Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 96 sigorta girişi ve % 50 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

mustafatekin

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
selamlar 1980 doğumlu ben im1996 ssk girişim var primler staj değil 2008 kadar ssk 2008 de yurtdışına geldim burda topluluk sigortası var ve 2013 de ameliyat oldum turkiyede yuzde 50 rapor aldım erken emekli olmam için 3920 gün mü 4080 günmü lazım benim ssk pirimim 2720 gün şimdi ben kalan gün primlerimi borçlanma yapsam bağkurdanmı emekli olurum ssk danmı teşelkürler

2008_oncesi.PNG

2015 yılında 3920 gün ile olursunuz.

arkadaşlar siğorta başlangici deyil pirimin yattiği gun gecerlidir misal 1990 da siğortaya kaydolmuş ama ilk prim 1996 dayatmiş bu şekilde olursa 1996 geçerlidir eskiden pirimler 3 aydabir yatıyordu boyle sıkıntılar olmasın diye aylikyaptılar

ilk ssk lı olduğum da 16 yaşındaydım diğer editör n hesabı 1996+2+17 4080 gün diye kafamı bu karıştırdı bide borçlanma yapsam bakurdanmı ssk danmı emekli olurum teşekkürler

1996'da staj değil diyosunuz, bu durumda sigorta başlangıcını sayılır.
% 50 rapor ile ssk'lı olarak çalışıyorken vergi indirimi almanız gerekiyor. 3. derece vergi indirimi kazandığınızda;
1996 ve 3. derece vergi indirimi ile, 17 yıl 3920 güne tabii olursunuz.
Ancak, 18 yaşınızı doldurduğunuz yıl olarak hesaplanır:
1998 + 17 = 2015 yılında 3920 gün ile olur.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

Son 1261 gün hangisinden ise ondan emekli olursunuz.

Buraya tıklayarak yurt dışı borçlanmaya dair tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

çokkkl teşelkürler

kısmet hanım bu gün aklıma bir soru takıldı 1261 gün hangi kurumdan prim varsa ondan emekli oluyorsun demissiniz
mesela bana 1200 gün lazım ben 2008 de gittim yurt dişina borçlanmayıda yıl olarak yapabiliyomuyuz (örnek). 2008. 2009 2010 diye yapılıyomu 2010 2014 arası borçlanmama gerek yok oluyosa bu durumda 2720 ssk 1200 gün bağkur oluyo emeklilik bağkurmu ssk mı oluyo

bağkurdan emekli olmak istemiyorum teşekkürler

SSK'lı bir işe girin, vergi indirimi alın ve borçlanmanızı yapın. sizde son 7 yıl şartı aranmaz zaten ssk'lı iken yurtdışına gitmişsiniz. ssk'dan emekli olursunuz.
Ama şuna dikkat etmelisiniz, ssk'lı çalışırken borçlanma yaparsanız ssk'ya gider.
Çalışmadan yaparsanız Bağkur'a gider borçlanmanız.

Vergi indirimi emeklilik hakkı sağlar mı?

bugun mayıs 2013 yılına ait sürekli ibareli raporumla vergi indirimi talebinde bulundum vergi dairesindenkafama takılan bi soru var yardımcı olurmusunuz vergi indirim belgesi yani hakkı alınca emeklilik şansım olmuyomu ordaki memur bana vergi muafiyeti hakkı alırsan maaşin artar dedi emekli olamassın benim bildiğim vergi indirim hakkı alınca çalıştığın yerdeki maaşın artar ve erken emekli hakkın olur doğrumu biliyorum acaba kafam karıştı yardımcı olun lutfen

vergi indirimi alırsan erken emeklilik hakkın olur hocam
memur yanlış bilgilendirmiş

Merhaba

Örneğin 2.Derece engelliyseniz;

2.Derece bir engellinin maaşından indirim konusu yapılan rakam 410 TL'dir.
% 15 vergi dilimini bu rakama uyguladığımızda maaşınıza 410 * ,15 = 61,50 TL vergi indirimi yansır

Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları belli oldu
2013 takvim yılında uygulanmak üzere;
Birinci derece sakatlar için 800 TL,
İkinci derece sakatlar için 410 TL,
Üçüncü derece sakatlar için 190 TL olarak tespit edilmiştir.
Ücretlerin Vergilendirilmesinde Uygulanacak Aylık Sakatlık İndirimi Tutarları (01.01.2013 Tarihinden İtibaren)
I. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 80’ini kaybetmiş olanlar)
800 TL
II. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 60’ını kaybetmiş olanlar)
410 TL
III. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 40’ını kaybetmiş olanlar)
190 TL

Eğer Sigorta girişiniz 2008 yılı öncesiyse emeklilik için vergi indirimi başvurusunda bulunmanız gerekiyor
Sonrasıysa vergi indirimi zorunluluğunuz yok.

Erken emekli olmaya da hak kazanıyorsunuz.

Ve memur size tam olarak ne söyledi?

Erken emekli olamazsın demesinin sebebi nedir?
Rapor oranınız nedir?

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup ssk'dan emekli olacakların emekli olmak için vergi indirimi alması şart. Sizin bilgilerini buna uyuyorsa vergi indirimi almak ile emeklilik hakkını elde etmiş olursunuz gerekli olan yıl ve prim şartını doldurduktan sonra.
Eğer sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den sonraysa hangi statüden olursa olsun vergi indirimi şartı aranmaz, emekli olunurken kurum sevkiyle rapor almak şarttır.
Eğer sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den önceyse ama ssk değilde bağkur ya da emekli sandığından emekli olacaksanız bu durumda da vergi indirimi aranmaz. Sadece ilk yazdığım cümle için emeklilik hakkı sağlar.

verdiğiniz bilgiler için hepinize çok tşk ederim rpr oranım yüzde 50. ssk girişim 1996. sanırım memur yanlış demiş olabilir beklicez görcez

2015 yılında 3920 gün ile oluyorsunuz vergi indirimini kazandığınızda. Ssk'dan emekli olacağınız için vergi indirimi şart zaten dediğiniz gibi memur hatalı bilgi vermiş. inş sonucu en kısa zamanda alırsınız ve sorun yaşamadan olumlu olarak sonuçlanır. :)
Çalışırken aldığınız maaşınıza da 28,5 TL olarak yansır, emeklilik maaşınızı etkilemez vergi indirimi.

onaylandığını nasıl öğreniceğim

arkadaşlar vergi indirimi ne başvurdum nerden takip edicem onaylandımı diye bide şimdi işten ayrılsam bir problem olurmu Şimdiden tşkkür

DENİZLİ den
baş vurdum eyüp bey

arkadaşlar denizli sarayköy vergi dairesinden vergi indirimi hakkı almak için başvurdum ankarayı aradım takip etmek için denizli vergi dairesinin numarasını verdiler orasıda ankarada onaylanıyor dedi bu konuda bilgisi olan varmı nereyi aramalıyım veya takip sitesi varmı yardım lütfev teşekkür ederim ......

Üst Alt