Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 raporlu kişi adına alınan aracın kullanımı ile ilgili sınırlamalar var mı?

Mahmut21

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Dedem üzerine %95 lik bir engelli raporu var ötv siz araç için başvurmuştuk sizleri yormadan birkaç soru soracağım bu sorulara kendimi tatmin edecek cevaplara rastlamadım.Aksi durumda buradaki arkadaşlardan özür diliyorum :)

1-) Özel tertibatı olmayan bir araç alacağız ve birkaç yerden okuduğum kadarıyla bu araçlar engelli kişi arabada olmadığı zamanlarda arabayı bağlayıp çeşitli ağır cezalara maruz kaldığını yazmış bu olayın gerçekçiliğini sormak isterim yani diyelim raporlu kişi arabada yoksa alıp götürecekler midir ?

2-) Yeni kullanım koşullarıyla ilgili aracın ruhsat işlerinde herhangi bir yazı veya ibra koyulması lazım mıdır (örn 3 derece akrabaları , eşi,çocukları gibi)

3-) Alınması durumunda yaşanılan kasko şirketlerinin kişileri mağdur ederek abuk subuk uygulamalar sunduğunu okuyup gördüm sizin tavsiye edeceğiniz bir firma var mıdır ?

herkese iyi forumlar diliyorum:) (alınması veya alınmaması durumunda burada rapor alınırken yaşanılan süreci ve hastanedeki olayları hakkında bilgilendirme yapacağım )

Mahmut21

1- Aracı kimlerin kullanacağına dair hiç bir sınırlama yok. Ama nasıl kontrol edileceği belirsiz olan bir hal de var. O da şu: aracın sürekli engellinin yaşadığı yerin dışında kullanıldığının tespiti halinde başta ödenmeyen vergilerin geri alınabileceği...

2- Hayır.

3- Kasko konusu bela. Bunun çözümü yok gibi bir şey: https://www.engelliler.biz/forum/engelli-statusundeki-araclarda-kasko/

OturanBoğa hocam merhaba bu yer diye belirttiğiniz şehir oluyor sanırım araçın başka şehre götürme ve orada kullanımı sorunu sanırım yanlış anlamadıysam ?

Üst Alt