Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişi ve %60 raporla ne zaman emekli olabilirim?

winter6248

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
1996 giriş
3300 gün
35 yaş
% 60 rapor

nezaman emekli olabilirim acaba? ya da olur muyum.. vede asıl can alıcı nokta ne kadar maaş alırım..

ilginiz ve bilgilendirdiginiz için teşekkürler...

Doğum tarihiniz 1979 mu?
96'nın hangi ayında girişiniz yapıldı?
Vergi indiriminiz var mı?

%60 oranında raporunuz ile 2. derece vergi indirim hakkı kazanmış iseniz ;
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
16 yıl 4 ay 3760 güne tabi olursunuz...
gün/ay/1996+16 yıl 4 ay : gün/ay/2012 tarihinde emekli olmayı hak etmişsiniz..
Emekli maaşı ise toplam prim özerinden hesaplanır şu linkte arkadaşalar maaş bilgilerini paylaşmış umarım size de yardımcı olacaktır bu paylaşımların...
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

12/06/1996 işe giriş 01/07/1979 doğum tarihim...47 indirim var(tam hatırlamıyorum :) )

3760 güne tamamlamanız gerekiyor ve, % 60 olan yeni raporunuzu vergi dairesine verip derecenizi 2. ye yükselttirmeniz gerekiyor.

birde şöyle bir durum var arkadaşımın ...3 yıldır diabet hastası ve 3 yıldır doktor raporu ile ilaç alıyor....vergi indirimi için başvuruda bulunabilir mi...teşekkürler

c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

buna uygun olması gerekiyor şekerden en az % 40 almalı ki vergi indirimi onaylansın.

Evet ama 2. dereceye yükselmezse emeklilik şartlarınız değişir.

Şartlar derken gün sayım emeklilik için bekleme sürem ve maaşım sanırım. Şuan ilgilenemiyorum şu an ama kışa dogru halledecegim sanırım.bu arada benim 1996 dan bu yana 76000 tl pirim yatmış bu önemlimi ki

yıl olarak yine sizi etkilemez, 3920 günle emekli olursunuz 3. derece olduğunda.

tekrar merhaba iyi akşamlar......ben sezonluk ssk lı olarak çalışıyorum.....kasımdan sonra kendim ek5 tarım sigortası yatırmak istiyorum...bunun ilerde emeklilikte alacagım maaşı olumsuz etkileyip etkilemeyecegini sormak istiyorum.ayrıca benim toplam(3311) sigortalılık süremin 1144 günü bağkur 2167 günü ise ssk dan. teşekkür ederim

Nasıl tarım sigortalı olacaksınız tarım sigortası yürürlükten kaldırıldı. Şuan öyle bir sigorta kolu yok..
1) Tarımda hizmet akdiyle çalışanlar:

Tarımsal faaliyetlerde hizmet akdi ve sürekli çalışanların sigortalılıkları, eskiden olduğu gibi devam ettirilecek ve hizmet akdi statüsünde sayılacaktır.

2) Tarımda hizmet akdiyle süreksiz çalışanlar:

a) Tarımsal faaliyetlerde hizmet akdiyle süreksiz çalışanlardan (2925 sayılı Kanun kapsamında); Kanunun yürürlük tarihi itibarıyla bu kapsamda olanların sigortalılıkları, Kanunun yürürlük tarihinden sonra da devam ettirilecek, ancak bunlar ayrıca % 12,5 genel sağlık sigortası primi ödeyerek, genel sağlık sigortası kapsamına alınacaklardır. Kanunun yürürlük tarihinden (1/10/2008) sonra bu sigortalılık kapsamında tescil kabul edilmeyecektir. Daha açık ifadelerle, sadece mevcutların sigortalılıkları devam ettirilecek, Kanunun yürürlük tarihinden sonra bu kapsamda çalışanlar ancak isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek sigortalı olarak kabul edileceklerdir.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Merhaba anladıgım kadarıyla tarım sigortası yaptıramıyorum.istege baglı yatırırsam bir sıkıntı olurmu?teşekkürler

İsteğe bağlı sigorta primi yatırabilir siniz tab..

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir.

Merhaba

Arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim.%47 vergi indirimim var.1979 dogumlu-16/07/1996 sigorta girişi-3950 gün prim-80.000 civarı sigorta pirimi-Arkadaşlar emeklilik başvurusu yapsam şuan ortalama ne maaş alırım .ilginiz için şimdiden teşekkürler

79 dogumluyum 1996 onuncu ayından girişim vartoplamda 3000 günüm vardı malulen emekli oldum 2012 yılında şu an maaşım 830 tl civarında 18 ay askerlik yaptım kattım mı hatırlamıyorum ama malulen değilde engelli olarak emekli olsaydım dahamı iyi olurdu diye düşünüyorum sende iyi düşün bence araştır raporum oranı%67 karışık yzmış olabilirim k. bakmayın

ssk+bağkur günlerin birleştirilmesi

merhaba arkadaşlar.....malulen emekli maaşı hesaplayan bir KAÇ site mevcut..fakat bu sitelerde sadece ssk günlerine göre hesaplıyor....acaba ssk +bağkur günlerini toplam hesabını yapan yada yapabilecegim bir adres varmı...forum mesajlarını epey okudum fakat ben göremedim ......bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim....İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Maalesef, Bağkur'la birlikte hesaplama yapan bir site yok.

1979 doğumluyum evet vergi indirimine başvurdum sonucu bekliyorum 1996 nın 10 ayı girişim 3200 günüm var

Arkadaşlar bir sorum olacak.emeklilik başvurusunu yaptım iki hafta oldu.30/11/2016 da yaptım başvuruyu.yanlız benim ek 5 sigortam Hale'n devam ediyor.başvuru yaptığım gün 10.aya ait ek 5 primini ödedim.bu dekontunda tüm evraklarla beraber aldılar.durumu memura söyledim ek 5 i,oda baka kapatmana gerek Yok dosya halkla ilişkilerden bize geldiğinde ( ek 5 servisine) biz başvuru tarihi itibari ile ilişkinizi keseriz dedi.sorum acaba sorun olurmu emeklilik konusunda.biliyorsunuz memurlar umursamayabiliyorlar.cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler.

winter6248

Benim bildiğim kadarıyla sigortalılık hali devam ederse emeklilik işlemi gerçekleştirilmez. Şartların oluştuğunu tespit ederler ve size "sigortalılığa son verin, emekliliği başlatalım" derler. Ek 5 sigorta halinde de bu değişmeyecektir.

Üst Alt