Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 oranlı raporla nasıl bir araba alınabilir?

rem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Forumla kısa bir süre önce tanıştım. İncelemelerimde soruma cevap bulamadığım için konu açma ihtiyacı hissettim. Babama ait %96 ağır özürlü sağlık raporu var.Kendisine araç almam gerekiyor. Sol tarafı felç ve sağ ayağının parmakları alınmış durumda.Raporu bir oto bayisine verdim net bilgi veremedi.
Sol taraf olduğu için otomatik araç mı almamız gerekiyor? Özel tertibat gerekli mi? Bu aracı babam mı kullanacak? H sınıfı ehliyet mi gerekli?
Raporda araç alımıyla ilgili bir ibare gerekir mi? % 96 özür oranı bu aracı almaya yeterli mi?
Teşekkür ederim...

Günaydın..,
Babanızın adına % 96 dereceli raporuyla araç alabilirsiniz..
Ve araca tertibat zorunlu olmadığı için sizler yani ailenizin kullanım hakkı vardır..
Yanlız babanız kullanmayacak araç adına olup ,sadece ailesi kullanabilecek..
Ayrıca tertibat gerekmediği için rapor da herhangi bir şey yazmasına gerek yok ve H ehliyetine de gerek yok , güncel %96 dereceli rapor yeterlidir..

Babanıza ait %96 raporla binek araçlardan max. 1,6 cc olan istediğiniz marka, model arabayı ötv mtv muafiyetli alabilirsiniz ve bu arabayı kısıtlama olmaksızın ehliyeti olan herkez kullanabilir.

Bayideki arkadas kafami karistirmisti.tesekkur ederim

Üst Alt