Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96'da sigortalı oldum, 2. dereceden vergi indirimim var. Ne zaman emekli olurum?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
İşe giriş tarihim 1996. ben %65 özürle çalışan askerliğini bu sebebten dolayı yapmamış bir vatandaşım. Vergi indiriminden faydalanıyorum .Yanılmıyorsam 2. vergi dilimindeyim.

* Birincisi ;Ben malulen değilde 5510 nolu normal emekliliğe ne zaman hak kazanacağım?

* İkincisi ;Eğer şirketim benimle devam etmek isterse emekli olduktan sonra aynı şekilde özürlü kadrosunda çalışmama devam edebilir miyim?

* Üçüncü olarakta ;şimdi malulen emekli olup şirketimde bordrolu olarak çalışabilir miyim (Daha sonra da normal emekliliğe hak kazanıp ileride hem malulen hem de normal emekli parası alma olanağım var mı)?

Tesekkür ederim..
Ender

üçüncü soruna cevap: malülen emekli oldugun taktirde tekrar herhangi bir işde çalışamazsın..çalıştığın taktirde malülen emeklilik maaşın kesilir tabiki 2 emekli maaşı da alamazsın...

16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak edeceksin.

Evet, emekli olduktan sonra Destek Primi yatırarak (emekli maaşı alırken) çalışmaya devam edebilirsin.

Malulen emekli olursan çalışamazsın. Hem malulen hem de Yaşlılık emekliliği söz konusu olamaz.

emekli olabilirmiyim

merhaba
sayın yönetmen ve arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi almak isterim.

geçen sene iş değiştirdim.%65 özürlü raporum eski işyerinden var ve vergi indiriminden bu oranda yararlanıyordum.emekli olmam için 3 yıl daha var(15 yıl 6 ayı doldurmamm)

yeni işyerimde özürlü kadrosundan faydalanmamaktayım .yönetici pozisyonundayım.3 yıl sonunda bu hakkımı tekrar kullanabilecekmiyim.Yani 3 yıl sonunda özürlü hakkımdan yararlanıp normal emekli olabilirmiyim.

13 yıldır sigortalıyım.

16 yıl 4 ayınız doldugunda eskı ısınızde almıs aldıgınız raporun ornegını malıye (Defterdarlık) arsıvınden cıkarttırıp emeklı olabılırsınız

ne zaman emekli olurum

:eek:09/04/1973 doğum tarihim
:)1987 sigorta başlangıcı (Staj)
:(1996 ilk işbası tarihi sigartaya yapan ilk prim (11.1996)
:confused:%65 özürlü raporum defterdarlıktan (geçen sene iş değiştirdiğim için vergi indirimi gereksinimi duymadım)
:)4.900 prim gün sayısı

Bu sartlarda sanırım 16 yıl 4 aya tabiyim.
Şimdi ben şuanda işsiz kalsam ne zaman emekli olabilirim??
Acil yardım..

Şuan işsiz kalsanız dahi 16 yıl 4 ay süreyi tamamladığınız vakit emekli olursunuz....
Prim olarak bir sıkıntınız yok prim süreniz fazlası ile tamam
Vergi ind. hakkı bir kere alınır ve o hak ile emekli olunur tekrardan vergi ind. hakkı almanıza gerek yok edip abim gerekli açıklamayı yapmış zaten..
Yani kısaca
.../11/1996+16 yıl 4 ay :.../04/2013 yılında emekli olursun..

14 yıllık çalışanım

Merhaba
1996 yılından beri çalışıyorum.%65 vergi indirimine tabiyim.İlk 13 yıl ortalama 1200 TL son yıl ise 1800 TL ortalama sigortam yattı.Eğer malulen emekli olursam ne kadar emekli parası alırım.
1996 (devamlı sigorta yattı) sigorta başlangıcı
%65 ankaradan gelen ve vergi indirime tabi rapor % si

Yardımcı olursanız sevinirim.

Yaslılık emekliliği hakkında

Arkadaslar merhaba

ben e vergi indirimine tabi bir engelliyim ama engelim çalışmama mani değil.yönetici olarak çalışıyorum.1996 sigorta başlangıcım
5329 gün 164999.98tl prim gün sayım ve tutarı var, ankara 2013 mart ayında yaslılıktaan emekli olabileceğimi beyan etti.
Sorum;
1-)ben emekli olursam emekli maasım yatan prim ve prim gün sayıma istinaden düşükmü olur veya ne kadar olur (yani bu statüdeki yaslılıktan emekli olanların sabit emekli aylıklarımı var.çünkü üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladım.primlerim yüksekten yatıyor.bir yandanda emekli olarak çalışmayı istiyorum.korkum çok düşük bir emekli bağlanmasıyla karsılasmam olacak.geri telafiside olmayacagından)
2-)siz olsanız bu durumda emekli olurmuydunuz (bağlanacak takribi emekli maasını tabiki bilmiyoruz)
3-)veya yıl sonuna kadar boyle çalışsam yıl sonunda emekli olsam emekli aylığında bişi farkedermi,

saygılarımla

evvela officer (ilker bey) tesekkür ederim ilginize,

1-)bahsetmiş olduğunuz linkten hesaplama yaptırdım 940 tl çıkıyor,(ancak sitede emekli olupta emekli olmadan önce alacak oldukları emekli maasını hesaplatan arkadaslar var site adı emekli-maasım.com ve birebir emekli öncesi ve sonrası aynı çıktığını söyleyen arkadaşlar var.Oradan hesaplattırdıgımda 1225 tl çıkıyor acaba bu sitelerden hangisi gerceğe yakın.prim günleri ve prim tutaarı benden daha az olan arkadaslar 1179tl civarı alıyor.ben bu durumda 940 mı 1225 mi alırım?

Bence ikisinin ortalaması alınsa en yaklaşık rakam bulunur. 1100 TL bağlanacaktır :)

Üst Alt