Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 SGK girişi ve %40 raporu olan kişinin emekliliği..?

bulva

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2008_oncesi.PNG

Bu tablo hala geçerlimi. Daha önce bir arkadaşım için sizden bilgi almıştım. % 40 rapor 1995 yılı ssk girişi 5 bin günün üzerinde prim gün sayısı var...

Birde bu arkadaşım sol bacağından sakat bastonsuz evde yürüyebiliyor fakat sokakta yürüyemez. İlk işe girerken sakat raporu almak için Şişli Etfal hastanesine gittiğinde doktor yüzde kaç lazım işe girmek için demiş arkadaşımda yüde 40 diyince al sana yüzde 40 rapor demiş. Yani gerçek yüzdesini kendiside bilmiyor. Eğer emekli olurken yüzdesi daha fazla yada eksik çıkarsa ne olacak...

Devlet özürlü memuruna vergi indirimi şartı yokken neden özel sektörde çalışana şart koşulmuş bunun sorgusunu neden yapmıyormusunuz sorun değil mi bu emekli olamıyanlar var benim gibi neden gündeme getirilmiyor ......

Emekliliğe hak kazandım. Emeklilik müracaatımı yapmadan önce yeni rapor alayım mı?

Sevgili arkadaşlarım % 40 rapor ile vergi indiriminden faydalanmıştım. Mart 1 itibariyle 17 yılı ve 5 bin küsür günü doldurdum. Bu ay sonu itibariyle emeklilik için başvuracağım.

Sormak istediğim (burada okuduğum bazı arkadaşların başına gelen rapordaki % oranının düşürülmesine karşı) acaba diyorum çaktırmadan gidip tam teşekküllü bir devlet hastanesinden yeni bir rapor alıp en az % 40 ı garantilesemmi.
Bir devlet hastahanesinin başhekimi "senin oranın % 40 tan fazladır bence gerek yok" demesine karşı yinede güvenemiyorum.
Emeklilik için başvurduğumda SGK beni yeni bir hastaneye sevk edip tekrardan bir heyet önünemi çıkaracak yoksa hali hazırda vergi indiriminden faydalandığım raporumumu dikkate alacak.

Şimdiden teşekkür ederim. Emekliliği bekleyen arkadaşlarada sabır dilerim.

(Fikret)

bende hep bunu düşünüyorum.eğer tekrar rapor al derlerse emeklilik hayal

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi varsa, bu hak size otomatik olarak emeklilik kazandıracak. Ayrıca bir rapor istenmesi söz konusu olamaz (ama sgk kontrol muayenesi isteyebilir, buna dair kimse bir garanti veremez)

Bülent bey işyerimden istifa ettim. Emeklilik için başvuracağım. Başvurmak için hangi evraklar istenir. Benim elimde bir tek %40 sürekli raporum var. Defterdarlıktan aldığım vergi indirimine ait herhangi bir belge yok ama faydalanıyorum. Benimde elimde bazı belgeler olması gerekmiyormu. İş yerime gitsem sanırım orada en azından birer kopyası vardır herhalde. Bir takım belgelerin maliyeden iş yerime posta yoluyla bir zarf içerisinde geldiğini görmüştüm. Ama çok uzun zaman önceydi. Bana yanlızca raporumumu verdiler yoksa diğer evraklarıda vermişlermiydi hatırlamıyorum.

Teşekkür ederim Bülent bey. Gelişmelerden haberdar ederim...

Bende ayın 17sinde başvurdum. Ama bana sanki bazı şeyler eksikmiş gibi geldi. Benden yanlızca işten çıkarken aldığım belgeyi, sakatlık raporumun fotokopisini, vergi indirimi evrağının fotokopisini, ve birde doldurttukları formu belge olarak aldılar. Başkada birşey istemediler. Ne bileyim nüfus kağıdı fotokopisi, resim veya benzeri bir şey istemediler. Karşılığında Yaşlılık Tahsis No diye kırmızı renkli bir kart verdiler. Bu numara ile takip edersiniz dediler. Numara ile evrak bulunamadı yazıyor. TC Vatandaşlık No girdiğimde aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfa açılıyor. Nedir Bu.

Uploaded with ImageShack.us

Henüz başvurunuz çok yeni. 1 aydan önce sonuçlanmaz.

Bu ibarelerden bir şey anlaşılmıyor. Evrak çıkmış da, sonuç ne, belli değil.

Sonuç ne olabilirki. Emekliliğim rededilebilirmi?

beklemek gerek birde gidip müracat ettiğin sgk il müdürlügünden sorabilirsin

Ben 5. Ayın 17 sinde başvurmuştum. Birikmiş ödeme tutarı acaba neden bu kadar az. Yoksa benim başvurduğum tarihi değilde maliyenin evrakları sgk ye gönderdiği tarihimi baz alıyorlar.
Ben şimdi ne kadar net maaş alacağım.

Bence bir terslik var. Elde edilmiş sakatlık indiriminiz var idiyse, yani ayrıca rapor vs. süreci olmadıysa, emeklilik başvurusu yaptığınız tarihi takip eden ayın başı itibarı ile emekli aylığı birikmeye başlar.

Ben 5. ayın 17 sinde başvurdum fakat, sgk raporumu maliyeye gönderdikten sonra bayaa bir bekledim. Maliyeden evraklarımın gelmesi 8. ayı buldu. Aklıma ya maliye evrakları sgk ya geri gönderdikten sonra işleme alıp hesapladılar. Yada önümüzdeki bir kaç ay normal maaşla beraber birikmiş maaşlarda ufak ufak yatacak diye bir fikir geiyor. Böyle bir uygulama varmı acaba...

Maliye'den elde edilmiş sakatlık indiirm hakkınız varsa, sonraki yazışmalar bir şey değiştirmez. Emeklilik başvurusu yaptığınızda defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimini zvar mıydı, vardı. O zaman emekli maaşınız emekliliğe başvurduğunuz tarihi takip eden aynı başından itibaren birikmeliydi.

Bence konuya itiraz edin ve yeniden değerlendirilmesini isteyin.

Üst Alt