başlangıç Tarihi01.08.2017
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı60.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 öncesi Gün97
2000 - 2008/10 arası Gün1758
2008/10 sonrası Gün2522
Toplam Gün4377
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı:0

edevlette boyle bısey yazıyor ama tutar 0 yazıyor ne demek anlamadım

thebebito,
Bir kaç güne kadar emekli maaşı ve biriken maaş bilgileri yansıyacaktır. Emekliliğiniz hayırlı olsun..

Sagolasın tesekkur ederım ilker bey

10 gun gecmesıne ragmen hıc bır tutar yazmıyor ne yapmam gerekır acaba? cevap yazabılır mısınız

Cok sukur baglandı maas tesekkur ederım cevaplar icin

zaman cok cabuk gectı sana yazdıgımda yıl 2009 du sımdı 2017 sızın bana verdıgınız bilgiler sayesınde su an emeklı aylıgı alıyorum benı dogru ve gereklı yerlere yonlendırdın sorularıma bıkmadan cevapladın sana cok tesekkur ederım LODOS DENiZCiSi hersey gonlunce olsun tekrar allah(C.c) senden razı olsun

Üst Alt