Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporu olan babam adına ÖTV indirimli araç alabilir miyiz?

kasım70

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
babamda çocukluğundan beri kalça çıkığı var ve babam şu anda sol tarafı felçli yatalak hasta ben oğlu olarak kdv ve ötv ödemeden babamın üstüne engelli aracı alabilirmiyim ? NOT: Felçli olduğundan olayı % 96 iş göremez raporu var.

arabayı almak için hangi yolu izlemeliyim ?

babamın % 96 raporu var ve ben babamın üstüne araba alacam ama arabayı almak için nerelere başvurmam gerekir ? hangi evrakları hazırlamam gerekir ? Bide arabayı ben kullanacağım için özel donanıma falan gerek var mı ?

Araca özel donanım gerekmiyor...
Bayii tüm işlemlerini yapıyor.
Bayiiye 2 tane noter onaylı rapor,
trafik şubeye ise noter onaylı muvaffakkatname veriyorsunuz.

Raporumun noter onaylı bir nüshasını ve bir de tescil işlemlerini yapabilmeleri çin firmaya vekaletname vermiştim. Geri kalan her şeyi bayii halletmişti.

Plakada damga yok artık ve aracı istisnasız herkes kullanabilir.

Araba bayisiyle görüştüm ve şaşırdım kaldım.

Öncelikle mutlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle saygılarımla :)
Bir araba bayisiyle görüştüm ben babamın üstünden (babamın %96 iş göremez raporu var) araba alacam ötv indirimi nasıl oluyor diye sordum.
Bana dedikleri aracın fiyatından %37 ötv yi düşüyoruz. Çıkan sonuca %18 KDV ekliyoruz dediler. Ben KDV ödemiyoruz diye biliyordum dedim Sonra satıcı ekledi %18 kdv yi ekliyoruz siz sonra dava açıyorsunuz bu %18 i devlet size geri ödüyor dedi ve işin sonunda %37'lik indirim almış oluyorsunuz dedi.Sonra ben peki böyle dava açıp kazanıp parasını alan var mı diye sordum var dedi. Bunun aslı astarı var mı kafam çok karıştı. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

kdv ödeniyor ötv ve mtv yok son hali bu daha önce kdv yi geri alanlar oldu yargıtayın son kararı kdv ödenecek

Demek istediğim %37 ötv vergisinin icinden düştü bu kdv yi (araba fiyatından ötv %19 düşmüş oldu)

aracın anahtar teslim fiyatı farklıdır.Biz alırken aracın bayi karlı çıplak fiyatı+kdv+plaka masrafı hesaplarlar bayinin elinde aracın vergisiz çıplak fiyatı vardır incelerseniz üstüne kdv ve plaka sigorta masrafını ekleyin siz bayi çıplak fiyatta pazarlık yapacaksınız yani anahtar teslim fiyatınıdan hesaplarsan hem mtv 1 taksidi hem ötv hemde kdv eklemiş lorsun ondanda %37 düşersen dediğin gibi %19 gözükür

Teşekkür ediyorum. Bilginiz çok yardımcı oldu.

hayırlı olsun güle güle kullanırsın aracını

2013 honda civic hb yi bekliyorum daha almadım ama simdiden teşekkür ederim :)

kasım70;

arabanın fiyatı kaç tl ve sana kaç tl ye mal oluyor.

arabada daha piyasaya cıkmadı ama arastırmalarıma göre anahtar teslim fiyatı 50 bin TL Dolusuda 60 bin TL civarıymış (internette dolasan fiyat bunlar kulaktan dolma resmi bilgi değil)

Üst Alt