Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 SSK girişim, %60 raporum ve 4890 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

ukocaeksi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

1996 yılında ssk lı olarak işe başladım. Şuan 4.890 gün primim var.
Aralık 2010 yılında rahatsızlandım. İst.Cerrahpaşa Hastanesinde Nöroloji Kliniğinde 95 gün tetkik ve tedavi için yattım. Fakat bir düzelme olmadı .Tanı olarak Spasite palapaji yani bacaklarda istem dışı kasılma dendi. ve halen devam ediyor. yaprağa takılsam düşüyorum. iki yanlı destek gerekiyor.
Bunun üzerine Cerrahpaşa hastanesinden % 60 özürlü raporu verdiler. Raporda hafif kusurlu ve geçerlilik süresinin iki yıl olduğu belirtilmiş.
Aralık 2010 tarihinden beri bugün 29 mayıs 2010 işe gidemiyorum ve ne kadar daha devam eder bilmiyorum.

Ben Böyle bir raporla Vergi indirimi , erken emeklilik veya malulen emeklilik konularında nasıl bir süreç izlemeliyim ? Sırasıyla hangi kurumlara başvurmalıyım ?

İlgili arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

öncelikle geçmiş olsun vergi indirimi için ilde oturuyorsan defterdarlık gelir müdürlüğüne ilçede otruyorsan mal müdür lüğüne gidip 193 sayılı vergi indiriminden faydalanmak istediğini söyle onlar sana ne yapman gerektiğini anlatırlar,birde mutlaka aldığın raporunda sürekli ibaresi yazılmasını sağlamaya çalış

ssk kurumuna mamulen emeklilik için başvurduğumda cerrahpaşa hastanesinin vermiş olduğu % 60 lık özürlü raporunun yeterli olmadığını başka bir hastanenin de raporu gerektiğini söyledi. Bence bu saçmalıktan başka bir şey değil ben zaten istanbulda ikametgah etmekteyim. İşi zora koşmaktalar.Yaprağa takılsam düşerim.Bir daha nasıl uğraşacağım.Sanki o raporu düzenleyenler doktor değil hepsi proseför neden ikinci bir rapora gerek duyuyorlar.

Uğur bey, malulen emeklilik başvurusu söz konusu olduğunda sgk ille de kendi sevki ile hastaneye gidilmesini şart koşuyor... Siz sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız ve maluiyet tespiti için hastaneye sevk edecekler...
Eğer %60 ve üzeri raporla malul sayılmanız gerektiğine karar verilirse, evet, hemen malulen emekli edilirsiniz.

Yok, durumunuzun maluliyeti gerektirecek derecede olmadığına dair rapor verilirse, o zaman elinizdeki raporla defterdalığa gidip, sakatlık indirimine başvurmalısınız. Raporunuz %60 ve üzeri olarak onanır ve 2. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz, (gün/ay/1996 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekli olursunuz. Eğer %60'ın altında ama %40'ın üzerinde rapora karşılık 3. dereceden sakatlık indirimi verilirse, o zaman da 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekliliği hak edersiniz.
Sakatlık indirimi elde ettiğinizde emeklilik zamanı geldiğinde sizden yeniden rapor talep edilmez.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

çok teşekkür ederim.

Aklıma şöyle bir şey takıldı. Bu emekliliğe hak kazanmamda ; Ben 1996 yılında çalışmaya başladım ve halen aynı işyerinde çalışıyor gözüküyorum.Aralık 2010 ayında rahatsızlandım ve işime gidemiyorum.Bu sakatlık indirimini aldıktan sonraki çalışma ve prim ödeme mi esas alınacak yoksa 1996 dan buyana olan çalışma ve prim günleri mi esas alınacak ? teşekkür ederim.

Tüm sigortalılıklar hesaba dahil edilecek tabii ki.

mamulen evrak takibi

Merhabalar herkese selam inşallah iyisinizdir . Sizlere danışmak istediğim bir konu var . Bundan yaklaşık bir ay önce malulen emeklilik için başvuruda bulundum.Evrak takibinide SSK nın sayfasından takip ediyorum.Takip etmiş olduğum sayfa aşağıdadaır. Benim takıldığım konu ; baktığımda aşağıda belirtilen 7. satırda İST.BÖL.SAĞLIK KURULU ndan zimmetten çıkırıldı ifadesini ben Ankara' ya gitti diye tahmin etmiştim. Ama en son baktığımda 8 ve 9 uncu satırlarıda gördüm. KADIKÖY SGM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİ diye ifade var. Zimmetten çıkarıldı derken sağlık kurulu raporu Ankara' ya mı gitti yoksa kabul görmeyip Hastaneye iade mi oldu ? Neden istanbul Bölgeden , Kadıköy SGM ' ye dönsün ? Bana görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Teşekkürler

Sıra No Tarih Birim İşlem
1 21.06.2011 İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM KISA VADELİ SİGORTALILAR HASTALIK SERVİSİ ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ & ÝADE KABUL EDÝLDÝ
2 21.06.2011 İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM MALÜLLÜK SERVİSİ ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
3 21.06.2011 İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM MALÜLLÜK SERVİSİ ZİMMETTEN ÇIKARILDI
4 24.06.2011 İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM GİDEN EVRAK SERVİSİ ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
5 24.06.2011 İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM GİDEN EVRAK SERVİSİ ZİMMETTEN ÇIKARILDI
6 24.06.2011 İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİ ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
7 27.06.2011 İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİ ZİMMETTEN ÇIKARILDI
8 06.07.2011 İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİ ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
9 06.07.2011 İSTANBUL SGİM KADIKÖY SGM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİ ZİMMETTEN ÇIKARILDI

Artık evraklar ankara'ya gitmiyor. İstanbul bölge sağlık kurulu'nda işlem yapılıyor ve sonuç ilçe sigörta mdüürlüğüne gönderiliyor.

Bence sizin başvurunuz sonuçlanmak üzere...

Merhabalar , nasılsınız inşallah iyisinizdir . Sizinde fikrinizi almak istediğim bir konu var .

Daha önce de bahsettmiştim. Ben SSK nın belirlemiş olduğu hakem hastanesinden kurula girdim ve %60 oranında özürlülük raporu aldım . Bu raporla mamulen emeklilik için başvurdum. Emeklilik başvurum bu günlerde sonuçlanmak üzere. Size sormak istediğim ; Eğerki bu malullükten olumsuz sonuç alırsam sırasıyla yüksek sağlık kuruluna itiraz edeceğim o da olmazsa erken emeklilik talebinde bulunacağım. Bunlardan da olumlu sonuç alamazsam elimdeki bu rapor ile bir yerde çalışmayı düşünüyorum. Sence bu rapor ile bir iş bulabilirmiyim.Raporun bana iş konusunda bir faydası olur mu ? ( Örneğin ; Kamu dairelerinde , İgdaş , Ayedaş , İski , Türk Telekom , SSK , Vergi Daireleri vs... )

Bana fikrini söylersen sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Malulen emeklilik

Malulen emeklilik için başvuruda bulundum Hakem hastanesinden olumlu bir rapor aldım. Sigorta kurumu istanbul sağlık müdürlüğüne göndermiş oradan 20 gün sonra cevap geldi. cevapta ara karar verilmiş. Gerekli muayene ve tetkiklerin yapılmasını istemişler . Bende gerekli muayene ve tetkikleri yaptırıp sigorta kurumuna teslim ettim. Bugün tam 30 gün olacak hala olumlu veya olumsuz bir cevap yok . SGK nın İnternet sayfasından evrak takip bölümünden takip ettiğimde zimmetden çıkarıldı diye yazıyor.Nereye gittiği , kimin teslim aldığı yazmıyor. SGK yı Telefon ile sorduğumda biz ilgili kuruma gönderdik sizlere döneceğiz diyorlar. Ama hala ses seda yok. Ne yapmalıyım ? Tedirgin oluyorum.

Malulen emekli olamaz isem,Erken emekli olmak için nasıl bir yol izlemem gerekli..

Merhabalar benim doğum tarihim 09.03.1979
21.10.1996 tarihinde ssk ya girişim var. Prim günüm 4.434 ' dür. Sağlık problemlerimden dolayı 17.06.2011 tarihinde işten ayrıldım. Şuanda çalışmıyorum. Merkezi sinir sistemi demiyelizan hastalık teşhisi konuldu. Bacaklarımda kasılma ve tutulmalar var. Yaprağa takılsam düşerim. Bunun üzerine malulen emeklilik için müracaat ettim. Hakem hastesinden olumlu rapor aldım. Fakat sgk ara karar verip gerekli tetkikler ve muayeneler istedi. Bunun sonucunda emekliliğimi kabul etmediler. Bende Yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçemi sundum. Şuan bekliyorum.

Benim sormak istediğim bu itiraz dilekçemde kabul görmez ise Erken emeklilik için başvurada bulunmak istiyorum. Rapor oranım % 60 ' dır. Yukarıda yazmış olduğum ( doğum tarihi , prim günü , İşe giriş ve işten çıkış ) bilgiler erken emeklilik için uygunmudur ?

Tekrardan heyete girip rapor almalımıyım yoksa bu almış olduğum rapor geçerli olurmu ?

Erken emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Herkese selam ve saygılarımla ,

Dilekçeniz kabul görmez ise,
O zaman şu yolu izleyeceksiniz ilk olarak bir iş yerinde 10 gün kadar çalışıyor görünerek maliyeye vergi ind. için müracaat edeceksiniz % 60 oranındaki raporunuz ile (Ankara in. yapar gibi) 3.derece vergi ind. hakkı kazanır isen,
17 yıl 3920 güne tabi olacaksın..
ilk ssk lı oluşunuz da 18 yaşından küçük olduğunuz için 19 yaşından gün aldığınız 10.03.1997 tarihi ilk ssk girişiniz olacak..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
10.03.1997+17 : 11.03.2014 yılında emekli olabilirsiniz..
2014 yılına kadar priminiz yeterli olduğundan çalışmadan bekleyebilirsiniz...

Üst Alt