Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişi ve %53 raporla ne zaman emekli olabilirim?

sibelcanoguz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yeni katıldım. Benim de merak ettiğim konular var yardımcı olursanız sevinirim.

%53 sağlık kurulu raporu aldım hastaneden. 2 nüsha verdiler .
Bundan sonra neler yapılıyor.
Şuan çalışıyorum 1996 yılında işe başladım 5680 prim var. Emekli olabilirmiyim.

mrb öncelikle raporu vergi dairesinden mi yonlendirdiler yaksa kendi talebin uzerine hastanemi verdi

Raporu 2 nüsha hastane verdi. Vergi dairesine biz göndericez dedi.

vergi indirim raporunuz onaylanınca hemen emekli dilekcesini veriniz tavsiyem çünkü emekli maaşları günden güne düşüyo

sibelcanoguz
Vergi dairesine biz göndereceğiz dediklerine göre raporu vergi dairesi sevkiyle aldığınızı düşünüyorum.
Emeklilik şartlarınız fazlasıyla oluşmuş.
Vergi indiriminiz onaylandığında hemen emeklilik için başvurabilirsiniz.

Evet. Teşekkürler

Birşey daha sormak istiyorum. Son aldığımız maaşın yüksek olması emeklilik maaşını yükseltir mi yoksa geneline mi bakarlar.

sibelcanoguz
Sadece son maaşınızın yüksek olması bağlanacak emekli maaşının miktarına etki etmez.
Son yıllar oldukça önemlidir.

tavsiyem yılbasından önce müracat ederseniz yılbası zammından

FAYDALANIRSINIZ

@Hacı maraşlı
Öyle bir avantaj yoktur.

Yılbaşından sonra başvurulunca da geçmiş dönem kazançlarının enflasyon güncellemesi yapılıyor.

Yılbaşından önce başvurulursa bu güncelleme yapılmadan daha düşük kazançla maaş bağlanıp üzerine enflasyon kadar yeni yıl zammı eklenir.
Değişen bir şey olmaz yani.

Sadece eğer çalışanın maaşı yılbaşında asgari ücret ile birlikte artacaksa, sadece kıdem tazminatı açısından yeni yılda bir ay maaş alıp öyle emekli olması yararına olur.

Slm ben vergi dairesinden %53 engelli vergi indirimi onayını aldım . Prim günümü 60 gün sonra 5825 olarak tamamlıyorum. Sormak istediğim şu normalde olması gereken günü doldurup mu işten çıkışımı alayım yoksa beklemeden mi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

sibelcanoguz

60 gunle nedemek istediğinizi anlamdim gunleriniz fazlasiyla var yarindan itibaren emekli olabilirsiniz hayirli olsun

Üst Alt