Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporlu babam için araç aldık ancak işlem yapamıyoruz..?

enrique34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bu sayfanın varlığını araştırma yaparken gördüm çok inceledim ama bir sonuca varamadım. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa memnun olacağım...

10 Yıldır yatalak babam var. Tayin sebebimden ötürü babama rapor alırken hiç bilmediğimiz bir şey öğrendik vergi indirimi olduğunu :( bugüne kadar 2 araç aldım hiç bir şekilde faydalanmadık.... Neyse..

Annem 2nci sulh hukuk mahkemesince babamın vasi tayin edilmişti, biz bu kararla gittik aracı beğendik ve ödemesini yaptık faturalar, sigorta v.s. herşey yapıldı, taki trafik şubede plaka alırken takıldığımız engele kadar.. Trafik şubedeki arkadaş karar veren hakimden araç alabileceğimize dair yazı istiyor. Annemde gitti sözlü olarak hakimle görüştü ancak hakim böyle bir şey olamayacağını alırsanızda sattırırım demiş. Tüm işlemleri yaptık şimdi ne yapmalıyız bilemedik... Bu konuda yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim......

babanızın işgücü kaybı raporu % 90 ve üzerinde olmalı..
değilse hakimin dediği gibi alamazsınız...

eğer işgücü kaybı raporu % 90 ve üzerinde ise,
bu kez anneniz "araç - alıp satmak" için vasilik almalı...
yani vesayet belgesinde bu yazmalı..

evet % 96'yı görmemişim, kusura bakmayın...

bu halde, mahkemeden çıkardığınız vesayet belgesinde "araç - alım satımı" ibaresi olması gerekir..
eğer yoksa bunun için yeniden vesayet belgesi çıkartınız...

Arkadaşlar, teşekkür ederim cevaplarınız için, ancak hakime hanım diyorki "ben araç alımına karşıyım" :( sorun burda zaten... resmi olarak başvuru yapmadık sözlü olrak aldığımız cevap bu, sanırım resmiyettedede değişen bişey olmayacak :S

hey allahım...
hakimeye bak sen "araç alımına karşıymış".. :)
sizin böyle bir hakkınız var ve hakime hanımın keyfiyeti nedeniyle yararlanamıyorsunuz.
başka bir mahkemeden deneyin...

maalesef vurgun üzerine vurgun, birde tayinim çıktı neler çektiğimi bilemezsiniz :( s
bugün bir avukatın yanına gittim,kısıtlının imkanlarını kötüye kullanmayalım diye öyle düşünüyormuş siz derdinizi tam anlatamamışsınız dedi, benim içimde kötü bir niyet olsa zaten 10 yıldır olan bu imkanımızı 3 ncü kez kullanıyor olurdum :( ayrıca aldığım arabalara ödediğim ötv ve mtv cabası :( pazartesi günü bir dilekçe yazacak tekrar alıp bu sefer ben gideceğim karşısına... Beni tayin edenlerle bir uğraşıyorum bide bu iş çıktı, ey Allah'ım yardım et....

Maalesef yetki hakimde! Ya avukat ya da hakimin Kalem'i aracılığıyla hakim ikna edilebilir...

Benimde bugün vasilik için mahkemem vardı karar yaklaşık 10 günsa çıkacakmış hakime araç almak istediğimizi söyledim karar kesinleşsin ondan sonra araç alımı için başvuruda bulunacaksınız bizde araç için karar vereceğiz şuan benim aracım onu hemen satmalımıyım olumsuz bir karar çıkarsa çok zor durumda kalacağız bana bu konuda yol göstereceklere şimdiden tşk. ederim.

Karar olumsuz olursa, yapacak bir şey yok maalesef.

Bülent bey yani aracımı sattıktan sonramı vasi olduğum kişi adına araç alabilirim?

Maalesef aynı durumla bizde karşılaşmıştık,kendimizi hakime iyice anlattıktan sonra EK- karar ile aldık,yalnız bu ek kararı bizden kimse istemedi hiç bir yerde gerekmedi bir diğer yolda tescil işlemini başka adres göstererek başka bir ilçede yaptırmak,hatta 5 yıl sonra aracı satıp yenilerkende yine mahkemeden izin almak gerekebilir diye düşünüyorum.Kısaca mahkemenin haberi olmadan nefes bile alamazsınız.

zihinsel engel yok ise sorun olmaz galiba diye düşünüyorum. başka tescil yerlerine bakın derim.

Arkadaşlar benim aracım var bu hafta mahkemeye vasisi olduğum kişi adına araç almak istediğimi bildireceğim benim adıma araç olması sıkıntı yaratırmı? Aracımı elden çıkardıktan sonramı araç alımı için mahkemeye başvuruda bulunmam gerekiyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Varolan aracınızı satmayı düşünüyorsanız, hakimin ikna olması açısından üzerinizde başka aracın bulunmaması daha iyi olacaktır.

Teşekkür ederim Bülent bey, peki ben araç alımı için mahkemeye başvurduktan sonra ne yapmam gerekli edindiğim bilgilere göre noterden taahhütname almam gerekiyormuş bu doğrumu? Aracı aldıktan sonra tüm yaşadığım süreci adım adım burada payşacam bu zorlukları yaşamak gerçektende çok zor.

Mahkemeden izin yazısını aldğınızda bayiye gidip raporunuzu da vererek aracı satın alabileceksiniz.

Evet, hukuki açıdan sorumluluğu devraldığınıza dair bir taahütname de imzalayacaksınız noterde.

Üst Alt